Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Sep
15
Szülői értekezlet (9-11. évfolyam osztályai)
Szülői értekezlet (9-11. évfolyam osztályai)
Sep
14
Szülői értekezlet (7-8. évfolyam, 12. évfolyam osztályai)
Szülői értekezlet (7-8. évfolyam, 12. évfolyam osztályai)
Sep
5
A 2023/24. tanév őszi érettségi vizsgaidőszakára jelentkezés határideje
A 2023/24. tanév őszi érettségi vizsgaidőszakára jelentkezés határideje
Sep
4
Osztályfőnöki napok, projektnapok (12. évfolyam), bekuckózás (7K)
Osztályfőnöki napok, projektnapok (12. évfolyam), bekuckózás (7K) - szeptember 4-5.
Sep
3
Tanévnyitó ünnepség (14:00)
Tanévnyitó ünnepség (14:00)
Nagyszerű kollégiumi idénykezdet - sikerek az „Eged-futáson”

Még három hét sem telt el a 2012/13-as tanévből, máris megindultak a városi kollégiumok közötti megmérettetések, amelyek közül az első ezúttal is a Wigner Jenő Középiskola Kollégiuma által lebonyolított „Eged-futás” volt. Ez az a versengés, amelyre általában nagyon nehéz felkészülni egyrészt az idő rövidsége miatt, másrészt pedig, hogy a diákok jelentős része nyáron sokszor elkényelmesedik, és nehéz őket újra munkára bírni.
Ez az utóbbi tényező az idén induló fiúkra szerencsére nem volt jellemző, mert már az első tanítási nap délutánján energiáikat nem kímélve álltak munkába Murányi tanár úr vezetésével, aki a megterhelő tréningeket igyekezett mindig valamivel fűszerezni, például az edzés végi közös szőlőfogyasztásokkal. Az elvégzett munka alapján sejteni lehetett, hogy szép eredmények várhatók, ha semmilyen sérülés vagy betegség nem jön közbe.
A rövid, de kemény munka meghozta gyümölcsét, mert a fiúk teljesen feszültségmentesen, szinte élvezettel futottak a szeptember 19-én megrendezett versenyen, amelynek eredményeként minden idők legjobb szereplését produkálták saját kategóriáikban. A háromfős csapatba Papp Alex (11/T), Suba Máté (11/I) és Pilinyi László (11/B) tudta beverekedni magát a „válogatón”, míg egyéniben Kis István (11/I) és Gembiczky Dávid (9/A) indulhatott, de az egyéni versenybe beleszámítottak a csapattagok egyénenként elért eredményei is.
A többi kollégium részéről is elismerést váltott ki, hogy az első 5 beérkezett fiú versenyző közül 4 neumannos diák volt, így született meg az „Eged-futóversenyek” legsikeresebb egyéni fiúszereplése. Kis István második, Papp Alex harmadik, Suba Máté negyedik, Pilinyi László ötödik helyen ért célba kiváló időeredményekkel a népes mezőnyben, mindannyian megjavítva korábbi legjobb eredményüket, Gembiczky Dávid pedig első versenyén szintén a mezőny első felében ért célba dicséretes módon. Ezek után nem lehet kérdéses, hogy a csapatversenyt hatalmas fölénnyel intézményünk csapata nyerte Papp Alex, Suba Máté és Pilinyi László nevével fémjelezve.

Meg kell emlékeznünk a lányok teljesítményéről is, akik mindannyian első tanévüket kezdték a Neumannban, és máris vállalták, hogy ezen a nagy hagyományú rendezvényen képviselnek bennünket. A Horváth Zsuzsanna, Kubriczky Zsófia és Szalontai Petra (valamennyien 9/B osztályos tanulók) alkotta csapat tisztességesen teljesítette a távot, és végül szintén dicséretet érdemelve a negyedik helyen végzett csapatszinten.

Külön elismerés illeti Dudás Zita tanárnőt is, aki a lányok kísérőjeként Murányi tanár úrhoz hasonlóan teljesítette a tanuló ifjúsággal a versenytávot, személyesen mutatva ezzel példát kitartásból és küzdeni tudásból egyaránt.


Összességében elmondható, hogy a lehető legjobban indult számunkra az idény az „ÉV KOLLÉGIUMA” címért való versengésben, amelynek végéig bár hosszú még az út, de ezek a szép sikerek reményt és erőt adnak a (remélhetőleg hasonlóan eredményes) folytatáshoz. Soha rosszabb idénykezdetet, gratuláció és köszönet mindenkinek, aki tett érte, hogy ez összejöhessen.

 

A résztvevők

 Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign