Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Színjátszó tábor Parádfürdőn
A 2011-es nyár csodás pillanatokat tartogatott számomra, melyek közül az egyiket augusztus 12-én reggel éltem meg. Aki reggel nyolc óra tájban az egri nagy-buszmegállóban járt, egy nyüzsgő gyerekcsapatra lehetett figyelmes. Nagyon vártam már, hogy újra lássam őket és a meglepetés az egészben az volt, hogy minden érkezőt egy óriási szeret-teljes öleléssel vártak.
    Az út Parádfürdő felé megalapozta a hangulatot kicsik és nagyok között egyaránt, majd a buszról leszállva vidáman sétáltunk a diáktábor felé. Megérkezvén tátva maradt a szánk a majdnem érintetlen környezet látványától. Ennél jobb helyet nem is kívánhattunk volna.
Az első programunk a titkos-barát kihúzása volt. Ez keretet adott az egész hetünknek, hogy van egy ember a táborban, akinek mi lehetünk az "őrangyalkája", és természetesen erről senki nem tud semmit. Ez még jobban összekovácsolta a csapatot és sok vicces pillanatnak adott lehetőséget. Délután Tatus egy vezetett meditációval kedveskedett nekünk, majd egy "csoportterápia" részeként személyes problémákról beszélgettünk és felfedtük a valódi magját a sérelmeknek.
Innentől kezdve csak úgy repült az idő. Minden nap titkos ajándékot rejtettünk a kihúzott személy holmijai közé és természetesen próbáltuk kinyomozni saját jótevőnk kilétét. Rengeteget nevettünk, énekeltünk, gitároztunk, esténként egy róka is a vendégünk volt, aki nem nagyon akarta elhagyni faházikónk környezetét. Beugróztunk, activity-t játszottunk, megnéztük a Forest Gump című nagy sikerű filmet, partizánoztunk és nem utolsósorban nagyon érdekes gondolatébresztő gyakorlatokat csináltunk. Egyet említve: az egyik délelőttöt hátrakötött kézzel töltöttük. Párokban voltunk és rengeteget tudtunk beszélgetni egymással, mégis a többségnek nagyon hiányzott az említett végtagja és igen kellemetlenül érezte magát. Ezek után közösen egy nagy körbe ülve megbeszéltük, hogy ki hogyan élte meg a délelőttöt.
Egy másik nagy élmény volt a relax-festés. Több mint két órán keresztül zenére festettük azt, ami jött. Mindenki néma csöndben alkotott és a megszületett festmény művészi minősége ellenére nagyon felszabadultnak éreztük magunkat pusztán az alkotás örömétől. Tatus kielemezte a képeket bizonyos grafológiai szempontok alapján. Nagyon tanulságos volt.
A tábor végéhez érve fákat ölelgettünk az erdőben, tábortűz körül énekeltünk és felfedtük a titkos barátunkat. Voltak nagy meglepetések, de a többség helyesen tippelt a saját "őrangyalkájára".
    Számomra ez egy felejthetetlen hét volt és biztos vagyok benne, hogy minden táborozó így érzi. Egy hét megnyugvás messze a rohanó világtól. Egyikünk sem érezte magát magányosnak ebben az odafigyelő társaságban, de mégis ha arra volt szüksége valakinek, hogy gondolkozhasson egy kicsit és emészthesse az önmagáról megtudott dolgokat, akkor hallhatta a csendet is. Nagyszerű élmény volt! Köszönöm a lehetőséget!
Tősi Julianna 12.b


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign