Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKTantermen kívüli digitális oktatás
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
19
Fizika érettségi (8:00)
Fizika érettségi (8:00)
May
19
Vizuális kultúra érettségi (14:00)
Vizuális kultúra érettségi (14:00)
May
18
Emelt szintű informatika érettségi (8:00)
Emelt szintű informatika érettségi (8:00)
May
15
Középszintű informatika érettségi (8:00)
Középszintű informatika érettségi (8:00)
May
13
Biológia érettségi (8:00)
Biológia érettségi (8:00)
May
12
Kémia érettségi (8:00)
Kémia érettségi (8:00)
May
10
Madarak és fák napja
Madarak és fák napja
May
8
Német nyelv érettségi (9:00)
Német nyelv érettségi (9:00)
May
7
Angol nyelv érettségi (9:00)
Angol nyelv érettségi (9:00)
May
6
Történelem érettségi (9:00)
Történelem érettségi (9:00)
May
5
Matematika érettségi (9:00) Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
Matematika érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
May
4
Magyar nyelv és irodalom érettségi (9:00) Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
Magyar nyelv és irodalom érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
May
1
A munka ünnepe, tanítási szünet
A munka ünnepe, tanítási szünet
Apr
30
A végzős osztályok osztályozó konferenciái
A végzős osztályok osztályozó konferenciái
Apr
30
A végzősök utolsó tanítási napja
A végzősök utolsó tanítási napja
Apr
29
A végzős osztályok osztályozó konferenciái
A végzős osztályok osztályozó konferenciái
EGY SIKERCSAPAT TÖRTÉNETE
    Szerencsére több olyan sikeres csapat is van a kollégiumunkban, amelyek évről évre szép eredményekkel örvendeztetnek meg bennünket. Van viszont egy csapat közülük, amelynek eddigi teljesítményét ezúton külön szükségesnek tartjuk méltatni és külön is elismerni.
    Van egy csapat, amelynek tagjai immáron négy éve kollégisták. Van egy csapat, amelynek tagjai már 9. évfolyamos korukban összeálltak, és az óta is minden évben együtt versenyeznek. Van egy csapat, amely megalakulása és története során senki által nem talált legyőzőre. Van egy csapat, aki eddig öt történelmi témájú műveltségi vetélkedőn vett részt, és mind az ötöt megnyerte. Van egy csapat, amely már az első sikeres szereplése alkalmával „szállóige” megalkotására ihlette az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz tanszékének egykori vezetőjét, dr. Pozder Péter tanárurat, aki akkori zsűrizése alkalmával a következőket mondta a fiúk teljesítményét látva: „Ahol Neumann, ott már baj van” – legalábbis az ellenfelek számára.
    A sikertörténet 2009 februárjában kezdődött, amikor a Barabás Patrik (11/B), Magyar Ervin (12/E) és Varga Henrik (12/G) alkotta csapat először állt össze. Első megmérettetésük az egri középiskolai kollégiumok közötti „Ki tud többet Egerről?” elnevezésű vetélkedő volt, melyet imponáló magabiztossággal nyertek. Már ekkor látszott, hogy ha együtt maradnak, akkor még nagyon sokra vihetik. A sikert látva az iskolavezetés szinte az utolsó pillanatban kérte fel őket arra, hogy a városi középiskolák Egerről szóló vetélkedőjén is képviseljék az intézményünket 2009 márciusában. Itt kevesebb, mint egy hét volt a felkészülésre, míg a többi középiskola mintegy másfél hónapig készülhetett. Ennek ellenére a fiúk óriási bravúrt végrehajtva, a végéig kiélezett csatában, de végig vezetve győzedelmeskedtek. Ez annyira meghozta a kedvüket a további versengéshez, hogy a következő tanévben sem maradt el a siker. 2010 januárjára a Szent Lőrinc Középiskola kollégiuma hirdetett meg „XVI. századi végvárak a magyar történelemben” címmel vetélkedőt, amelyet úgy sikerült megnyerni, hogy a legnagyobb ellenfél, a Szilágyi kollégiuma szinte végig vezetett, de nagy volt a csapat tartása, így végül sikerült fordítani. 2011 januárjában a XVI. századi végvárak témáját folytató megmérettetésen kétséget sem hagytak a felől, hogy ők a város legjobb csapata, negyedik győzelmüket aratva.
    A sok nagy teljesítmény után a legnagyobbat talán mégis ezen tanév január 26-án nyújtották, amikor a „II. Rákóczi Ferenc élete és kora” című versengésen vettek részt. Itt ugyanis minden egyes feladatot ők oldottak meg a legjobban, nagyon éretten versenyeztek, ekkor aratták a legmagasabb pontszámú sikerüket.
    Ezeket a csodálatos sikereket látva az ember mégis elszomorodik, ha arra gondol, hogy ennek a sorozatnak sajnos előbb-utóbb meg kell szakadnia, mert az élet törvényszerűsége alapján diákjaink egyszer csak elballagnak. Így tesz már az idén Varga Henrik is, aki így már nem érhet el több sikert intézményünk színeiben.
 
Örömmel gondolunk viszont arra, hogy ezek a diákok olyan teljesítményt nyújtottak sorozatban, amellyel kiváló példaként szolgálnak fiatalabb társaik számára. Mert a Neumann kollégiumának minden idők legeredményesebb csapata voltak ők eddig. Örömmel tölt el az is, hogy vannak olyan fiatalabb tanítványok, akik kezdenek hozzájuk felnőni, és már többször is nagyot alkottak. De nehéz dolguk lesz, mert ennyi versenyen keresztül veretlennek maradni nem kis feladat.
Én magam nagyon boldog vagyok, hogy ennyi vetélkedő során velük dolgozhattam, pallérozhattam őket, sok kalandot élhettem meg velük, és nem mellékesen rengeteget tanulhattam én is tőlük. Ezúton köszönöm meg nekik nemcsak a magam, hanem az egész intézmény nevében, amit a Neumannért tettek, és kérem Isten áldását a további életükre.
Köszönjük szépen. Szép volt, fiúk!Murányi Dénes
kollégiumi nevelőtanárCopyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign