Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Angliában jártunk
2010 júniusában iskolánk 18 tanulója 2 tanár kíséretében fedezte fel Londont. Budapestről indultunk Easyjet járattal. A többségnek első légi útját ez jelentette, így mindenki izgalommal várta az utazást. Ferihegyről késve indultunk, de a repülés csodás volt. A Gatwick repülőtérről vonattal, majd metróval utaztunk a családokkal megbeszélt találkozóhelyre. Habár a szeretetteljes fogadtatás elmaradt (a több mint 2 órás késésünk miatt), már mindenki alig várta, hogy lepakolhasson. Másnap reggel izgalommal meséltük társainknak a családnál lévő körülményeket – volt akinek minden nagyon tetszett, de akadtak olyanok is akiknek kevésbé.
Idegenvezető kíséretében folytattuk utunkat. Megnéztük a Westminster Apátság és a Parlament épületét, a Big Bent, a miniszter lakhelyét, a Buckingham Palotát és annak hintógyűjteményét. Megtekintettük a Trafalgar Square-t és a St James Park mellett sétálva Churchill II. vilgáháború-beli erődjét. A St Paul Katedrálist belülről is megcsodálhattuk, illetve a bátrabbak fellépcsőztek a különböző galériákba, hogy láthassák az angol fővárost felülnézetből is. A Millennium-hidat is kipróbáltuk és a Tower Bridge-et is láthattuk. A Tower előtt szemtanúi lehettünk egy hajítógép működésének, majd az erődben megnézhettük a különböző fegyvereket és páncélokat, és nem utolsó sorban a koronázási ékszereket. Visszafelé metró helyett hajóval közlekedtünk és cseppet sem bántuk meg.
Következő nap ellátogattunk Windsorba, a királynő második otthonába. A hatalmas termek mindenkit elvarázsoltak, illetve a Babaházat, azaz a Buckingham Palota makettjét is érdekesnek találtuk. Nyitott tetejű emeletes városnéző buszról ismerkedtünk a kis várossal, majd az Avon folyó túlpartján lévő Eton College-ba nyertünk betekintést (ahol az élelmesebbek egy angol nyelvű matematika könyvvel gazdagodtak ). A fiúiskola gyönyörű templommal rendelkezik, illetve a legrégebbi tantermek is lenyűgözőek. Minden nagy ember ott kezdte pályafutását – természetesen nem alacsony tandíj mellett. Windsorba visszatérve csokoládét kóstoltunk, majd újra London felé vettük az irányt.
Harmadik ott töltött délelőttünket Shakespeare Globe színházának és a London Bridge Experience-ben szerzett ijedelmeknek szenteltük. Mindenekelőtt azonban egy háborús múzeumba látogattunk el (Britain at War), ahol képek, bábuk és eszközök segítségével próbáltuk megérteni a szigetország II. világháborúbeli sorsát. Délután ellátogattunk a Hampton Courtbe, VIII. Henrik palotájába. Sajnos a híres labirintusba nem mindenki jutott be, de a különleges kertek kompenzálták ezt a hiányosságot. A konyha érdekes volt, illetve a régi típusú teniszpálya is. Este bowlingozással ütöttük el az időt, de akadt, aki jégkorcsolyát húzott.
A következő nap Greenwichbe tartott utunk, ahol megtapasztalhattuk, hogy milyen érzés egyszerre két időzónában lenni. A National Maritime Múzeum sok érdekességgel szolgált, a ’hegyen’ lévő csillagvizsgálóból pedig mesés volt a kilátás. London belvárosába visszatérve a London Eye nyújtott fantasztikus képet a városról, illetve a négydimenziós mozi is nagy élmény volt.
Utolsó nap a Piccadilly Circusnél vásárlással töltöttük maradék időnket, illetve pihenésképp a Green Parkban telepedtünk le. A palota előtt megtekintettük az őrségváltást, illetve ellátogattunk a Madame Tussaudba, a híres viaszmúzeumba is, hogy hírességekkel ’találkozzunk’. A Luton repülőtérről indult WizzAir járatunk, ami ugyancsak késésbe torkollott. Az öt óra repülőtéren töltött idő jól összehozta a társaságot, de kellőképpen le is fárasztott. A hajnali órákban elértük Magyarországot, így véget ért aktív, élményekben gazdag nyaralásunk.
Molnár Viktória, 11.G
Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign