Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Neumann Díjasok 2012-ben
Iskolánkban hosszú évek óta hagyomány, hogy a legkiválóbb végzős tanulók kiemelkedő munkáját az iskola kuratóriuma Neumann Díjjal jutalmazza. Ezt az elismerést azok a diákok kapják, akik tanulmány eredményükkel és emberi példamutatásukkal hozzájárultak az iskola sikeréhez. Az idei öt díjazott Molnár Viktória 12.G, Názon Dóra 12. J, Patkó Richárd 12. B, Székely Zoltán 13. E és Tősi Julianna 12. B. A diákönkormányzatban kiemelkedő közösségi munkát végző diákok számára alapított Igazgatói Díjat pedig Gál Róbert 12. I osztályos tanuló nyerte el. Szeretettel gratulálunk!

Neumann Díjban részesült Molnár Viktória, a 12. G osztály tanulója

Molnár Viktória a közgazdasági osztályban tanult. Sokoldalú, színes egyéniség, aki idejét, energiáját nem sajnálva szívesen tevékenykedik az osztály és az iskola érdekében. Szorgalmasan tanul, ismeretei maximális bővítésére törekszik minden területen. A középiskolás évek alatt végig kitűnő eredményt ért el. Munkáját az igényesség, személyiségét a kitartás írja le legjellemzőbben.
 
 
Tanulmányi munkája eredményességét bizonyítja, hogy a szakmacsoportos előkészítő érettségi tantárgyak versenyén Elméleti gazdaságtan kategóriában az országos hatodik helyet szerezte meg. Angol nyelvből már két évvel ezelőtt letette a felsőfokú nyelvvizsgát, amelyhez az idén német nyelvből is megszerezte a DSD felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt.
Aktívan sportol, táncol, kiváló eredményeket ért el ezen a téren is, melyek közül kiemelkedik
•    2009-ben az országos sportaerobik diákolimpián elért egyéni 9. helyezés
•    2010-ben a Magyar Kupa országos döntőjén csoportban a 2. helyezés
•    2010-ben pedig az Európa Bajnokságon és Nemzetközi Step versenyen 1. helyezést szerzett.
Az aerobik mellett a kortárs balett is szép eredményeket hozott Viki számára:
•    2011-ben csoportban 3. helyet szereztek az Országos Felnőtt Táncművészeti Fesztiválon,
•    2011-ben az Európa Bajnokságon 2. helyezett csapat tagja volt,
•    2012-ben az Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon 1. helyezett lett a duett, amiben táncolt,
•    2012-ben 1. helyezést ért el az Országos Művészeti Versenyen.
Molnár Viktória mindemellett közösségi ember is, aki sokat dolgozott az osztály és az iskola érdekében.  Egyénisége, emberi értékei, megbízhatósága, kiváló tanulmányi és közösségi munkája, sporteredményei és példamutató magatartása a alapján a legméltóbb díjazottak egyike. Szívből gratulálunk neki!

Az idei tanév második Neumann Díjas kitüntetettje Názon Dóra 12. J osztályos tanuló

Dóri tanulmányi eredménye a Neumannba kerülés évétől kezdve mindig kiváló volt. Szorgalma, érdeklődése arra sarkallta, hogy elinduljon különböző tanulmányi versenyeken, melyeken évről-évre kiváló eredményeket ért el. Alig van olyan tantárgy, melynek valamilyen versenyén ne vett volna részt, és ne ért volna el kiváló eredményt.
Legsikeresebbnek mégis az idegen nyelvek tanulásában bizonyult: már kilencedikes korában középfokú nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből, majd két évvel később a felsőfokú nyelvvizsgát is megszerezte. Német nyelvből a középfokú nyelvvizsga mellé az idei tanévben felsőfokú DSD nyelvvizsgát is szerzett.
 
Legfontosabb versenyeredményei:
•    a 2008-2009-es tanévben a Langwest Országos Tehetséggondozó verseny döntőjében nyolcadik helyet szerzett német nyelvből,
•    a következő tanévben ugyanezen a versenyen angol nyelvből az országos 4. helyet szerezte meg,
•    a 2009-2010-es tanévben az UNESCO környezet- és örökségvédelmi országos vetélkedőjén 5. helyezést ért el,
•    a 2010-2011-es tanévben a Földgömb középiskolai nemzetközi földrajzversenyen a 6. helyezett csapat tagja volt,
•    2011-ben és 2012-ben is továbbjutott az OKTV második fordulójába német nyelvből,
•    a Honismereti Verseny Országos Döntőjébe jutott csapat tagja volt,
•    és 2011 nyarán a DAAD németországi országismereti ösztöndíj nyerteseként három hetet Németországban tölthetett.
Dóri kedves, barátságos, közvetlen személyiség. Osztálytársai kedvelik, a közösség életében, munkájában szívesen és lelkesen vesz részt. A nyelvek iránti szeretete, tanulmányi és versenyeredményei, emberi értékei miatt jutalmazta a Neumann Alapítvány Kuratóriuma a Neumann Díjjal.

Az idei tanév harmadik Neumann Díjasa Patkó Richárd, a 12. B osztály tanulója

Ricsi az osztály egyik legjobb tanulója, akinek nemcsak a félévi és év végi eredménye jeles, de a tanév közben szerzett jegyei között is alig akadt ötöstől gyengébb érdemjegy. Rendszeres, lelkiismeretes munkájának és kiváló képességeinek köszönhetően nemcsak az iskolai tanulmányokban, de a különböző tanulmányi versenyeken is kiváló eredményeket ért el.  Minden tantárgyból kimagaslóan teljesített, de igazi kedvence a matematika. Eredményei:
•    a 2009-2010-es tanévben a Langwest Országos Tehetségkutató Versenyén angol nyelvből 1. helyezést ért el,
•    a 2010-2011-es tanévben a Kenguru Német Nyelvi és Országismereti Versenyen német nyelvből is megszerezte az 1. helyet,
•    2011-ben 2. helyezést, 2012-ben első helyezést ért el a Palotás József Megyei Matematika Versenyen
•    az idei tanévben matematika és fizika tantárgyból is bejutott az országos középiskolai tanulmányi verseny második fordulójába, gimnáziumi kategóriában.
 

Angol nyelvből közép, német nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát tett.
A tanulás mellett a közösségi feladatokra is jut ideje, az osztályközösségbe hamar és jól beilleszkedett. Az osztály feladatait fontosnak érzi, mindenben aktívan és lelkiismeretesen vesz részt. Ricsi az a neumannos diák, aki bár kiemelkedő képességekkel rendelkezik több tanulmányterületen is, tisztában van azzal, hogy mindez nem elég. A sikerekért keményen meg kell dolgozni. Szorgalma, egyenletes, kitartó teljesítménye, tisztelettudó magatartása miatt vált a Neumann Díj méltó kitüntetettjévé.

Neumann Díjas lett Székely Zoltán, a 13. E osztály tanulója

Zoltán tanulmányi eredménye az iskolában töltött öt év alatt végig kitűnő volt. Számos tanulmányi versenyen vett részt önállóan és csapatban is, kiváló eredményeket szerezve.
Ezek közül is kiemelkedik
•    2011-ben az OTP Kisokos regionális versenyén megszerzett 1. hely,
•    2012-ben ugyanezen a versenyen a 2. hely,
•    2012-ben a Magyar Nemzeti Bank Monetary regionális versenyén a 2. hely.
•    2012-ben a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tárgyak versenyén Kereskedelem és marketing alapismeretek kategóriában 1. helyet szerzett.
 

Zoli hat éves kora óta sportol, az egri Vasas Sportiskola fekete öves judósa. A heti hét edzés meghozta eredményét: minden évben az ország legjobbjai között végzett a különböző versenyeken. 2005-ben országos versenyen 1. lett serdülő kategóriában, míg 2006-ban és 2007-ben 2. helyet szerzett szintén serdülő és junior B kategóriában. További eredményei:
•    2008-ban ifjúsági országos diákolimpia 2. hely
•    2009-ben junior országos rangsorverseny 1. hely
•    2011-ben a Junior Magyar Köztársaság Kupán 3. hely
•    2011-ben Junior Országos Diákolimpia 1. hely
2009-ben elnyerte a Magyar Köztársaság Jó Tanulója, Jó Sportolója kitüntetést.
Zoltán szorgalmas, lelkiismeretes, céltudatos, és intelligens ember, aki keményen dolgozott a sikerért.  Minden területen maximálisan törekszik megfelelni az önmagával szemben felállított elvárásoknak. A tanulás és a sport mellett arra is tudott energiát fordítani, hogy a közösség, az osztályprogramok meghatározó, szervező egyéniségévé váljon.
A Neumann Díjhoz szívből gratulálunk!

Az ötödik Neumann Díjas diák Tősi Julianna, a 12.B osztály tanulója

Julcsi az osztály egyik legjobb tanulója, aki a Neumann Középiskolában töltött öt év alatt végig nagyon szép tanulmányi eredményeket szerzett. Kiváló képességeinek köszönhetően a kötelező tananyag elsajátítása mellett maradt ideje és ambíciója arra, hogy részt vegyen különböző tanulmányi versenyeken is: matematikából, fizikából, s az „Erdély aranykora” elnevezésű történelmi vetélkedőn az országos döntőbe jutott. Sikeresen szerepelt az AJTP-s tanulók számára Sárospatakon megrendezett fizika becslési versenyen is. Műszaki pályára készül, mindent megtesz céljai elérése érdekében.
Tősi Juliannát mindenki ismeri ebben az iskolában, hiszen osztályának és az iskola közösségi életének is meghatározó egyénisége. Szinte minden iskolai ünnepégen fellép: énekel, táncol, zongorázik, ha nem a színpadon áll, akkor a videokamera mögött rögzíti az eseményeket.  Az osztályközösség feladatait sajátjának érezve aktívan, lelkiismeretesen vett részt mindenben: a diáknapok szervezésétől kezdve a gombavató műsorán át a tabló elkészítéséig.  Társai szeretik, tisztelik. Bátran fordulhatnak hozzá, szívesen segít akár a tanulásban, akár személyes problémáik megoldásában.
 
 
S mindezek mellett még a sportolásra is tud időt szakítani, egy küzdősportot választott magának: aikidozik.
Tősi Julianna szerény, kedves egyénisége, kötelességtudása, szorgalma, egyenletes teljesítménye, tisztelettudó magatartása miatt bátran állítható az egész iskolaközösség elé példaképül.
Nagyon sok szeretettel gratulálunk a Neumann Díjhoz.

Dr. Sipos Mihály igazgató úr minden évben Igazgatói Díjat adományoz annak a végzős tanulónak, aki szervező munkájával tevékenyen részt vett az iskola közösségi életében. Az idén az Igazgatói Díjat Gál Róbert 12. I osztályos tanuló kapja.
Gál Róbert az Iskolai Diákönkormányzat munkájának meghatározó egyénisége volt a Neumann Középiskolában az elmúlt négy évben.  Rendkívül sokat dolgozott az iskolai közösségért, az IDÖ hasznos tagja volt, csaknem minden programon jelen volt szervezőként, rendezőként.
 

Az iskolai diákönkormányzat által szervezett gólyatáborok aktív tagja ként szívesen segített az új osztályközösségek összekovácsolásában.  Az iskola érdekképviseleti demokratikus fórumain szívesen vállalta magára osztálya és diáktársai kéréseinek képviseletét, javaslatait kulturált, konstruktív módon juttatva el az iskola vezetőségéhez. Több alkalommal is vállalta, hogy az intézménybe érkező nemzetközi delegációnak angol nyelven mutassa be a neumannos diákéletet. Informatikai ismereteit felhasználva nagy segítségére volt a diákközösségnek a rendezvények reklámozásában, de számos alkalommal készített a programokról fényképeket és videó felvételt is az iskola archívumába.
Tanulmányi eredményei informatikából kiemelkedőek, angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szerzett.  Társai és tanárai egyaránt őszinte, kedves, céltudatos és határozott embernek ismerték meg neumannos évei alatt. Az Igazgatói Díj méltó kitüntetettjének, valamint a Neumann Díjas ballagó diákoknak valamennyiünk nevében nagyon sok szeretettel gratulálunk!
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign