Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Az Év Tehetséggondozó Pedagógusa díjat kapott Király Sándor
A Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény június 14-i ünnepi fogadásán a tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték. A Heves Megyei Kormányhivatal részéről Horváth László kormánymegbízott nevében dr. Demeter András igazgató adta át Az Év Tehetséggondozó Pedagógusa emlékplakettet iskolánk tanárának, Király Sándornak, valamint Szabó Miklósnak (Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, Eger) az ünnepi fogadáson. A díjátadásakor Molnár Viktória 12. G osztályos tanuló is köszöntötte tanár urat.
Szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk a tanári pályán!


A díj indoklása és Viktória köszöntője:

Az Év Tehetséggondozó Pedagógusa díjat kapja: KIRÁLY SÁNDOR
A sokoldalúan képzett kolléga 1991-től dolgozik a Neumann János Középiskola és Kollégiumban.  Informatikai és közgazdasági tantárgyakat oktat igen jó hatékonysággal. Tanítványai kimagasló szintű tudásra tesznek szert évről-évre, amit az érettségi és képesítő vizsgákon, tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön bizonyítanak. Számítástechnikát angol nyelven is tanít a két tanítási nyelvű osztályainkban.
A fiatal tehetségek felismerésében, a tanulmányi versenyekre való felkészülés motiválásában, a tehetség kibontakoztatásában és fejlesztésében kiemelkedő sikereket ér el. Számos tanítványa ma már hazai és külföldi egyetemek, kutató intézetek elismert oktatója, szakembere.
Király kolléga tanítványai közül évenként 20-30 tanuló jut az Országos Tanulmányi Versenyek (OKTV, SZÉTV, Nemes Tihamér) döntőibe és nagy részük olyan eredményt ér el, mely a felvételi megmérettetések során többletpontokhoz juttatja őket.
Az utóbbi évtizedben nem volt olyan év, hogy diákjai az említett versenyeken ne szereztek volna első helyet.  Többen jutottak ki a Nemzetközi Diákolimpiára, ahol Magyarországot képviselték.
Igen jelentős érdemeket szerzett abban, hogy iskolánkat az elmúlt 12 tanévben a megye legeredményesebb iskolája kitüntető címmel jutalmazta a Heves Megyei Pedagógiai Intézet, az Oktatási Hivatal ranglistája szerint az ország 12 legeredményesebb iskolája között szerepel.
Király Sándor rendkívüli népszerűségnek örvend mind tanulói, mind pedagógus körökben. Köszönhető ez személyes példamutatásának, a pedagógusi pálya iránti elkötelezettségének. Innovatív személyiség, aki aktív szerepet vállal a pedagógiai programok folyamatos alakításában, az oktatás, képzés tartalmának és kínálatának fejlesztésében.
Rendszeresen kap osztályfőnöki feladatokat, melynek végzése során bizonyítja, hogy élen jár a kollégákkal, szülőkkel való hatékony együttműködés területén is. Toleráns, rugalmas nevelési felfogása és gyakorlata igényessé, magabiztossá teszi tanítványait is. Sok éve végzett diákjaival is rendszeres kapcsolatot ápol, akik szívesen segítenek neki az éppen aktuális tanítványok motiválásában, pályaválasztási döntéseik megalapozásában.
Kiemelkedő munkasikerei az informatika, közgazdaságtan oktatáshoz kötődnek, de legalább ilyen fontosak azon erőfeszítései és sikerei, amelyek a személyiségformálásban, a sokoldalúság, a kulturáltság, az egészséges életmód igényeinek alakítása terén mutatkoznak meg. Mindezekben a személyes példa erejével tud igen eredményesen nevelni.

A 2011/2012. tanévben elért legkiemelkedőbb versenysikerei:
  • A Szakmai Érettségi Tantárgyak Tanulmányi Versenyén a Közgazdasági szakmacsoportban az elméleti gazdaságtan területén megrendezett versenyben az országos 6., 7., 8., 10., 11.,13.,11., 19., 21., 28 helyezést hozták el.
  • Felkészítő munkájának köszönhetően az országos döntőbe jutottak tanulóink az országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen informatikából, az I. és a II. Kategóriában. Helyezések alkalmazás kategóriában:12., 13., és további négy tanuló. Programozás kategóriában: 16. helyezés.
  • Nemes Tihamér alkalmazás kategóriában 1., 5., és 6. helyezés és további 9 tanuló a döntőben, programozás kategóriában 1. hely.
  • Bejutott két tanítványa a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia Válogató versenyre és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Válogatóversenyre is. Mindketten szépen szerepeltek. Helyezésük: 10., 13.; 14., 17.
  • Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola biTrió informatikai megyei versenyén elindított csapata újra elhozta az első helyezést.
  • Magyar Nemzeti Bank Monetary elnevezésű pénzügyi versenyén tanítványai az országos 4. helyen végeztek.


Tanár Úrhoz!

Tanár Úr sok diákot tanított már, mégis ebben a két évben mi nagyon is csak a magunkénak éreztük. Lassan már két év telt el a pillanat óta, amikor kíváncsian vártuk, hogy megtudjuk; vajon milyen is a híres Király Sándor?! Félelmünk alaptalansága hamar beigazolódott; bár a közgazdaságtantól még tartanunk kellett. Egy hónap elteltével, amikor túl voltunk az első dolgozaton, már körvonalazódott, kik tartoznak majd Tanár Úr „csapatába”.
Az órák egyre felszabadultabb hangulatban, mégis komoly munkával teltek. A nyáron már kisebb csoportban találkoztunk, ahol személyesebb viszony alakult ki a körön belül. Szeptembertől kezdve feszített volt a munkatempó, s már igazán nem volt mindegy, hogy jobbra tolódik-e a függvény, vagy balra. Az pedig nem is lehetett kérdés, hogy egyáltalán eltolódik-e. A tavaszi versenyt már a télen is nagyon vártuk; a gyakorló feladatsorok a sí tábort is megjárták. Áprilisban bebizonyítottuk, hogy a tudásunk nem 0, s ezt másodszor sem féltünk megmutatni. Mostanra már az érettségin is túl vagyunk, többnyire szép eredményekkel.
Tanár Úr sokat foglalkozott lelkünkkel, de ez korántsem lírai gondolat; ugyanis mi meglehetősen sajátos stílusban kaptuk a motivációt. Tapasztaltuk, hogy az országban kevés olyan diák van, aki büszkén állíthatja egy feladatról, hogy már ilyet is látott, amikor a többiek még csak hasonlóval sem találkoztak. Nekünk Tanár Úr megkönnyítette felkészülésünket, és ha utolértük, bármikor kérhettünk segítséget, tanácsot. Interneten keresztül is folyt az oktatás, a lányokkal sokszor aggódó, kérdésekkel teli e-mailekkel árasztottuk el fiókját. Emellett motiváltak a másnapra kivétel nélkül kijavított dolgozatok, Tanár Úr elért sikerei munkája és a sport terén egyaránt, amelyek minket is kitartásra ösztönöznek. Mi örülünk, hogy Tanár Úr diákjai lehettünk, és köszönjük, hogy megszerettette belünk a közgazdaságtant, amely terveink szerint életünk meghatározó részét fogja képezni.

Molnár Viktória 12. G


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign