Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
A Nagy-Eged sikeres meghódítói
 2011/12-es tanévben ismét megkezdődtek az Eger városi középiskolai kollégiumok közötti versenyek, amelyeket hagyományos módon a Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola által megrendezett „EGED-FUTÁS” nyitott. Ennek során a 3-3 fős fiú és lány csapatoknak, valamint egyéni versenyzőknek 9 km-es, emelkedőkkel és köves hegyi utakkal teli távot kellett teljesíteni a rendező intézmény udvaráról a Nagy - Eged hegy csúcsáig. Diákjaink sikerei a múltban megszokottakhoz hasonlóan ezúttal sem maradtak el.
    A lányok Nagy Ilona és Dudás Zita tanárnők szervezésével nehezen álltak össze, de végül mégis sikeres formációt alkottak. A Tősi Julianna, Váradi Vivien és Szűcs Martina összetételű csapat (mind Mátyás kollégium) összetettben a második helyen zárt, míg egyéniben Tősi Julianna nyerte meg a lányok küzdelmét. Szükséges megemlíteni a servitás Gordos Ágnes Boglárka és Neviczky Brigitta szereplését is, akik tisztességesen teljesítették az előírt útvonalat.
    Sok probléma nehezítette a fiúk felkészülését és csapatuk összeállítását is (sérülések, betegségek, egyéb elfoglaltságok). Ennek ellenére egy stabil kisebb mag vállalta Murányi Dénes tanár úrral a felkészülést, amelynek végül olyan eredménye lett, amelyben még titokban sem reménykedtünk. Összesen 4 fiú tudott végül részt venni, de ők mindannyian erőn felül teljesítettek. A csapatot Papp Alex, Pilinyi László és Simon Máté alkotta (mindannyian pozsonyisok), akik még egyéniben is kiváló szinten teljesítettek, ennek köszönhetően megszerezték csapatban az első helyet. Ez azért nagy dolog, mert az előző három évben mindig másodikak lettünk. Külön elismerés illeti Grónás Márk (Pozsonyi) szereplését, aki a csapatból kimaradva is vállalta a küzdelmet, és élete legjobbját teljesítve egyéni hetedikként zárt.
    Ezúton gratulálunk az összes résztvevőknek, egyúttal biztatunk másokat is arra, hogy jövőre csatlakozzanak hozzánk, hogy még többen képviseljék intézményünket, és még eredményesebbek lehessünk.
Eger, 2011. szeptember 20.
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign