Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Kollégiumok közötti megyei kulturális fesztivál
MEGYEI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

EGER 2011.
Nagy tömeg, izgalom, sürgés-forgás, jövés-menés, lámpaláz. Pár percbe sűrítve a felkészülés és a fellépés feszültsége. A kavargó tömeg rejti az énekeseket, táncosokat, szavalókat és a többi tehetséget. Egy-egy finom fátyolba tekert fiatal lány, nehéz hangszertokot cipelő fiú, néhány megszeppent törp vagy épp egy borostás „wigneres” Hófehérke toporog a színpad mellett. Minden évben hihetetlenül sokan és hihetetlenül sokféle produkcióval érkeznek a Megyei Kulturális Fesztiválra. A program egyre népszerűbb a megye kollégistái között, hisz lehetőséget teremt arra, hogy a diákok bizonyítsák tehetségüket, összemérjék tudásukat, és együtt szurkoljanak iskolájukért, kollégiumukért.
2011-ben az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium rendezte meg a fesztivált. A 132 induló diák között ott voltak iskolánk tanulói is. A verseny „régi öregjei” mellett már helyet követeltek maguknak az első, második évfolyam tehetséges diákjai is. A megyei rendezvényen általában azok a tanulóink indulnak, akik jól szerepelnek az iskolai Ki mit tud?-on. Ez az előzetes megmérettetés lehetőséget ad arra, hogy igazán tehetséges diákok képviseljék a Neumann János Középiskolát a megyei fordulón. A „módszer” működését mi sem igazolja jobban, mint a helyezések és különdíjak, a zsűri dicsérő szavai és a közönség szűnni nem akaró tapsa.
Ebben az évben néptáncosaink Balázs Tamás, Balázs Sándor, Balázs Zoltán és Horváth Tamás első helyezést értek el, műsorukat a zsűri összeszedettnek, kimunkáltnak és igen magas színvonalúnak ítélte. A közönség is nagyon élvezte a négy fiatalember ritmussal teli táncát.
Szavalóink három díjat hoztak el, a bírák itt is mindenki teljesítményét külön kiemelték, méltatták. Suszter Boglárka és Bíró Gina második helyezést értek el, míg Hüvelyes Zoltán harmadik lett a szavalók közt.
Végül, de nem utolsó sorban Kovács Zsolt nyerte el a zsűri tetszését furulyajátékával annyira, hogy második helyen végzett kategóriájában.
Mindent összevetve ebben az évben is sikeresen szerepeltek diákjaink a megyei megmérettetésen. Reményeink szerint a jövőben is hasonló színvonalat tudnak majd nyújtani versenyzőink, legyen szó iskolai vagy megyei fesztiválról.



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign