Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Újra az év kollégiuma lettünk
    A hagyományoknak megfelelően az Eger Városi Kollégiumi Szövetség az idei tanévben is kiírta azt a versenysorozatot, amelynek végén el lehetett nyerni a fent megnevezett címet, amelyet az iskolánk történetében első ízben tavaly sikerült elhódítanunk.
    A sorozat az előző évekhez hasonlóan zajlott, vagyis az egri középiskolai kollégiumok (összesen mintegy 13 intézmény vett benne részt) a legkülönbözőbb témákban rendeztek egymásnak vetélkedőket (sport, ügyesség, történelem, irodalom, népművészet stb.).
    Az idén összesen 16 verseny került megtartásra. A kollégiumunk erejét mutatja, hogy ezeken 14 alkalommal sikerült a dobogó valamelyik fokán végezni, de legtöbbször az első vagy a második hely lett a kollégistáinké. Ehhez hasonló teljesítményt a többi 12 kollégiumnak nem sikerült felmutatni, sőt, még csak meg sem közelítették ezt.
    A két évvel ezelőtti peches sorozat után már az elmúlt évben is nagy fölénnyel sikerült a címet megszerezni, az idén ez azonban minden nehézség ellenére még simábban ment, mint a legutóbbi sorozatban, mert most a tavalyi közel 40 pont helyett 65 pontos győzelmet arattunk a második helyezett Szilágyi előtt.
    Az eredmények ismertetése a lentebb szereplő táblázatban történik, amelyből jól látható, hogy mennyi diákot sikerült megmozdítani a nemes cél érdekében, és hogy ők milyen odaadó és eredményes munkát végeztek akár a felkészítő tanáraikkal, akár önállóan.
    Külön ki kívánom emelni, hogy az idén először sikerült a duplázás az intézményünknek, mert nem csak az „Év kollégiuma” címet, hanem az úgynevezett „Spartakiádot”, a sportversenyekből álló rendezvényt is sikerült megnyerni.
    Ezek után elmondható, hogy fokozottan érvényesült egykori nagyhírű főiskolai tanáromnak az a mondása, amely akár innentől legendává is válhat. Ő az egyik zsűrizése alkalmával az aktuális verseny után odajött hozzám, és akkor mondta a következőt: „Ahol Neumann, ott már baj van” – mármint az ellenfeleink számára.
    Ezúton gratulálunk mindenkinek, aki valamilyen szinten is hozzájárult ezen csodálatos sikerek eléréséhez, és reméljük, hogy ezeket a jövőben minél többször meg tudjuk majd ismételni.

Az "Év Kollégiuma" díj elnyerői

Eger, 2011. április 15.

 
Murányi Dénes nevelőtanár


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign