Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
16
Vakáció! :-)
Vakáció! :-)
SIKERTÖRTÉNETEK A POZSONYI ÚTRÓL…

 Alig vannak túl diákjaink az idei tanév első félévén, a nagy hajrá után röviddel máris újabb megmérettetés várt rájuk. A városi kollégiumok között ugyanis két vetélkedő is megrendezésre került január végén – február elején, amelyeken a pozsonyi úti ház fiúkollégistái képviselték intézményünket.
 Elsőként január 27-én a „XVI. századi végvárak a magyar történelemben” elnevezésű vetélkedőn vettünk részt a Szent Lőrinc középiskola kollégiumában, amelyre egy nagyon rutinos, rátermett csapat állt össze. A Barabás Patrik (11/C), Magyar Ervin (11/E) és Varga Henrik (11/G) alkotta társaság ezúttal is nagyon kitett magáért, és fölényesen utasította maga mögé a város többi kollégiumát. Velük kapcsolatosan fontosnak tartom megjegyezni, hogy Neumannos diákként idekerülésük óta egyfolytában versenyeznek, és immáron ez volt a negyedik megmérettetésük, amelyen nem találtak legyőzőre. Csak így tovább, fiúk!
 A kilencedik évfolyamos kollégistáknak hagyományosan az Érseki Szent József Kollégiumban tartották a „Ki tud többet Egerről?” városismereti vetélkedőt. Erre minden évben teljesen új csapatot kell összeállítani, amelynek során a választás Azurák Dávidra (9/F), Faragó Bencére (9/T) és Holecz Szabolcsra (9/T) esett. A nevezett tanulók be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket, meghálálták a bizalmat, ugyanis szorgalmasan, lelkesen készültek a nagy feladatra, amelynek végül egy nagyon értékes második hely lett az eredménye. A fiúk a siker hatására kedvet kaptak a további versenyzéshez, így legközelebb a középiskolák közötti „Ki tud többet Egerről?” vetélkedőn találkozhatunk velük.
 Ezúton köszönjük diákjainknak az intézmény hírnevének öregbítése érdekében végzett kutatásait, munkáját, és gratulálunk a kiváló szereplésekért. A további tanulmányaikhoz, versenyeikhez, és az elsajátított információk életben való hasznosításához sok sikert kívánunk.

Murányi Dénes
felkészítő tanár
 Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign