Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
27
Tanévzáró ünnepség
8:00
Jun
26
Beiratkozás a 7. és 9. évfolyamra
 
Jun
19
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák
június 19–28. (A bizottságok és a pontos dátumok megtekintéséhez katt. a címre!)
Jun
18
A tanítási év utolsó tanítási napja
 
Arany János Tehetséggondozó Program
Neumannos „aranyosok” sikerei Pécsett

Idén 22. alkalommal rendezték meg az Országos Pécsi AJTP Művészeti Fesztivált (2024. június 07-09.), amelynek keretében évről évre az ország szinte valamennyi AJTP-s, előkészítő évfolyamos osztályának kiemelkedő tanulói mérik össze tehetségüket egymással. Osztályunkkal nagy sikerrel szerepeltünk. Összesen 5 műfajban indultunk, ebből három kategóriában dobogós helyezést értek el diákjaink, 2 ezüst és egy bronz minősítést szerezve.


» tovább
Júniusi lézerharcos hétvége

Ezt a hétvégét péntek délután a Pozsonyi úti kollégiumban kezdtük, mindenki elfoglalta a szobáját, átöltözött, majd útnak is indultunk. Az úti célunk az egri EXIT HOUSE volt. Mindenki nagy izgalommal várta, hogy a csapatával választott szobába juthasson. Miután „bezártak” minket, kezdetét vette a kaland.


» tovább
A Harlekin a Neumannban

Különleges irodalomórán vett részt iskolánk 10T osztálya. Miután a tanórán feldolgozták Vörösmarty Csongor és Tünde című művét egy interaktív órán újraértelmezhették azt.


CS & T: CSONGOR ÉS TÜNDE


Vörösmarty Csongor és Tünde drámai költeménye nyomán Romankovics Eda írt a diákok számára egy kortárs színdarabot, amelyben az útkeresés került fókuszba. Cél, hogy a drámában kibontakozó konfliktusok miértjén gondolkozzanak a résztvevő diákok, hogy a színház nyelvén keresztül körüljárják azokat a krízishelyzeteket, amelyeket a történet szereplői végigélnek.


» tovább
AJTP nyári élménytábor 7. osztályos tanulóknak

AJTP nyári élménytábort szervezünk azoknak a 7. osztályos tehetséges, de hátrányos helyzetű vagy a 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet alapján kedvezményezett településen élő diákoknak, akik szívesen tanulnának tovább a Neumann Arany János Tehetséggondozó Programjában.


» tovább
A 11.T AJTP-hétvégéje (2024. május 10–11.)

Ezen a májusi hétvégén a Pozsonyi úti kollégiumban gyülekeztünk az osztállyal. Mindenki nagyon várta, hogy az ebéd elfogyasztása után végre elinduljunk az Egri Termál- és Strandfürdőbe. Egy fárasztó hét után mindenkinek nagyon jól esett kikapcsolódni itt. Főleg, hogy nagyon szép idő volt.


A 11.T osztály 2024 májusi AJTP-hétvégéjéről Szabó Krisztina (11T) készített összefoglalót.


» tovább
Kecskeméti AJTP történelemverseny

2024. április 15-16-án rendezte meg a Kecskeméti Katona József Gimnázium az AJTP-s diákok szokásos éves történelemversenyét. Idén az Erdélyi Fejedelemség másfél százados történetét kellett feldolgoznunk és számot adni tudásunkról.


A versenyről Gócza Gábor tanár úr készített összefoglalót.


» tovább
AJTP-hétvége 2024. április 19–20.

A 11.T áprilisi AJTP-hétvégéjéről Csicsák István írt beszámolót.


» tovább
Neumannos eredmény a székesfehérvári Világvándor versenyen

2024. április 19–21. között a Neumann csapata is részt vett a Székesfehérváron megrendezett 15. Világvándor versenyen. A versenyről Gulyás Lilien Erika, Malicsek Csenge, Salgó Veronika (9T), Novák Veronika, Szilvási Norbert (10T) készítettek összefoglalót.


» tovább
Vállalkozói verseny az Arany János Tehetséggondozó középiskolák csapatai számára

Az Arany János Tehetséggondozó középiskolák csapatai számára 2024. április 12-13-án, immár 14. alkalommal szerveztük meg a Vállalkozói versenyt a Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központban. Az ország különböző részéről - Győrből, Kisvárdáról, Szegedről, Mezőberényből, Kecskemétről, Szolnokról - érkeztek hozzánk a 4 fős csapatok. Közülük többen először vettek részt ezen a megmérettetésen.


» tovább
Beszámolók (2023/24)
11.T - SZEPTEMBERI AJTP HÉTVÉGE (2023.09.29-10.01)
11.T - Prága
Novemberi felkészítős hétvége, 11.T

» tovább
Szülőföldem szép határa, országos diákkonferencia
Iskolánkban már hagyomány, hogy részt vesznek neumannos diákok is a debreceni Tóth Árpád Gimnázium által szervezett Szülőföldem szép határa elnevezésű országos diákkonferencián, az Arany János Tehetséggondozó Program keretében. Idén Gulyás Lilien Erika, Malicsek Csenge (9T) és Szaniszló Fanni (10T) vett részt a diákkonferencián, felkészítő tanáruk Nagy Ilona tanárnő volt. Diákbeszámoló:
» tovább
FELVÉTELI ELJÁRÁS AZ ARANY JÁNOS TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMBAN A 2024-25. TANÉVRE
Kedves szülők! Kedves 8. évfolyamos diákok!
Az Arany János Tehetséggondozó Program pályázati felhívása a hozzá tartozó jelentkezési dokumentumokkal (mellékletek) innen tölthetők le.
» tovább
Beszámolók (2022/23)
Augusztusi póthétvége (9.T)
Lövészhétvége (10.T)
A Bródy Sándor Megyei és Város Könyvtárban jártunk (10.T)
Erdély (10.T)
» tovább
Országos nyelvi és informatika versenyen AJTP-s sikerek
Az AJTP 2022/23-as tanévben is két tanulmányi versenyt szervezett angol nyelvet tanuló diákok számára. Az Arany János Digitális Nyelvi Versenyen induló több mint 1000 AJTP-s diák közül a versenyt saját kategóriájában iskolánk 11G osztályos tanulója, Illés Lilien Piroska nyerte meg. Lili a hat fordulóban elért magas pontszámával jutott be a Budapesten megrendezett döntőbe, ahol a legjobbnak bizonyult. Ezen a megmérettetésen az előkészítő évesek közül Szijjártó Csaba Kristóf szintén döntőbe jutott.
» tovább
Neumannos AJTP-s diák az ECOSOC New Yorkban megrendezett Ifjúsági Fórumán
A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány 2023. április 25-én virtuális kísérőrendezvényt szervezhetett az ECOSOC New York központú, három napos Ifjúsági Fórumához kapcsolódóan.
» tovább
Kecskeméti AJTP történelemverseny
Régi hagyományt folytattunk akkor, amikor a 9T/AJTP három diákjával részt vettünk 2023. március 27-28-án a Kecskeméti Katona József Gimnázium által szervezett történelem vetélkedőn, melynek témája idén „A felvilágosult abszolutizmus Európában” volt.
» tovább
AJTP vállalkozói verseny
2023. 03.31-04.01 között immár 13. alkalommal rendeztük meg az AJTP-s csapatok számára a Neumann Vállalkozói versenyt. A pénteki és szombati napon kisvárdai, mezőberényi, szolnoki és egri 4 fős csapatok mérték össze tudásukat.
» tovább
Milestone Intézetbe felvételt nyertek a Neumann AJTP-s diákjai
Neves nemzetközi egyetemekkel is kapcsolatba lévő budapesti - Milestone Intézet Access Programjába nyert felvételt két AJTP-s diákunk, Berecz Anna és Major Dominik a 9T osztályból. A programhoz kötődik a Bridge-ösztöndíj, amelyet hátrányosabb szociális helyzetű középiskolások pályázhatnak meg. Az ösztöndíj elnyerésével mentesülnek a több mint 1 millió forintos tandíj fizetése alól és a Neumannban folytatott tanulmányok mellett a Milestone nemzetközileg elismert emelt szintű oktatási programjában kiscsoportos projektmunkákban, személyes mentor segítségével is gazdagíthatják tudásukat, fejleszthetik személyiségüket.
» tovább
Mentovich Ferenc Természettudományi Verseny
A komplex természettudományi megmérettetésen az Arany János Tehetséggondozó Program diákjai vettek részt. Az országos döntőt a szolnoki Varga Katalin Gimnázium bonyolította le. A megmérettetés három részből állt: tesztfeladatok kitöltése, kísérletezés, ahol kémiai, biológiai és fizikai kísérleteket kellett megoldaniuk a diákoknak, valamint egy adott témához kötött kutatómunka bemutatása volt öt percben. Az iskolánkból négy tanuló indult, és jutott be az országos döntőbe: Novák Veronika és Zombori Lili 9T/AJTP-s, valamint Hardi Viktor és Major Dominik 9T osztályos tanulók. Hardi Viktor 3. helyezést ért el, Major Dominik különdíjat kapott a kísérletezésekben elért eredményéért. Szeretettel gratulálunk! Beszámoló:
» tovább
AJTP Informatikaverseny eredmény
Az Arany János Tehetséggondozó Program keretén belül megrendezett kaposvári országos informatika versenyen iskolánk csapata döntőjében első helyezett lett. A csapat tagjai: Lakatos Roland és Major Dominik 9T osztályos tanulók. Külön kiemelték és díjazták azt is, hogy a legjobb programot Major Dominik írta a 14 döntős csapat közül. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak, Nemcsik János tanár úrnak! Beszámoló:
» tovább
AJTP Vállalkozói Verseny
XII. alkalommal rendezte meg iskolánk az Arany János Tehetséggondozó Program intézményei számára a Vállalkozói Versenyt. A nemes versengésben nyolc csapat mérte össze erejét, vállalkozó szellemét, kivitelező képességét öt intézménypárból. Péntek este a verseny résztvevői bowling- és billiárd játszmákban pihenték ki az izgalmakat, míg a szombati eredményhirdetés előtt szabadulószobában tehették próbára az együttműködési képességüket. A verseny végül a következőképpen alakult: az 1. helyezést a NNJT Kft. (Eger) csapata szerezte meg, őket követte 2. helyen a Pocsékló Kft. (Mezőberény), míg a 3. helyezést a Kókány Sufni Tuning Kft. (Szeged) érte el. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk! Reméljük, jövőre is találkozunk, legalább egy-egy újabb licit erejéig!
» tovább
Beszámolók (2021/22)
Sítábor beszámoló – 9.T
» tovább
7. osztályosok AJTP nyári tábora
Kedves Táborozó!

Néhány fontos információ:

Tábor időpontja: 2021. június 20-24. (szállás elfoglalása: vasárnap 14:30-tól, hazautazás csütörtökön 15:00-tól)
Helyszíne: Eger, Servita út 25. (Neumann kollégium). 
 
A résztvevők teljes ellátást kapnak. 

Sokféle programmal várunk! A strandoláshoz fürdőruhát, a játékos  foglalkozásokhoz váltócipőt ne hagyd otthon!
 
Üdvözlettel: a tábor szervezői

» tovább
Felvételivel kapcsolatos tájékoztató az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezetttanulók és szüleik számára
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
A központi írásbeli felvételi megírására és az AJTP feladatlap kitöltésére egyaránt 2021.
január 23-án, szombaton kerül sor iskolánkban (Eger, Rákóczi út 48).
A felvételizőket kérjük, 9:30-ra érkezzenek. A magyar nyelv írásbeli 10:00-10:45, a
matematika írásbeli 11:00-11:45 időtartamú lesz. Központi írásbeli után helyben ebédet biztosítunk. A személyes találkozást nagyon fontosnak tartjuk, így az ebédet követően egy rövid bemutatkozó beszélgetésre várjuk a tanulókat. A felvételi 14:00-17:00 között az AJTP képességvizsgáló teszt megírásával zárul. Akik a hazautazást nem tudják megoldani, azok számára szombat éjszakára kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.
További információkról a postai úton elküldött ajánlott levélben tájékozódhatnak.
Mindenkinek sikeres felvételit kívánunk!

» tovább
Beszámolók (2020/21)
Gólyatábor (9T/AJTP)
Újra együtt (9T)

» tovább
Neumannos siker a Hyperión Országos Tanulmányi Versenyen
Sikerrel szerepeltek az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 10T osztályos tanulói az ország legjelentősebb ókortudományi vetélkedőjén. A Bagi Edina, Farkas Réka, Gőz Júlia Kincső összetételű csapat a 10. helyet szerezte meg a verseny döntőjében.

» tovább
Beszámolók (2019/2020)
Mezőberény (12.T)
Gólyatábor -Zánka (9TAJTP)
Zemplén (12.T)
Felvételis hétvége (12T)
Csodák helyszínein járva (9TAJTP)
Egy egri AJTP hétvége naplója (9TAJTP)
Adventi AJTP hétvégénk (9TAJTP)
2020 első AJTP hétvégéje (9TAJTP)
Kiruccanás Szarvaskőbe (9T)
Októberi osztálykirándulásunk (9T)
Aktív novemberi kiruccanás (9T)
Hatvani és egri kalandozások (10T)
A nyugati végeken (10T)
Noszvaji ízek és élmények (10T)
Gyulai AJTP hétvégénk (11T)
Budapesten jártunk (11T)
Önismereti hétvégénk (11T)
 

» tovább
XII. AJTP Vállalkozói Verseny a Neumannban
2008-2009-es tanévben először megszervezett vállalkozói versenyt - mely az AJTP-s diákok, valamint a kollégák körében is nagy sikert aratott - ebben a tanévben ismét meghirdetjük. 
A versenyt 2020. március 27-28-án kívánjuk megrendezni. A vállalkozói játék három fordulójából kettőre 27-én, a befejező fordulóra 28-án kerül sor. A levél mellékletében elküldjük a vállalkozói játék részletes ismertetőjét azok részére, akik az idén szeretnének először nevezni.

» tovább
Emlékezés Arany Jánosra a Neumannban
Iskolánk „Mint ha pásztortűz ég...” címmel - a 20 éves Arany János Tehetséggondozó Program Szakmai Tanácsadó Testülete nevében - országos versmondó versenyt rendezett az általános iskolák 6. és 7. osztályos tanulói számára. A szakmai zsűri Márton Milán 7. osztályos tanuló (Mezőkövesdi Általános Iskola Mező Ferenc Tagiskolája) teljesítményét jutalmazta az I. helyezéssel, aki részt vesz az országos döntőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A döntőn legkiválóbb teljesítményt nyújtók felléphetnek az AJTP 20 éves jubileumának országos ünnepségén. Szeretettel gratulálunk minden versmondónak és felkészítő tanáraiknak!

» tovább
Mikulás kupa - 2019
A 2019 decemberében, a városi kollégiumok között megrendezett Mikulás foci kupán a
neumannos lányok 1. helyet, a fiúk pedig 3. helyezést értek el! Gratulálunk minden
résztvevőnek!

» tovább
Sakk kupa - 2019
Az Arany János Tehetséggondozó Program keretében Kisvárdán szervezett VIII. Sakk kupán
szép neumannos eredmények születtek 2019. november végén, december elején. Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

» tovább
Beszámolók (2018/2019)
Erdélyi kirándulásunk (11T)
Túra (11T)
Reptár (11T)
A tanév-első-hétvégéje (10T)
Nyíregyházi élményeink (10T)
Kassa, Betlér - hétvége (11T)
Eger-Szilvásvárad (9T)
Nyíregyházán jártunk (9T)
Gyulai hétvégénk (9T)
Gólyatábor (9T)
Az első egri kalandjaink (9T)
Eger... és Az ember tragédiája (12T)
Az éjszaka császára - Nosztalgiatábor (12T)
Januári hétvége (11T)
"Szülőföldem szép határa” diákkonferencia
Prága (11T)
Aggtelek (11T)
Operett beszámoló(11T)
Kenutúra (2019)


» tovább
XI. AJTP Vállalkozói Verseny a Neumannban
Az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium XI. alkalommal rendezte meg az Arany János Tehetséggondozó Program intézményei számára a Vállalkozói Versenyt. Idén 2019. március 29-30-án került sor a rendezvényre, melynek az egri Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központ (NIVÁK) adott otthont.

» tovább
Vállalkozói verseny
A 2008-2009-es tanévben először megszervezett vállalkozói versenyt - mely az AJTP-s
diákok, valamint a kollégák körében is nagy sikert aratott - ebben a tanévben ismét
meghirdetjük. A versenyt 2019. március 29-30-án kívánjuk megrendezni. A vállalkozói játék három fordulójából kettőre 29-én, a befejező fordulóra 30-án kerül sor. A levél mellékletében
elküldjük a vállalkozói játék részletes ismertetőjét azok számára, akik az idén szeretnének
először nevezni.
» tovább
Beszámolók (2017/2018)
Paintball AJTP hétvége(10.T)
Miskolci beszámoló (10.T)
Egri őszi élményeink (9T)
Szöged, a napfény városa (9T)
Újra együtt (11T)
Hétvége a fellegekben (11T)
Egy kis nosztalgia avagy Mezőberény (12T)
Gólyatábor Zánkán (9TAJTP)
Dunakanyar (10t)
Egri hétvége (10t)
Budapesti hétvége (10t)
Áprilisi hétvége (10t)
Budapes csodái (11T)
Leszállásra felkészülni (11T)
Önmagunk és Nyíregyháza megismerése (11T)
Csehországi és szlovák kalandok (11T)
Barangolás Szegeden és Ópusztaszeren (11T)
X. hétvége beszámoló (11T)
A bécsi meglepetés (12T)
Advent Egerben (9T)
Az utolsó emlékezetes... (12T)
Budapest (9T)
Debrecen-Hortobágy (9TAJTP)
Egri és szilvásváradi élményeink (9TAJTP)
Egri hétvége 9T módra (9T)
Egy sportos hétvége a Tisza-tónál (9TAJTP)
Első egri hétvégénk (9TAJTP)
Gödöllő-Budapest (9TAJTP)
Miskolci hétvége (9TAJTP)
Poroszlói kalandok (9T)
Sí tábor Zywiecben (9T)
Vállalkozó verseny (9T)
Utoljára együtt... (12T)
Kenutúra (10T)

» tovább
X. AJTP Vállalkozói Verseny a Neumannban
 Az Arany János Tehetséggondozó Program intézményei számára immár tizedik alkalommal megrendezett vállalkozói versenyre március 9-10-én került sor, az egri Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központban. A nemes versengésben hét csapat mérte össze erejét, vállalkozó szellemét, kivitelező képességét négy intézményből. A verseny kellemes hangulatban telt, s a három fordulóban mindenki a maximális profitra törekedett. A második fordulót követő este a verseny résztvevői bowlingozással rekreálódtak, míg a harmadik fordulót követően a fedett strand nyújtotta örömöknek hódolhattak.
» tovább
Beszámolók (2016/2017)
Krakkow (12T)
Gólyatábori beszámoló (9TAJTP)
Időutazás a medvekutyák, az ősemberek és a palócok földjén (10T)
Nyíregyháza (9t)
Első egri kalandjaink (9AJTP)
Mátrafüred, Sástó (9TAJTP)
Zempléni csodák a határon innen és túl (10T)
Felejthetetlen budapesti élmények (10T)
Budapest hétvége(9T)
Majdnem korcsolyáztunk(9T)
Egri hétvége szeptemberben (11T)
Eger további csodái (11T)
Kalandra fel! Irány Eger! (9TAJTP)
Téli kalandok Szlovákiában (10T)
Soproni hétvége (12T)
Zywieci sítábor_9t
9t Eger-Szalók beszámoló
9tÁprilis
Egerben röviden(10T)
Kelet-Magyarország kincsei (10T)
Prágai élmények 2017 (11T)
Szegedi beszámoló (9.T)
Kenutúra (9.T)
Tisza-tavi csodák a 10T osztállyal
Erdélyi barangolás (10T)

» tovább
IX. AJTP Vállalkozói Verseny a Neumannban
Az Arany János Tehetséggondozó Program intézményei számára immár kilencedik alkalommal megrendezett vállalkozói versenyre 2017.03.24-25-én került sor, az egri Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központban (NIVÁK). A nemes versengésben tíz csapat mérte össze erejét, vállalkozó szellemét, kivitelező képességét öt intézményből. A verseny kellemes hangulatban telt, s a három fordulóban mindenki a maximális profitra törekedett. A második forduló után a csapatok bowlingozással rekreálódtak, míg a harmadik fordulót követően a festői szépségű Felsőtárkányba kerekeztek át a még mindig vállalkozókedvűek.
» tovább
Arany János Emlékév
Iskolánk AJTP-s diákjai Eger egyik legforgalmasabb helyén, a Líceum épülete előtt népszerűsítették az Arany János Emlékévet 2017. március 2-án 16.00-kor, a költő születésének 200. évfordulóján. Különböző utcákból érkeztek a helyszínre, ahol egy nagy kört formálva elszavalták Arany János: Évnapra című költeményét. A versmondás hatására a járókelők meg-megálltak, figyeltek minket, érdeklődtek az esemény iránt.


» tovább
Vállalkozói Versenyt rendezünk az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő tanulóknak

Vállalkozói Versenyt rendezünk az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő tanulóknak 2017. március 24-25-én.


» tovább
Szülőföldem szép határa diákkonferencia
 Ebben a tanévben is megrendezésre került az Arany János Tehetséggondozó Program 9. évfolyamos diákjai számára kiírt „Szülőföldem szép határa” diákkonferencia. A rendezvénynek hagyományosan a debreceni Tóth Árpád Gimnázium és a Gulyás Pál Kollégium adott otthont. A diákkonferencia célja, hogy a diákelőadók minél jobban megismerjék és másokkal megismertessék azt a közvetlen környezetet, amiben élnek. Tudjanak mesélni lakóhelyükről, felkeltsék mások érdeklődését az iránt, ápolják hagyományait.  Idén iskolánkat két diáklány képviselte: Burai Rebeka és Nagy Krisztina. 
» tovább
Beszámolók (2015/2016)

Első AJTP hétvégénk (9t/AJTP)
Ismerkedés Egerrel (9t/AJTP)
Zempléni hétvég (9t)
Eger és környéke (9t)
Miskolc (11t)
Mezőberényi nosztalgia (13t)
A barlangok hétvégéje (9t)
Debreceni bennmaradós hétvége (9t/AJTP)
Budapesti hétvége (9t)
Szeged (11t)
Prága (11t)
Palócföld csodái határon innen és túl (9t)
Sítábor (9T) zywieci
Októberi AJTP hétvége (10t)
Ismerd meg Egert II. (9t/AJTP)
Bükk túra II. (9T/AJTP)
Beszámoló a Sopron - Burgenland hétvégéről (9T/)
Paintball hétvége (9T/AJTP)
Nógrádi hétvége (11T)
Erdélyi utiélmények (10T)


» tovább
Szülőföldem szép határa diákkonferencia
Az Arany János Tehetséggondozó Program kilencedik évfolyamos diákjai számára kiírt „Szülőföldem szép határa” diákkonferencia hagyományosan Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnáziumban került megrendezésre. Iskolánkat Forgács Elizabet, Németh Ákos és Habók Kinga Dominika (9T) képviselte a rendezvényen.

» tovább
Vállalkozói verseny
A 2008-2009-es tanévben először megrendezett vállalkozói versenyt, mely a diákok, valamint a kollégák körében is nagy sikert aratott, ebben a tanévben ismét meghirdetjük. 
A versenyt 2016. március 18-19-én kívánjuk megrendezni. A vállalkozói játék három fordulójából kettőre 18-án, a befejező fordulóra 19-én kerül sor. A levél mellékletében elküldjük a vállalkozói játék részletes ismertetőjét azok számára, akik az idén szeretnének először nevezni. A versenyre való felkészüléshez a kollégák számára útmutatót mellékelünk. Továbbá mellékeljük a két nap részletes programját is.

» tovább
Hogyan lehet bekerülni az Arany János Tehetséggondozó Programba?
Hogyan lehet bekerülni az Arany János Tehetséggondozó Programba?

» tovább
AJTP XV. Művészeti Fesztivál Pécsett
„Alkotni születtünk erre a földre, alkotás az ember dolga… mi örök időkre megmarad…” – Ez volt a mottója az országos Arany János Tehetséggondozó Program XV. Művészeti Fesztiváljának, amely hagyományosan Pécsett került megrendezésre június 11-14. között a Leőwey Klára Gimnázium szervezésében. Iskolánk 9T/AJTP osztálya diákjai és tanáraik lelkes és odaadó munkájának gyümölcseként hét dobogós vagy azzal egyenértékű díjat sikerült szerezni. Az összesített eredmények alapján iskolánk a 21 résztvevő intézmény közül a harmadik helyen végzett. Köszönjük szépen mindenkinek, akinek szerepe volt benne!

» tovább
Beszámolók (2014/2015)
Dunakanyar beszámoló (13.T)
Eger és környéke (9.T/AJTP)
Egri bennmaradó hétvége (9.T/AJTP)
Felvidék (10.T)
Érettségi felkészítő hétvége (12.A)
Budapesti hétvége (9.T/AJTP)
Felvidéki kalandozások (9.T/AJTP)
Bonyhádi bentmaradós hétvég (9.T/AJTP)
Gyulai hétvége (9.T/AJTP)
Budapesti hétvége (10.T)
Esztergom, Visegrád (10.T)» tovább
Gymnasion AJTP sporttalálkozó Bonyhádon
2015. április 17-19. között került megrendezésre Bonyhádon a kezdő AJTP évfolyamok országos sporttalálkozója, amely a Gymnasion nevet kapta. Ezen az eseményen egy intézményt maximum 10 diák képviselhet. Akik pedig ezúttal a Neumann jó híréért küzdöttek, mindannyian fiúk voltak a 9T/AJTP osztályból. Nagyon szépen sikerült helytállniuk már a labdarúgásban és a lövészetben is, az igazi sikerek kosárlabdában és sakkban jöttek. Diákjaink három dobogós helyezésükkel intézményünk eddigi legeredményesebb bonyhádi szereplését produkálták, ezért szívből gratulálunk nekik!

» tovább
Vállalkozói verseny a Neumannban
Az Arany János Tehetséggondozó Program intézményei számára hetedik alkalommal megrendezett vállalkozói versenyre 2015. március 13-14-én került sor, az egri Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központban (NIVÁK). A nemes versengésben nyolc csapat mérte össze erejét, vállalkozó szellemét, kivitelező képességét öt intézményből. A verseny kellemes hangulatban telt, s a három fordulóban mindenki a maximális profitra törekedett. A fordulók közötti időszakot bowlingozás és városnéző kerékpározás színesítette. A versenyt végül a Gunsz Kartell (Szeged) csapata nyerte meg. Minden résztvevőnek gratulálunk és reméljük jövőre is találkozunk, legalább egy-egy újabb licit erejéig!
» tovább
Beszámolók (2013/2014)
Erdélyi kirándulás (11.t)
A 12T csehországi kirándulása
A Bükk-fennsík csodái (9tajtp)
Aggteleki karsztkaland (9tajtp)
Varázslatos egri hétvége (9tajtp)
Szilvásvárad (9t)
Sarud (9t)
Korcsolyás hétvége (11J)
Bentmaradós hétvége (12T)
Bécsi beszámoló
Nyíregyházi bennmaradós hétvége
Korcsolyás hétvége (12t)
Mátraszentistván( 11.t)
Megyei Kulturális Fesztivál
Bánkút (9tajtp)
Lengyelországi kalandok (9.t)
Íjász hétvége
Miskolci bennmaradós hétvége
Utolsó AJTP kenutúránk

» tovább
Arany János Tehetségprogram vállalkozói versenye
A hatodik alkalommal megrendezett AJTP vállalkozói versenyre március 21-23-án került sor, az egri Neumann Ifjúsági Vállalkozói Központban (NIVÁK). A nemes versengésben hat csapat mérte össze erejét, vállalkozó szellemét, kivitelező képességét négy intézményből. A verseny kellemes hangulatban telt, s a három fordulóban mindenki a maximális profitra törekedett. A fordulók közötti szünetekben Reversi bemutató és frissítő városnéző, és felsőtárkányi kerékpártúra színesítette a programot.

» tovább
Felhívás az AJTP Országos Vállalkozói Versenyre valamint a Reversi Kupára
Kedves Kollégák!

A 2008-2009-es tanévben először megrendezett Vállalkozói versenyt, mely a diákok, valamint a kollégák körében is nagy sikert aratott, ebben a tanévben ismét meghirdetjük és kibővítjük egy új, csapat és egyéni játékkal. Reversi verseny a neve.

A versenyeket 2014. március 21-22-23-án kívánjuk megrendezni. A levél mellékletében elküldjük a vállalkozói játék részletes ismertetőjét azok számára, akik az idén szeretnének először nevezni. A Reversi verseny tájékoztatóját is mellékelem. Ha részletesebb tájékoztatásra van igény, a mellékletben szereplő kolléga, Bódi Tamás tud tájékoztatást adni.
A versenyre való felkészüléshez a kollégák számára útmutatót mellékelünk. Továbbá csatoljuk, a részletes programot és jelentkezési lapokat is.


» tovább
Beszámolók (2012/2013)
Nosztalgia tábor - Mezőberény (13.T)
Szeptemberi bennmaradós (12.T)
Az Arany utcácskától Svejken át a csontkápolnáig: Csehország (13.T)
Bécs és Pozsony (12.T)
Budapest (11.T)
Debrecen (12.T)
Mátraszentistváni sí hétvége (11.T)
Sítábor Zywiec-ben (10.T)
Vállalkozói verseny a Neumannban (12T)
Biciklitúra (12.T)
Paintball (11.T)» tovább
Beszámolók (2011/2012)
Gyula – Arad – Temesvár (11.T)
Első bennmaradós hétvégénk (9.T)
Zánkai gólyatábor (9.T)
Októberi bennmaradós hétvégénk (11.T)
„Délkelet-Szlovákia gyöngyszemei” – bennmaradós hétvége  (11.T)
Nyíregyházán tébláboltunk 2011 októberében (12.T)
Diáknapok
Bükki „kövek” gyalogtúra (10.T)
Velencében jártunk (13.T)
„A divat ábrázolása, az ábrázolás divatja”  (13.T)
Szeged, Ópusztaszer – AJTP hétvége (10.T)
Lila foltok (12.T)
Rómeó és kecskesajt, Júlia és íjvessző  (11.T)
Budapest (9.T)
Budapest karácsony előtt (12.T)
Élménybeszámoló Oroszországról (13.T)
Tanulós hétvége extrákkal (10.T)
Kirándulás Bánkúton (9.T)
Vállalkozói verseny
Angliában jártunk
Erdélyi kirándulás (11.T)
Tiszta tavi kalandtúra (10.T)
Paintball (10.T)
Eger-Mártonháza-Dobsina (11.T)


» tovább
Felhívás Vállalkozói Versenyre
Felhívás Vállalkozói Versenyre


» tovább
AJTP
Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja

A program célja, hogy esélyt teremtsen a felsőoktatásba való bejutásra azoknak a hátrányos helyzetű tanulóknak, akik
a Tehetséggondozó Programban való részvétel nélkül nem vagy csak aránytalan nehézséggel kezdhetnék meg tanulmányaikat a felsőoktatásban.

» tovább
Beszámolók (2010/11)

Zánkai gólyatábor
Első bennmaradós hétvégénk
Túrák hétvégéje (10.T)
Sétatúra (11.T)
Egri bennmaradós hétvége (10T)
Október Budapesten (11.T)
A selyemcipő
Szülőföldem szép határa
Debrecenbe kéne menni … másodszor
Budapest,
bennmaradós hétvége (10T)
Requiem (színházbérletünk második előadása)
Prolik (színházbérletünk harmadik előadása)
Sítábor Zywiecben (10T)
Újra HÓEKE (11T)
Erdélyi kirándulás (12T)
Az utazó itt, fallabda ott (11T)
Minden egy napon (11T)
Bennmaradós Szilvásváradon (11T)
Felvidék (11T)
Zempléni bennmaradós hétvége (10T)
» tovább
Beszámolók (2009/2010)
Gólytábor Zánkán
Tiszafüredi gólyatábor
Esztergomi kirándulás
A szentivánéji álom (9.T és 10.T)
A 10.T Egerszalókon
Első bennmaradós hétvégénk
A 10.T Budapesten
Esős Budapest - csak a 9.T-nek
Csörgess meg
Osztályterem színház: Klamm háborúja
Parti Nagy Lajos a Bródy Sándor Megyei Könyvtárban
Gratulálunk Éva!
HÓEKE! - Sítábor Lengyelországban
Februári bennmaradós hétvégénk – 9.T
Maya, a táncosnő (főpróba)
Tóth Krisztina - költő, írónő
Ki tud többet Egerről?– vetélkedő
A 9.T márciusi bennmaradós hétvégéje
Büszkék vagyunk rá!
9.T áprilisi bennmaradós hétvégéje
Egyszer fenn, egyszer lenn: Cigánykerék (színházi előadás)
Vállalkozói versenyen a 9.T csapata
Beszélgetés Kukorelly Endrével
Bérletzáró előadás: Törött nádszál  » tovább
AJTP II. Országos Vállalkozói Verseny
2010. április 16-17-én az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. támogatásával rendeztük meg az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő középiskolák számára a II. Országos Vállalkozói Versenyt. A versenyre nyolc középiskola vállalkozói csapata nevezett.

» tovább
Pro Talento
Pro Talento (A Tehetségért) díjakat adtak át a 10 éves jubileumát ünneplő Arany János Tehetséggondozó Program országos találkozóján azok számára, akik kiemelkedő szerepet töltöttek be az intézményekben folyó pedagógiai munkában.  A kitüntetettek között van Szakaliné Haraszti Éva, iskolánk nevelési igazgatója is.


» tovább


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign