Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Jubileumi Neumann napok
Március 23-24-én rendezte iskolánk a hagyományos Neumann napokat. Pénteken délután került sor a jubileumi gálára, amellyel az intézmény létrejöttének 25. évfordulóját ünnepeltük. A Neumann-napok programsorozatában idén is neves előadók, szakemberek, pedagógusok, tudósok, ismert közéleti személyiségek szerepeltek. Ilyenkor a tudomány, a gazdaság, a művészetek különböző területeiről hívunk neves előadókat, akik olyan új ismereteket adnak át mind a diákoknak, mind a tanároknak, melyek a tanítási órák keretébe nem férnek bele, de szélesebb látókört teremtenek.


Kiemelt előadóként pénteken délelőtt Pokorni Zoltán, az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának elnöke az oktatási rendszer aktuális kérdéseiről beszélt előadásában. A gála előtt tartott előadást a gazdaság aktuális kérdéseiről Dr. Bod Péter Ákos közgazdász, a Corvinus Egyetem tanára.
 

Vendégünk volt többek között Dr. Lisztóczky László, Dr. Dávid Árpád, Dr. Várkonyi Péter, Dr. Liptai Kálmán, Dr. Papp Zoltán és Fábián László öttusa olimpiai bajnok is. Az előadásokkal párhuzamosan a rimaszombati partneriskolánk tanulóival sportversenyeken is összemérték erejüket a neumannos diákok.

 


A gálaünnepségen az ünnepi köszöntők után filmvetítést láthattak a meghívott vendégek. A 25 év képekben című alkotás fölidézte a hőskort, az alapítást: „A Neumann János Középiskola bátor, cselekedni, változtatni akaró emberek álma volt kezdetben. Mára ez az álom megvalósult. Az iskola eredményei és elismertsége a múlt és jelen diákjainak ezreit, és az értük munkálkodó pedagógusok százait dicséri.”
Az ünnepségen beszédet mondott iskolánk igazgatója, Dr. Sipos Mihály és Dr. Habis László, Eger város polgármestere. Korábban már járt iskolánkban a névadó, Neumann János lánya, Marina von Neumann Whitman. Az idén személyesen nem tudott itt lenni, a gálaműsoron olvastuk föl üdvözletét. Külön érdekesség, hogy az eredetileg angol nyelvű üdvözletet Simon Virág, az európai uniós Juvenes Translatores verseny magyarországi, neumannos győztese fordította magyarra. „Tudom, hogy édesapám, Neumann János büszke lenne, hogy a szülőföldjén egy olyan iskola viseli a nevét, amely tovább építi a kiváló magyar oktatás nagy múltú hagyományát.”

Személyesen volt jelen a gálán az Esslingeni  Mörike Gimnázium igazgatója, Wolfgang Tanzer úr és a cserekapcsolat koordinátorai, Jeanett Witzmann, JürgenWurst és Detlef Lingner. Lászlófy Pál, a csíkszeredai Márton Áron Líceum volt igazgatója, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének örökös elnöke is megtisztelte jelenlétével a jubileumi rendezvényt. Az arrasi és lippstadti partner iskolák üdvözletét diákjaink olvasták fel.
 

A gálán az általános iskolák nevében Bodnár Gábor, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója mondott köszöntőt a negyedszázados jubileum alkalmából. A szülői választmány nevében Csernusné Deák Eleonóra köszöntötte és ajándékozta meg iskolánkat az eddig megjelent évkönyvek egybekötött példányaival.

Dr. Sipos Mihály kapta a Lyceum Pro Scientiis-díjat

Dr. Sipos Mihály, az intézmény igazgatója vehette át idén az Eszterházy Károly Főiskola Lyceum Pro Scientiis Alapítványának díját. A rangos elismerést dr. Hauser Zoltán, a főiskola rektora adta át elismerve ezzel több éve sikeres iskolateremtő munkáját.
 


A jubileumi gálát jelenlegi és volt tanítványaink fellépése tette emlékezetessé.
Képek a galériában is láthatók.
 

   Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign