Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
27
Tanévzáró ünnepség
8:00
Jun
26
Beiratkozás a 7. és 9. évfolyamra
 
Jun
19
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák
június 19–28. (A bizottságok és a pontos dátumok megtekintéséhez katt. a címre!)
Jun
18
A tanítási év utolsó tanítási napja
 
Jun
13
Ágazati alapvizsga
június 13–14.
Jun
5
Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák
június 5–12.
Jun
4
Nemzeti Összetartozás Napja
Határtalanul! Témanap
Humán szakmacsoport
Ismét neumannos diák hozott Kazinczy-emlékérmet Heves Vármegyébe, Egerbe

Ismét neumannos diák hozott Kazinczy-emlékérmet Heves Vármegyébe, Egerbe. A hétvégén Győrben megrendezett Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjén Török Jonatán, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium 12B osztályos tanulója a legjobbaknak járó elismeréssel, Kazinczy-emlékéremmel tért haza a magyar nyelv ünnepéről. A Hadnagyné Kovács Judit tanárnővel folytatott kitartó munkájához és kiváló eredményéhez szívből gratulálunk!


» tovább
Az irodalom visszavág
Idén először csatlakozott iskolánk az Iskolai Könyvtárak Világhónapjához. Az irodalom visszavág címmel tartott kulturális délután célja az volt, hogy népszerűsítse az irodalmat és a könyveket a fiatalok körében. Molnár Ferenc tanár úr előadását a Petz-Bányai duó által előadott megzenésített versek színesítették.
» tovább
Kazinczy Verseny
A Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny Kárpát-medencei döntőjét 2022. április 21-24-ig 56. alkalommal rendezték meg Győr városában. A többfordulós versenyen a nyelvápolás, igényes nyelvhasználat fontosságát átérző lelkes diákok (több mint 100 tanuló) mérték össze tudásukat. A rangos eseményen Heves megye és iskolánk képviseletében Török Jonatán 10K osztályos tanuló (Hadnagyné Kovács Judit tanárnő tanítványa) megérdemelten vette át az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját. Szeretettel gratulálunk!
» tovább
Úszás verseny, sikerek a Neumannban
Az úszás diákolimpia országos döntőjének eredményeihez szívből gratulálunk!
» tovább
A Neumann Zenei Műhely újabb sikerei
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) által megrendezett "8. Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba program" versenyén tanulóink újra kiváló helyezéseket értek el.
» tovább
Neumannos siker a Bitskey Aladár uszoda rajzpályázatán
Molnár Rebeka a Neumann 9A osztályos tanulója. Már az első művészeti órákon elmondta, hogy mennyire szeret rajzolni. Osztálytársai és művészeti tanára rögtön megismerkedhettek tehetségével. Általános iskolásként is indult több rajzversenyen, melyeken szép eredményeket ért el. Ilyen irányú alkotói tevékenységét továbbra is szeretné folytatni. Deákné Holló Tímea művészeti tanára biztatására indult a Bitskey Aladár uszoda fennállásának 20. évfordulójára hirdetett rajzpályázaton. Beküldött alkotásával a középiskolás kategóriában sikerrel pályázott. Molnár Rebeka első helyezéséhez szívből gratulálunk!
» tovább
Neumannos sikerek a Megyei Kollégiumi Kulturális Fesztiválon
Az idei, immár XXIII. Megyei Kollégiumi Kulturális Fesztivál 2020.02.20-án került megrendezésre. A hagyományos eseménynek szokásos módon az Egri SzC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont. A színvonalas versengésben tizenöt intézmény kollégiuma mérettetett meg. A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium képviselői mind az öt kategóriában, amelyben neveztek, kiemelkedő eredményeket értek el. Egy élmény volt a műsorblokkunkat végignézni, végigszorítani a szereplőkért! Gratulálunk a tehetséges diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

» tovább
Csillogó anyanyelvünk
Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy a kisgimnazisták, illetve a 9. és 10. évfolyamos diákjaink részt vesznek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Négyfős csapatok nevezhetnek, olyan tagokkal, akik az anyanyelv ápolását fontosnak tartják és szeretik megmérettetni magukat társaikkal. A verseny célja, hogy hozzásegítse a tanulókat a közös gondolkodás képességének fejlesztéséhez, együtt oldjanak meg anyanyelvi, szépirodalmi feladatokat. A 7. osztályosok két, a 8. osztályosok négy csapata is bejutott az első hat helyezett közé; az Én és a(z) Ők nevű kis kompánia az előkelő harmadik helyezést érte el.

» tovább
Jottányit se negyvennyolcból
Az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete állított össze középiskolásoknak történelmi tárgyú, tananyaghoz kapcsolódó előadásokat.
» tovább
Egy keddi boszorkányper Egerben
A 10B osztály egy különleges programon vehetett részt az egri várban. A várbörtönben tartott rendhagyó történelem órán múzeumpedagógus segítségével tanulhattak a középkor boszorkánypereiről és boszorkányos szerepjátékot játszottak. Élménybeszámoló:

» tovább
Bűntény a könyvtárban – detektívjáték
Egy különleges program részesei lehettek 2019. április 9-én iskolánk 7. és 8. évfolyamos tanulói a könyvtárban. Szécsényi Orsolya a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársa egy lebilincselően izgalmas játékra hívta őket. A foglalkozáson a diákok feladat egy rejtélyes könyvtári bűneset felderítése volt.  Ehhez megismerkedtek egy nyomozás szereplőivel, folyamatával. Fantomképet rajzoltak, ujjlenyomatot vettek és „Elvegyülni-kiválni” játékot játszottak. Majd a gyerekek maguk is kis detektívekké változtak: nyomokat kerestek, rögzítettek, elemeztek és tanúkat hallgattak ki. De vajon ki lehetett az elkövető?  A detektívjáték végére, erre is fény derült.

» tovább
Törökdúlás – egy ásatás élményei
Törökdúlás. Szolnok eleste után Egernek sikerült megállítani az oszmán seregeket 1552-ben. Bár a két esemény kapcsolatát nem taglalják részletesen a történelemkönyvek, egy rendhagyó ötlet nyomán most mégis lehetősége nyílt pár vállalkozó kedvű egri diáknak beleásnia magát a részletekbe...- szó szerint, hiszen Gócza Gábor tanár úr vezetésével egy napra ők is ásatási munkások lehettek Szolnokon.

» tovább
Antigoné - osztálytermi színházi nevelés
Április 1-jén a Harlekin Bábszínház remek hangulatú rendhagyó irodalomóra keretein belül mutatta be az Antigoné egy sajátos látásmódú feldolgozását, bevonva a 9B osztály tagjait is a cselekménybe.

» tovább
Rendhagyó irodalomóra Kemény Zsófival
 2018. október 4-én Kemény Zsófi kortárs költő -  slammerrel találkoztak diákjaink a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban. A rendhagyó irodalomórán a 12F és a 12J osztály vett részt. Azért végzős diákokat vittünk, mert számukra a legfontosabb, hogy tájékozottak legyenek a kortárs irodalommal és az irodalom határterületeivel kapcsolatban. Rendkívül szemléletformáló és élvezetes beszélgetés volt, melyről Hovanecz Fruzsina tanárnő és Orosz József Ábel (12F) számol be:
» tovább
Egymás szavába vágva idézik fel a program részleteit
Február 15-én két osztály, a 11G és a 12H kapott lehetőséget, hogy a Nyitott Kör és a Tünet Együttes közös produkcióján, a Közöd? Avagy esik éppen az alma a fájáról című komplex színházi nevelési előadásán vegyen részt. Kónya Zsófia élménybeszámolója után a két osztályfőnök: Csörgő Mária és Pászthy-Sipos Andrea tanárnők egymás szavába vágva idézik fel a program részleteit.

» tovább
Rükverc
Iskolánk több mint száz diákja látta már a budapesti Katona József Színházban a Rükverc című darabot. A legutóbbi színházlátogatók, október 26-án és november 14-én az  előadás előtt egy drámafoglalkozás keretében a színház egy szakemberével is  ráhangolódhattak a témára. Maradandó emlék ez a foglalkozás, hiszen egy igen különös helyszínen, a Borbély című előadás játszóhelyén, egy valamikori üzletben tartották. Az ott elhangzottak pedig külön értelmet nyertek az előadás során.
» tovább
Kirándulás a 20. századba
November 17-én nyolcvanheten két turnusban indultunk Budapestre, hogy előbb megtekintsük a Terror Háza állandó kiállítását, majd a Nemzeti Színházban 1956 évfordulójának ünnepi előadását. A végzős tanulók a Terror Háza kiállítótermeiben elsősorban nem új információkkal gazdagodtak (hiszen a történelemórákon már alaposabban megismerték a 20. század eseményeit), a konkrét (sokszor mégis inkább jelzésszerű, szimbolikus) kiállítási tárgyak, díszletek azok, amelyek a történelmi idők hangulatát idézhették fel bennük. Pászthy-Sipos Andrea tanárnő írása:
» tovább
Médiaóra másképp
A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium NIVÁK előadói termében 2016.11.15-én Martin József, majd 23-án Csépányi Zsolt volt a vendégelőadó az Eszterházy Károly Egyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék által meghirdetett program keretében, melynek célja a felsőoktatási intézmény és a középiskolák szorosabb együttműködése. Így a 12. évfolyamos diákjaink és érdeklődő 11 I osztályos tanulók bepillantást nyerhettek az egyes médiumok működésébe, hiteles információkat szerezhettek az egyetemi oktatók élményszerű előadásaiból.

» tovább
„Ádámok és Évák” diákszínjátszó fesztivál
A magyar költészet napjának ünnepén az egri Gárdonyi Géza Színházban az „Ádámok és Évák” hagyományosan megrendezésre kerülő diákszínjátszó fesztiválon tíz középiskolás társulat mutatkozott be, pályázati program segítségével. Iskolánkból a 9T/AJTP, az Arany János Tehetséggondozó Program kis csapata is megcsillogtatta tehetségét. Felkészítő tanáruk Barna Viktor és Bakos Nóra volt. Az előadás második díjat nyert, „A legjobb férfi főszereplő” díjat Csík Tamás érdemelte ki, csillagszemű juhász alakításával.
Nagy Krisztina beszámolója:

» tovább
Nagy Versmondás a költészet napján
A költészet napjára, a tavaly megkezdett hagyományhoz híven, modern rituáléval készült a Humán szakmacsoport. Ezúttal a Dobó téren gyűltek össze neumannos diákok a közös versmondás kedvéért. E kezdeményezés célja, hogy a költészet eredeti szerepére, szöveg és hangzás egységére irányítsuk a figyelmet. A felkészülésben segített Csendes László színművész úr.
Hovanecz Fruzsina és Kelemen Tünde tanárnők beszámolója:

» tovább
Egy koncert visszhangjai
A Zeneakadémia varázserővel bíró levegője még sokáig megmarad azoknak a diákjainknak az emlékezetében, akik november 4-én Hegedűs Endre romantikus zongoraestjét hallgathatták. Az épület atmoszférája nyűgözte le először a koncertlátogató közönséget, majd egy közvetlen hangvételű köszöntőt követően az ismerős darabok. Pászthy András tanár úr nyilván nem véletlenül választotta éppen ezt a koncertet diákjai számára, akik közül néhányan csak zenét hallgatni tanultak ezen az estén néhányan pedig újabb lendületet kaphattak a zene megszólaltatásához. A környezet, a művész, a népszerű darabok biztos sikert ígértek, és mondhatjuk, meg is hozták.

» tovább
Orosz klasszikusok nyomában a lakiteleki döntőig
 Több mint száz középiskolai csapat közül (az első fordulóban húsz legjobbnak megítélt pályamunka alkotói között) a Neumann négyfős csapata – Bani-Akoto Angelina (10F), Sütő Eszter (11G), Szórád Bese (10D), Toldi Eszter (11C) – is készülhetett a nyári szünetben egy az orosz kultúrával kapcsolatos versenyre. A Tolsztoj Társaság versenykiírása igen motiváló nyereményt ígért: egy ötnapos út Moszkvába. Minden döntős résztvevő értékes könyvjutalmat kapott, és bár a moszkvai utat nem nyerték meg, de a négy neumannos már várja a következő versenykiírást, hiszen az orosz kultúra szerelmesei lettek, és szívesen versenyeznek továbbra is együtt. 
» tovább
Újabb Kazinczy éremre lehet büszke iskolánk
Az idei tanévben ismét Győr városában rendezték meg a szépen beszélő magyar diákok országos versenyét. Az 50. évfordulóját ünneplő SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY, melyet Kazinczy Ferencről neveztek el, három napig tette próbára a középiskolás diákokat határon innen és túlról. A jubileum ünnepi hangulatát az a pillanat aranyozta be, amikor Szukán Lilla 11G osztályos szakközépiskolai tanulónkat (tanára: Dr. Hekeliné Balázs Andrea, felkészítő tanára: Hadnagyné Kovács Judit) is az érem átvételére szólították, illetve a felkészítő pedagógusok munkáját elismerve, Hadnagyné Kovács Judit kolléganőnk is Z. Szabó László érmet hozhatott magával.
Szeretettel gratulálunk!

» tovább
Költészet napja
Iskolánk tanulói a Költészet napja alkalmából 2015. április 11-én, három helyszínen buzdítják az egri lakosokat, valamint a turistákat közös versmondásra. A helyszínek, ahol 10 és 12 óra között lelkes diákjaink verseket mondanak, megzenésített költeményeket adnak elő, a következők: Eszterházy tér (Líceum), a Kepes Intézet előtti tér, Katona tér. Minden irodalomkedvelő érdeklődőt, szülőt, diákot és kollégát szeretettel várunk!

» tovább
Irodalmi pályázat
A Neumann János Középiskola és Kollégium alkotói pályázatot hirdet az alábbi műfajokban: vers, próza, egyéb (esszé, publicisztika, tanulmány stb.) A pályázatokat az iskola diákjai magyartanáruknál vagy a könyvtárban adhatják le 2014. december 1-jéig. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepség keretében kerül sor.

» tovább
Mit jelent a szabadság? – Hamlet a Harlekin Bábszínházban
Az egri Harlekin Bábszínházban láthattuk a Hamlet című előadást. A teátrum elsősorban gimnazistáknak és a felnőtt korosztálynak ajánlott produkciójában zanzásítva, szűk egy órában kapja meg a publikum a klasszikust, méghozzá fiatalosan, merészen, kreatív megoldásokkal. Az izgalmas drámamódszertani feldolgozásról olvashatunk élménybeszámolót:
» tovább
Tehetségútlevéllel a közép- és a felsőoktatás között
Óriási érdeklődés kísérte a TKTK tehetségműhely vezetői által szervezett Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból fantázia névvel jelzett közösségi TDK rendezvényt, amelybe most a Nemzeti Tehetség Programban szereplő Tehetségútlevél szellemében az egri középiskolások, köztük iskolánk diákjai is, bekapcsolódtak. A diákok lehetőséget kaptak az érdeklődési területükön létrehozott esszé, tanulmány nyilvános bemutatására. A nap végén Tehetségútlevelet kaptak a résztvevő középiskolások, s meghívást tudhattak magukénak a Főiskolán működő tehetségműhelyekbe. Első díjat nyert Farkas Marcell (12E), második helyezést ért el Rimár Máté és Székely Szilveszter (12E), Anga-Kakszi Zalán (11H) pedig különdíjat kapott. Gratulálunk a diákoknak és mentoruknak, Barna Viktor tanár úrnak és Dr. Hekeliné Balázs Andrea tanárnőnek!

» tovább
Megjelent Józsa Melinda novellája

» tovább
A nyertesek megnézhetik magukat a bíróságon!
Az egri bíróság Bíróért kiáltó konfliktusok Gárdonyi műveiben címmel írt ki pályázatot középiskolások számára. A feladat az volt, hogy a pályázók Gárdonyi művein keresztül mutassák be a tárgyalóterembe kerülő bűnöket, ítélkezzenek a bűnösök felett. Hat 11. F osztályos tanulónk kedvet kapott három pályamű elkészítéséhez. Kopka Enikő és Ortó Eszter A láthatatlan ember című regény, Pállai Brigitta és Szarvas Lilla Csak ne felejts, illetve Helli Szimonetta és Nagy Virág a Melyik a kettő közül című novella alapján vállalkozott esszéírásra.


» tovább
Grecsó Krisztián a Neumannban
2013. április 17-én a Neumann diákjai rendhagyó irodalomórán ismerkedhettek meg a kortárs irodalom egyik legnépszerűbb képviselőjével, Grecsó Krisztiánnal. Az író beszélt pályája indulásáról, az otthonról hozott értékekről, az alkotás és befogadás kérdéseiről. A beszélgetés során a diákok is kérdezhettek a szerzőtől, aki egy új elbeszélése felolvasásával fejezte be az órát. A beszélgetés óriási sikert aratott a diákok körében.

» tovább
Árpád-házi királyok kollégiumi történelem verseny
A kollégiumok közötti vetélkedés legújabb versenyét a Szent Lőrinc Szakközépiskola kollégiuma rendezte.  Történelmi vetélkedő lebonyolításával emlékeztek meg az Árpád-házi királyokról 2013. január 31-én. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, amelyet a sok csapat részvétele is bizonyított. Iskolánkat ezúttal az Azurák Dávid (11/F), Faragó Bence (11/T) és Holecz Szabolcs (11/T) alkotta csapat képviselte, akik már korábban is sikeresen versenyeztek. Így volt ez az idén is, egy színvonalas, nemes versengésen, amelyre minden csapat nagyon komolyan készült, és tudása legjavát adta. A fiúk, akiket Murányi Dénes tanár úr készített fel, megnyerték a vetélkedőt. Szeretettel gratulálunk!

» tovább
Két versenyző, két kategória, két országos győzelem
A 2012. október 12-13-14-én  Sátoraljaújhelyen megrendezett  „ÉDES ANYANYELVÜNK” nyelvhasználati verseny 40. országos döntőjén két diákunk is képviselte városunkat és iskolánkat. Mindketten a város emlékplakettjével tértek haza, amely a versenyen nyújtott teljesítmény legnagyobb elismerése. Nagyon büszkék vagyunk Fajcsák Erika 12. H osztályos (gimnáziumi kategória) és Nagy-Kovács Dávid 11. I osztályos (szakközépiskolai kategória) tanulóinkra! Gratulálunk!

» tovább
Sokarcú reneszánsz - pályázati felhívás
"Sokarcú reneszánsz": Iskolánk kétfordulós műveltségi versenyt hirdet azoknak a 9-10. osztályos szakközépiskolai tanulóknak, akik érdeklődnek a történelem, irodalom és képzőművészetek iránt. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik az első forduló tesztjét önállóan kell, hogy megoldják (bármilyen segédeszközt használhatnak). A verseny döntőjére- ahol egy kellemes hangulatú versenyt tervezünk-, a feladatlapot beküldők közül csupán a legjobb tíz csapatot áll módunkban behívni. Minden érdeklődőt szertettel várunk az év végi hajrában! Részletes információk a mellékelt linkek alatt találhatók.

» tovább
„Summáját írom Eger várának…” műveltségi vetélkedő
"Summáját írom..." : Iskolánk kétfordulós műveltségi versenyt hirdet azoknak a 7-8. osztályos tanulóknak, akik érdeklődnek a történelem, irodalom és képzőművészetek iránt. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik az első forduló tesztjét önállóan kell, hogy megoldják (bármilyen segédeszközt használhatnak). A verseny döntőjére- ahol egy kellemes hangulatú versenyt tervezünk-, a feladatlapot beküldők közül csupán a legjobb tíz csapatot áll módunkban behívni. Minden érdeklődőt szertettel várunk az év végi hajrában!


» tovább
Olasz nap a Neumannban
2011. szeptemberében a Bács-Kiskun megyei Europe Direct Iroda versenyt hirdetett meg Elnököltünk címmel, abból az alkalomból, hogy 2011 első felében Magyarország töltötte be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki posztját. Csapatunk, a Neumann csapat (tagjai: Gál Barbara, Molnár Flóra Tamara, Morvai Nóra, Szvirák Dávid) jól vette az akadályt a regionális fordulón, így továbbjutott az országos döntőbe. Feladatuk volt, hogy megszervezzenek az iskolában egy olasz napot, amire november 30-án került sor.


» tovább
Honismereti verseny - 2011
A Heves Megyei Honismereti Egyesület által a Forrás Szabadidőközpontban megrendezett honismereti versenyen, melynek keretében egy heves megyei kastélyt, illetve kúriát kellett bemutatni, iskolánk háromfős csapata: Rajkó Viktória, Szalmási Anita és Názon Dóra ( 12. J ) kiemelkedő szerepléssel megnyerte a területi fordulót, és bejutott a szekszárdi országos döntőbe. Bemutatójuk témájául a tarnamérai Almásy-kastélyt választották. Gratulálunk a csapatnak és felkészítő tanáruknak, Murányi Dénesnek! Názon Dóra beszámolója a versenyről és a felkészülésről:
» tovább
Széphalmi kirándulás
2011. szeptember 2-án a 8. K és a 12. H osztály tanulói széphalmi kiránduláson vettek részt. A programot pályázaton nyerték dr. Hekeliné Balázs Andrea magyartanár szervezésében. A kirándulást a Brokernet Jövő Alapítvány finanszírozta teljes egészében, a kísérőtanárok az osztályfőnökök (dr. Löveiné Hadnagy Katalin és Fülepné Bartkó Zsuzsa tanárnők) voltak.
» tovább
Színjátszó tábor Parádfürdőn
A Parádfürdői ifjúsági tábor már évtizedek óta helyszínt biztosít a drámajátékos táborok számára. A tábor időtartalma alatt a diákok betekintést nyerhetnek a színjátszás világába, sok hasznos és fontos eszközét ismerhetik meg az önkifejezésnek. Drámaórákon, ének- és ritmus órákon, továbbá mozgás órákon vesznek részt, melyek alatt megismerhetik saját képességeiket, és tovább bővíthetik, vagy csiszolhatják őket. Idén augusztusban Tősi Julianna 12. B osztályos tanulónk is részt vehetett az AJTP program segítségével egy színjátszó táborban. A Tatár Gabriella színművésznő által vezetett Pince Színház TÁMOP pályázaton nyert támogatással tartott a 2010-2011-es tanévben iskolánk tanulóinak hetente színjátszó foglalkozást. A legelkötelezettebb tanulónk, Tősi Julianna, iskolánk Arany János Tehetséggondozó Programjának támogatásával részt vehetett a programot záró egyhetes színjátszó táborban, amelyről élménybeszámolót írt:

» tovább
A humán szakmacsoport éves tevékenysége és versenyeredményei, a szakmacsoport által szervezett programok, melyek színesítették a 2010/2011-es tanévet
Napjainkban nagyon sokat beszélnek a PISA felmérések eredményeiről: a tanulók szövegértésének alacsony színvonaláról, az olvasás és a művelődés háttérbe szorulásáról. Hiba lenne azonban általánosítani.  Amikor a 2010/2011-es tanévet értékeljük, számtalan olyan nagy sikerű programot és versenyeredményt tudunk felmutatni, amely ezeket a híreket cáfolja. Tanulóink közül 250 fő vásárolt színházbérletet, és vált értő színházlátogatóvá. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által (TÁMOP pályázat) tartott rendkívüli irodalomórák, helytörténeti előadások rendszeres résztvevői voltak tanítványaink. Tatár Gabriella színművésznő vezetésével rendkívüli irodalomórák megtartására került sor heti rendszerességgel. Emlékezetes marad tanítványaink számára korunk egyik legismertebb és legelismertebb írójával, költőjével: Parti Nagy Lajossal a személyes találkozás „élő” irodalomóra keretén belül. A „Tehetséggondozó Műhely keretén belül Irodalmi Antológia készül dr. Hekeliné Balázs Andrea és Havasné Szikora Katalin tanárnők segítségével. A Heves Megyei Hírlap hasábjain a SÉTA program keretén belül ebben a tanévben is több mint 20 alkalommal jelent meg neumannos diák cikke Barna Viktor tanár úr irányításával.


» tovább
A NEUMANNOSOK EGER TRÓNJÁN…
Az egri Dobó István Gimnázium és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan közösen rendezte meg hagyományosan 1848. március 15-e tiszteletére a „Ki tud többet Egerről?” elnevezésű városismereti vetélkedőt Eger 9. évfolyamos középiskolás diákjai számára, amelyre a Városháza dísztermében került sor. Ezen az eseményen intézményünket az Azurák Dávid (9/F), Faragó Bence (9/T), Holecz Szabolcs (9/T) összetételű csapat képviselte, akik Murányi Dénes tanár úr felkészítésével megnyerték a versenyt. Murányi Dénes tanár úr beszámolóját olvashatjuk a jó hangulatú vetélkedőről: 
» tovább
Aranytoll Tehetséggondozó Műhely

 

A Neumann János Középiskola és Kollégium humán szakmacsoportja az Aranytoll Tehetséggondozó Műhely keretében irodalmi antológia szerkesztését tűzte ki célul.


» tovább
Rendhagyó irodalomóra, avagy bepillantás a színészlétbe
Múlt kedden különleges élményben lehetett része az osztályunknak. Kivételes alkalom volt, hogy a dupla magyarórát feleléstől, illetve dolgozattól nem tartva, sokkal inkább kíváncsisággal vártuk.

» tovább
A humán szakmacsoport éves tevékenysége és versenyeredményei
A Neumannban kiemelt szerepet kap a humán műveltség
» tovább
„Vidd színházba az osztályod!”
„Vidd színházba az osztályod!”

» tovább
Egy nap a magyar drámáért
Egy nap a magyar drámáért

» tovább


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign