Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Sikeres jubileumi tanévet zárunk
A 2011-2012-es tanév, amelyben iskolánk fennállásának 25. éves jubileumát ünnepeltük, újabb sikeres tanévnek bizonyult. Idén tizenharmadik alkalommal nyertük el a Megye Legeredményesebb Középiskolája címet. (Második alkalommal bennünket a többcélú intézmények sorában ismernek el vándorserleggel.) A regionális, megyei, városi versenyeket nem számolva, csak az országosakra tekintettel is imponálóak az eredményeinket mutató számok: több mint negyven országos versenyen szerepeltek tanulóink olyan eredményesen, hogy az első tíz helyezett között lehettek. Közel háromszáz diák szerepelt a 2011-2012-es tanévben tanulmányi, művészeti vagy sportversenyeken, és több mint ötven tanár segítette, támogatta őket a felkészülésben. Ezen belül is tizennyolc első, tíz második és nyolc harmadik helyezést jegyeztek a neumannosok.
A Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény június 14-i ünnepi fogadását az egri Bartakovics Béla Közösségi Ház dísztermében tartották. A lassan két évtizedes múltra visszatekintő hagyományos rendezvényen a tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték.
 

Dr. Demeter András igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: a tanulmányi, szakmai versenyeken elért sikerek sokszor életre szóló élményt adnak. Önbizalommal töltik fel az embert, amely átsegít a felvételiken, később a vizsgaidőszakon, a mestervizsgákon, és megalapozza a munka világában eltöltött hétköznapokat.
Az igazgató a diákoknak gratulált az eredményekhez, s kiemelte, hogy a termékeny munka csak akkor hasznos, ha azzal a tágabb közösséget, a magyar nemzetet is szolgáljuk. Hozzáfűzte: természetesen nem feledkezhetünk el azokról a pedagógusokról sem, akik a tanulói sikerek elérését elősegítették. A tanári hivatásban egyszerre van jelen a rivaldafény, hiszen minden nap gyermekek százai elé kell kiállni, s ismereteket átadni. De jelen van a háttérmunka is, amely a tehetségek felismerésére és gondozására összpontosít. Az a tény, hogy a most kitüntetett tanulók évtizedek múlva is szeretettel és hálával fognak visszagondolni kedves tanáraikra, remélhetőleg a pedagógusok számára is erkölcsi elégtételt jelent azért, hogy annak idején ezt a szép hivatást választották - fogalmazott Demeter András.
A műsort követően az okleveleket Dr. Szabó Róbert, Heves Megye Közgyűlésének elnöke adta át a megye intézményében kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. Iskolánkból 30 tanuló és 20 pedagógus kapott dicsérő oklevelet.
A Heves Megyei Kormányhivatal részéről Horváth László kormánymegbízott nevében dr. Demeter András igazgató adta át Az Év Tehetséggondozó Pedagógusa emlékplakettet iskolánk tanárának, Király Sándornak és Szabó Miklósnak (Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, Eger) az ünnepi fogadáson.

Szeretettel gratulálunk minden diáknak és tanárnak, akik sikereikkel hozzájárultak a jubileumi tanév eredményességéhez!

Részletes versenyeredményeink a 2011/2012-es tanévben:
 
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign