Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKTantermen kívüli digitális oktatás
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Tantestület
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Aug
31
Vakáció
Vakáció
Aug
25
Javító- és osztályozóvizsgák
Javító- és osztályozóvizsgák
Adventi kirándulás Bécsben
December 3-án hajnali 4-kor a Neumann „csipet-csapata” útra kelt Ausztria felé. Álmos de izgatott szemek fogadtak a buszon és a többség úgy döntött, hogy alszik még egy kicsit, mert hosszú és izgalmas nap áll előttünk. Az izgalom a határ átlépése után kezdődött, amikor sűrű hóesésbe keveredtünk. Hirtelen azt hittük, hogy talán Lappföldön vagyunk valahol mikulás hazájában. Először a Schönbrunni- kastélyt tekintettük meg, ahol visszautazhattunk egy kicsit az időben és Mária Terézia illetve Erzsébet királyné egykori szobáikban találhattuk magunkat. Magunk elé képzelhettük az akkori udvari életet, protokolokat, mindennapokat. A kastélyból kilépve máris egy karácsonyi vásárban találhattuk magunkat.
A sok szép portéka között mindenki megtalálta számára a legkedvesebbet, ki ajándékot vásárolt, ki pedig egy punccsal a kezében melegedett. Délután következett a várva várt Christkindlmarkt illetve a belváros. Kis csoportokban elindultunk a felfedező körútra. A kultúra iránt érdeklődőknek a kísérő tanárok megmutatták a Stephansdomot és a belvárost. A többség a karácsonyi vásárra volt kíváncsi. A hangulathoz hozzájárult még, hogy szünet nélkül havazott. Mit sem törődve az időjárással, szívtuk magunkba az élményeket, a látottakat, a forralt bor és a puncs illatát, a sült gesztenye és a sült alma ízét. Sajnos hamar elérkezett a 6 óra, amikor is indultunk vissza. Muszáj volt, mert az út jó esetben is hat óra, hóesésben még több. Élményekkel gazdagon, de fáradtan és átfagyva szálltunk fel a buszra. Hamar jókedv kerekedett, mert mindenki csak mesélt és mesélt és mesélt. Egy idő után aztán ismét elcsendesedett a busz és a többség nyugovóra tért. 0.42 percre érkeztünk meg az iskolához, aminek azért volt jelentősége, mert a fiúk fogadtak egymással az érkezés időpontjában. Így nagy ováció volt, amikor a busz pontosan megállt az iskola hátsó bejárata előtt.

Kellemes napot töltöttünk az osztrák fővárosban és már most azt tervezzük, hogy mit nézünk meg jövőre. Köszönjük a szervező tanároknak és a résztvevőknek ezt a felejthetetlen élményt!


Vielen Dank und frohe Weihnachten!


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign