Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Feb
27
Hatodikosok és hetedikesek angol és német nyelvi versenye
 
Feb
24
Végzős Bál
 
Feb
21
A középfokú iskolákba történő jelentkezés határideje
 
Németes sikerek az EKF szépkiejtési versenyen (is)
2011 januárjában meghallottuk a német csoportban, hogy az egri Eszterházy Károly Főiskola germanisztika tanszéke szépkiejtési versenyt hirdet. Mi, mint a DSD csoport tagjai;),- főképp Tanárnőnk, Sipeki Csilla lelkes ösztönzésére- úgy döntöttünk, próbára tesszük magunkat, és elindulunk a versenyen. A felkészülésben segítségünkre volt iskolánk német lektora is, Susann Sonnenberg Tanárnő, aki nagy igyekezettel gyakorolta velünk a német szöveg minél hitelesebb kiejtését.Ricsi, Dóri és István (talán kicsit hivatalosan)

      A verseny napján, az igazat megvallva eléggé szkeptikusan fogadtuk a siker lehetőségét, ám hamar kiderült, hogy nem volt teljesen igazunk.:) A versenyre számos egri iskolából érkeztek a diákok, többek között a Neumannból is. A megmérettetés voltaképpen 2 részből állt: az 1. fordulóban az ismert szövegünket kellett felolvasni- minél jobban összpontosítva a helyes hangsúlyozásra, illetve hanglejtésre. Innen 10 tanuló jutott tovább a 2. fordulóba, ahol pedig egy teljesen ismeretlen szöveget kellett előadnunk. Ezek javarészt közismert német költők alkotásai voltak, sokunknak például Bertolt Brecht szövegekkel kellett megbirkózni; lényegében viszonylag rövid, középnehézségű költeményekkel.
      Egy-két óra elteltével következett az eredményhirdetés, melyet már mindannyian felettébb kíváncsian vártunk. Pozitívum volt számunkra, hogy a döntőből senki sem távozott üres kézzel, hiszen nem csak az első három helyezett részesült ajándékban, hanem mindenki legalább egy könyvvel gazdagodhatott. Ami pedig a fődíjat illeti, az egy videokamera volt! Iskolánkból 3 tanuló, ezen belül Tanárnő DSD csoportjaiból ketten kerültünk be a döntő fordulóba, és értünk el jó eredményt. Közben pedig megismerkedtünk pár német világhírű költő alkotásaival, mellyel tudásunk, illetve műveltségünk gyarapodott. Én, részemről csak megköszönni tudom a biztatást, valamint mindenkinek azt javasolni, tegye próbára magát, hiszen igazán semmit nem veszíthet! :)
 
Názon Dóri 11.J. DSD csoport


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign