Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Az év tanára
AZ ÉV TANÁRA  kitüntető címet iskolánk 1998-ban alapította, és azóta minden évben elismeri vele az intézményben folyó tanulmányi versenyfelkészítést és a példaértékű oktató-nevelő munkát. Minden évben nehéz a döntés. Nem volt ez másként most sem, hiszen a Neumann Középiskola és Kollégiumban nagyon sok tanár végez értékes, kiemelkedő munkát. Végül a döntőbizottság a 2010/2011-es tanévben iskolánk két tanárát ismerte el az év tanáraként.

A tanulmányi versenyekre való felkészítés, a tanulók sokszínű motiválása és a versenyeken elért kiemelkedő sikerek miatt a Neumann Középiskola az Év Tanára címmel tünteti ki Király Sándor tanár urat.
Sikerei ebben a tanévben:
  • A Szakmai Érettségi Tantárgyak Tanulmányi Versenyén az Informatika szakmacsoportban tanítványai az országos döntőben a 2.8.10. és 17. helyet szerezték meg.
  • Ugyanitt, a Közgazdasági szakmacsoportban az elméleti gazdaságtan területén megrendezett versenyben a 7. 11. 18. 20. helyezést hozták el.
  • Felkészítő munkájának köszönhetően az országos döntőbe jutottak tanulóink az országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen informatikából, az I. és a II. Kategóriában.
  • Az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola informatikai versenyén a 9-10. évfolyamosok és a 11-12. évfolyamos versenyzők megszerezték a megyei 1. helyet.
  • Szintén megyei első helyezést értek el 10-es és 11-es tanítványai a Megyei Alkalmazói Informatika Versenyen.
  •  A Nemes Tihamér Országos Középiskolai Alkalmazói Tanulmányi Versenyen tanítványai az első, a második, a hetedik, a tizennegyedik és a huszadik helyen végeztek.
  • A Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen egyik tanítványa a 4. helyen végzett.
 
Király Sándor tanár úr összesen több mint 40 tanulót nevezett a különböző tanulmányi versenyekre és ebből 27-en az országos versenyek döntőjébe kerültek.
Kiemelkedő személyes példaadása a sport és az egészséges életmód területén. Gratulálunk Király Sándor tanár úrnak az elismeréshez!
 

Tanítványaink oktatásában és nevelésében végzett lelkiismeretes és példaértékű munkáját 2011-ben iskolánk a tanév tanára kitüntető címmel ismeri el Vízi Izabella tanárnőnek.
Vízi Izabella tanárnő 25. tanévét zárja a pedagógus pályán. Munkáját az egri közgazdasági szakközépiskolában kezdte, majd az ott töltött első év után egy fiatal és rendkívül lelkes iskolaalapító csapat tagjaként iskolánkban folytatta. Néha elérzékenyülten emlegeti azt az augusztust, amikor e gondos kezek munkája nyomán a tantermek bútorokkal, a könyvtár polcai könyvekkel, a szertárak taneszközökkel teltek meg.
A tanárnő a következetesség, a precizitás, a szigorúság és a lelkiismeretes munka szellemiségét képviseli iskolánkban. Fontos szerepe van a közgazdasági ágazat népszerűsítésében, tanítványai az évek során az üzleti gazdaságtan területén rendezett számos tanulmányi versenyen sikerrel szerepeltek.
Vízi Izabella tanárnő gondos munkájának köszönhetően iskolánk élen járt az ügyviteli gyakorló iroda infrastruktúrájának kialakításában, az ehhez kapcsolódó irodai ügyviteli gyakorlat elsajátíttatásában, az ilyen irányú tevékenység tartalommal való megtöltésében és a tananyagfejlesztésben.
Azonban tevékenysége nemcsak a szakma területén kiemelkedő. Értékes nevelési munkát végez, osztályfőnökként számos osztályt juttatott el az érettségiig. Volt tanítványaival évtizedek óta tartja a kapcsolatot, szoros barátságot ápol velük, és fontos szerepe van a végzett Neumannosok szakmai útjának követésében. Az ebből levont következtetések pedig értékes útmutatóként szolgálnak iskolánk szakmai profiljának további formálásában, a tananyagtartalom fejlesztésében.
 
Példaadó a szülőkkel való kapcsolattartása, együttműködése tanítványaink eredményessége érdekében.
Szaktanári munkájában példaadó következetesség, precizitás jellemzi. Szigora jól ismert tanítványai között, de évfolyamfelelősként a 11-es és 12-es osztályok osztályfőnökeitől is ugyanilyen precíz és következetes munkát vár el. Legendás ez a szigor, mégis, legfőképpen önmagával szemben szigorú.
Tevékenysége elengedhetetlenül szükséges olyan fontos, ugyanakkor népszerűtlen háttérmunkákban, mint az órarend, a terembeosztás elkészítése és folyamatos karbantartása a tanév során. Tiszteletet érdemel az a képesség, amivel az egész iskolán belül zajló tanári, tanulói mozgást átlátja, úgy, hogy figyelmét a legapróbb részletek sem kerülik el.
Az iskola iránti elkötelezettség és lojalitás jellemző munkájára a nagy iskolai ünnepségek, a diáknapok, a gombavató, a ballagás előkészítésében, szervezésében, az ilyenkor folyó rendkívül sokszínű és összetett tanári és tanulói tevékenység koordinálásában.
A tanárnő pályája szakmai és emberi értelemben rendkívül értékes. Az iskola történetének minden egyes napján egyértelműen bizonyítást nyert: Vízi Izabella tanárnő élete a Neumann.
 
Nagyon sok szeretettel gratulálunk a tanév tanárának!



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign