Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Neumann díjasok és az Igazgatói Díj nyertese
A 2010/2011-es tanévben 214 végzős diák ballagott el iskolánkból. A ballagási ünnepségen megható pillanatokat szereztek énekükkel a humán osztály tanulói, Perjési Ahina, Szepesi Réka és Csépány Alexandra. A végzős évfolyam nevében Tar Dorina, 12. H osztályos tanuló búcsúzott a tanároktól és a diáktársaktól. Ballagási ünnepségeink kiemelkedő pillanatai közé tartozik a legkiválóbb végzős tanulók munkájának elismerése a Neumann-díjjal. A Neumann Alapítvány döntőbizottsága a 2010/2011-es tanévben 4 végzős tanulónak ítélte oda a Neumann-díjakat. Az Igazgatói Díjról pedig, amelyet Dr. Sipos Mihály igazgató úr alapított és finanszíroz, az iskolai diákönkormányzat döntött. A tanév Neumann díjasai: Csorba Dávid 12. I, Imreh Kinga 12. C, Szlezák Zsófia 12. B, Tasnádi Nóra 13. E és Vass István Gábor 12. A osztályos tanulók, az igazgatói díjat pedig Czura Bence 12. H osztályos diákunk kapta.

Csorba Dávid 12. I osztályos tanuló. Minden évben indult tanulmányi versenyeken, ahol méltó módon képviselte iskolánkat. Tehetségének, szorgalmának bizonyítéka a középiskolai évek alatt a matematika, a fizika és az informatika területén elért több mint 30 versenyeredménye.
Legfontosabb versenyeredményei a 12. évfolyamon, csak a 2010/2011-es tanévben
-    Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi tantárgyak versenyén Informatika szakmacsoportban országos 2. helyezés
-    OKTV Informatika II. kategória 39. helyezés.
-    Nemzetközi Kenguru matematikai verseny országos 1. helyezés
-    Gordiusz matematika verseny megyei 1. helyezés
-    Mátrai Tibor fizika verseny 6. helyezés
 

Dávid segítőkész, gyakorlatias, a közösség aktív tagja. Nyílt, közvetlen személyiségének köszönhetően népszerű diáktársai körében.
Versenyeredményei, közösségi munkája, szorgalma alapján méltón érdemelte ki a Neumann-díjat.

Imreh Kinga 12. C osztályos tanuló tanulmányi, közösségi munkában, és a sportban is végig jeleskedett a középiskolás évek alatt. Kinga aktív, talpraesett, határozott egyéniség. Osztálytársai sokat adnak a véleményére. Tanulmányi eredménye legtöbb félévben kitűnő volt, mindig igyekezett nagy szorgalommal, kitartással a maximumot elérni. Érdeklődése már az első két évben is a biológia és kémia tantárgyak felé irányult. Ebben a tanévben a Curie Kémia Emlékverseny területi fordulójában a 6. helyen végzett.  Angol nyelvből és francia nyelvből is középfokú nyelvvizsgával rendelkezik.
 


A tanulás mellett a sportban is jeleskedik. Sok éve aktívan, rendszeresen röplabdázik. 2008-ban az NB II-es felnőtt bajnokságban és junior bajnokságban is 2. helyezett lett a csapatuk.
 A Diákolimpián iskolánk csapatának oszlopos tagjaként a 7., majd tavaly és az idén is 5. helyet szereztek. További sporteredményei: 2010-ben az Országos Ifjúsági Kupán 5. , az NB I-es junior bajnokságban 9. és a Strandröplabda Diákolimpián 4. helyezés.
Kiváló tanulmányi és közösségi munkáját, sportteljesítményét Neumann-díjjal ismerjük el.


Szlezák Zsófia 12. B osztályos tanuló. Kedvessége, lenyűgöző embersége, segítőkészsége, példamutató magatartása és tanulmányi munkája alapján kiemelkedik az évfolyam tanulói közül. A középiskolás évek alatt végig egyenletesen teljesített, rendkívül megbízható, a közösségért szívesen tevékenykedő diákot ismertünk meg Zsófiban. Éveken keresztül az ő közreműködésével készültek az iskolai évkönyvek. Nagyon sokoldalú, érdeklődése is igen széleskörű. Rendszeresen indult a matematika és fizika tantárgyak tanulmányi versenyein.  A 2008/2009-es tanévben a Gordiusz matematika versenyen országos 6. helyezést ért el.
Sikerességét bizonyítja, hogy 2008-2009-es tanévben elnyerte a 10. évfolyam legjobb tanulója címet. Reál típusú osztályba jár,  de emellett nagy érdeklődést mutat a filozófiai kérdések iránt is. A racionális gondolkodás ugyanúgy jelen van benne, mint az érző, érzékeny, mély empátiával rendelkező, erkölcsi kérdésekre fogékony, másokért szívesen tevékenykedő elkötelezettség.
Mindig meleg szeretettel, segítőkészséggel fordul társai, a másik ember felé. Zsófi egyénisége, emberi értékei, megbízhatósága, kiváló tanulmányi és közösségi munkája alapján a legméltóbb díjazottak egyike.
 

Tasnádi Nóra 13. E osztályos tanuló, az Európai Uniós két tanítási nyelvű osztályba jár.  A középiskolai évek alatt végig kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Példamutató szorgalma, kitartása, önállósága, céltudatossága követendő példa diáktársai számára. Kiemelkedő eredményeket matematikából, kémiából, szakmai tantárgyból és idegen nyelvből ért el.  Felsőfokú üzleti nyelvvizsgával, középfokú olasz nyelvvizsgával rendelkezik.
Legfontosabb eredményei:
-    2008-2009-es tanévben Irinyi János kémiaverseny országos 4. helyezés
-    2008-2009-es tanévben 10. évfolyam legjobb tanulója díj
az idei tanévben
-    Kertész Andor megyei matematika verseny 1. helyezés
-    Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny országos 15. helyezés
-    Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyén Kereskedelem-marketing szakmacsoportban országos 1. helyezés
 

Nóri versenyeredményei, példamutató szorgalma és emberi értékei alapján megérdemelten nyerte el a Neumann-díjat.

Vass István Gábor 12. A osztályos tanuló Neumannban töltött öt évét a lelkiismeretesség és a céltudatosság jellemezte.  A nyelvi előkészítő osztály kitűnő választásnak bizonyult, István a nyelvtanulásra termett. Legkiemelkedőbb sikerei a német nyelv tanulásához kötődnek. A Langwest országos tehetségkutató tanulmányi versenyén az utóbbi 3 évben kibérelte a mezőny 3. és 2. helyét. Már 2009-ben német nyelvből BME felsőfokú nyelvvizsgát tett, részt vett a Juvenes Translatores fordító versenyen, s a nyári szünetben egy DSD ösztöndíjjal 3 hetet töltött a németországi Cuxhaven városkában. 2010-ben német OKTV versenyen országos 33. helyezett lett, s 3. helyet szerzett a Dobó Gimnázium által szervezett német környezetismereti vetélkedőn. Ebben a tanévben megnyerte a TELC nyelvi versenyt és 4. lett a Kenguru német nyelvi és országismereti versenyen, valamint egy DSD felsőfokú nyelvvizsgát is tett.
 

Angol nyelvből is középfokú nyelvvizsgát szerzett, s a Langwest országos tehetségkutató versenyen 29. helyezést ért el.
István azonban nem csak szenvedélyes nyelvtanuló, de remek barát, megbízható tagja a közösségnek. Olyan ember, aki vállalt feladatait maximális pontossággal végzi. Kedvessége, segítőkészsége miatt gyakran fordulnak hozzá társai.  Személyében olyan végzős tanulónk kapja a Neumann-díjat, aki a tanulmányi munkához szorgalmasan, a tanulmányi versenyekhez lelkesen és a kihívás izgalmával, a közösségi munkához pedig örömmel állt hozzá, ezzel mind az osztálya, mind az évfolyam elé követendő példát állított.

 

A Neumann János Középiskola és Kollégiumban jelentős elismerés az Igazgatói Díj, amelyet Dr. Sipos Mihály igazgató úr alapított és finanszíroz. Olyan végzős tanulónak ítélhető oda, aki kiváló tanulmányi munkája mellett meghatározója volt az iskolaközösség életének is. Ebben a tanévben az Igazgatói Díj nyertese:

Czura Bence 12. H osztályos tanuló a Neumannos évek alatt hasznos tagja volt az iskolai diákönkormányzatnak, egyik legaktívabb tagja az iskolai életnek. A közösségért végzett kiemelkedő munkájával már az első tanévben kitűnt társai közül. Tavalyi tanév második félévében a diákönkormányzat elnöke volt. Sok programban vállalt szervezői, főszervezői szerepet, ezzel hozzájárulva azok sikeréhez, színvonalához.  – pl. Retro buli, gólyatábor. Felbecsülhetetlen értéket képvisel az utódok kinevelésében játszott szerepe. Segítette őket a kezdeti nehézségekben, megosztotta velük tapasztalatait, s végzős diákként is kivette részét a feladatokból.
 
 

Bence sokoldalú, színes egyéniség. Zenei tehetségét több iskolai rendezvényen is élvezhettük.  2009-ben a német nagykövetség „Deutschland sagt danke” pályázatán próza kategóriában az országos 1. helyezett csapat tagja volt. Német nyelvből DSD felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.
Töretlen lelkesedéséért és kitartásáért, példamutatásáért az IDÖ vezetősége méltónak tartja az Igazgatói Díjra.


A díjazottaknak szívből gratulálunk!
A ballagási ünnepségről képek a galériában láthatóak.
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign