Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Iskolánk országos első helyen a legjobb eredményeket elért hazai középiskolák rangsorában, a vegyes középiskolák között
A Köznevelés című folyóirat idén is közzétette a legjobb eredményeket elért hazai középiskolák rangsorát. A rangsor három kategóriában, gimnáziumi, szakközépiskolai és vegyes középiskolai kategóriában sorolja fel az ország legeredményesebb középfokú intézményeit. Az eredményességi mutatók között a 2005-2009-es tanévek során felsőfokú intézménybe felvett tanulók aránya, a nyelvvizsgák aránya, a középszintű érettségi vizsgák átlagos pontszámai és az OKTV-n elért eredmények szerepelnek. A legjobb eredményeket elért hazai középiskolák között 96 iskola szerepel. A vegyes (gimnáziumi és szakközépiskolai osztályokat is tanító) középiskolák között iskolánk vezeti a rangsort!
 
A négy mutató mindegyikét tekintve iskolánk kiváló minősítést kapott. A felvételi arány 81 %, a nyelvvizsgák aránya 78,8%, az érettségi átlagpont 78,7 %, az OKTV pontszám pedig 159,5 pont. A felvételi-arány mutató azt jelzi, hogy száz nappali érettségiző osztályt elkezdő tanulóból hány nyert felvételt valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe, államilag finanszírozott képzésre. A költségtérítéses szakokra felvételt nyert tanulóinak aránya évente még további mintegy 10 %-os felvételi arányt jelent a folyóirat táblázatában közölt 81 %-os adat mellett. A nyelvvizsga arányok esetében a 2005-2009 közötti években felvételre jelentkezők nyelvvizsgáinak számát viszonyította a cikk szerzője, Neuwirth Gábor, a jelentkezők számához. A nyelvvizsgák aránya tekintetében elért eredményünk 78,8 % , ami nem tartalmazza a két tanítási nyelvű osztályokban évek óta nagy számban letett szakmai nyelvvizsgákat, hiszen ezekben az osztályokban az emelt angol érettségi jeles eredményének megfelelően maga a két tannyelvű bizonyítvány már felsőfokú nyelvvizsgát jelent a tanulóknak. Az érettségi átlagpontszámai esetében szintén a felvételi eljárásban részvevők eredményeit vette figyelembe a rangsor. Az érettségi átlagpont a középszintű érettségi vizsgáinak átlagpontszámait tartalmazza. Iskolánkban ez az átlag a 2005-2009-es tanévekben 78,7% volt. Az OKTV pontszámok az iskola tanulóinak az elmúlt öt évben elért eredményeit tükrözik, az 1-50. helyezéseket elért tanulókat figyelembe véve. A rangsor nem veszi figyelembe a SZÉTV versenyeken elért eredményeket. Iskolánk OKTV pontszám szerinti mutatója 159,5 pont.
A legjobb vegyes iskolák:

Iskola neve

Település

Felvételi arány (%)

Nyelvvizsga arány (%)

Érettségi átlagpont

OKTV pontszám

Neumann János Középiskola és Kollégium

Eger

81,0

78,8

78,7

159,5

Batthyány Lajos Gimnázium és Szakközépiskola

Nagykanizsa

73,8

74,8

78,0

117,9

Illyés Gyula Gimnázium és Szakközépiskola

Budaörs

73,7

94,4

82,0

34,9

Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola

Gödöllő

78,1

84,1

85,0

66,0

Babits Mihály Gimnázium és Szakközépiskola

Pécs

68,3

77,8

77,9

68,1


Büszkék vagyunk arra, hogy a négy mutató mindegyikét tekintve iskolánk kiváló minősítést kapott. Iskolánk fejlődése az eltelt 25 évben folyamatos, a Neumann mindig képes volt a megújulásra, innovációra. A két tanítási nyelvű képzés, az idegen nyelvi osztályok, a kétféle reálgimnáziumi, a humángimnáziumi képzés, a számítástechnikai és közgazdasági irányok, az Arany János Tehetséggondozó Program és a legújabb, a hatosztályos gimnázium olyan választékot biztosít, amely sokak számára vonzó lehet.







Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign