Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
27
Tanévzáró ünnepség
8:00
Jun
26
Beiratkozás a 7. és 9. évfolyamra
 
Jun
19
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák
június 19–28. (A bizottságok és a pontos dátumok megtekintéséhez katt. a címre!)
Jun
18
A tanítási év utolsó tanítási napja
 
Innovációs Nap a Junior Achievement Magyarország és az NN szervezésébenBeszámoló a Junior Achievement Magyarország és az NN által szervezett Innovációs Napról


December 06-07-én lehetőségünk adódott arra, hogy részt vegyünk a Junior Achievement Magyarország és az NN által szervezett Innovációs Napon egy verseny keretében. Az online verseny első napján megtudtuk, hogy egy olyan társadalmi vállalkozást kell kitalálnunk, ami az egészségmegőrzést tartja a fő céljának, fókuszálva az önkéntesek jelenlétére. A csapatunknak nagyon gyorsan jött az ötlet. Úgy gondoltuk, hogy minden csapat a testi egészségre fog összpontosítani, így mi a lelki egészség köré kezdtük el építeni a vállalkozásunkat. Már aznap délután meg voltak az alapok. Lélekdonor kft. lett a cégünk neve. Szolgáltatásunk egy olyan online, akár anonim terápia, ami a lelki nehézségekkel küszködő fiatalokon segít. Másnap reggel 8:40-kor be kellett jelentkeznünk a Zoom-ba és két mentorral beszélgettünk a terveinkről. Nagyon hasznos segítséget és megfelelő útra térítést kaptunk. A mentoros beszélgetés után 12:55-ig volt időnk tökéletesíteni a tervünket. Hosszas ötletelés és munka után készen álltunk a prezentálásra. Végighallgattuk a többi csapat nagyszerű ötleteit, és úgy véltük, hogy nehéz dolgunk lesz legyőzni a többieket. Nagyon izgultunk, hogy vajon tetszeni fog-e a zsűrinek a mi ötletünk. A bemutatónk után nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk és a zsűri úgy vélte, hogy ezt a társadalmi vállalkozást nekünk meg kell valósítani a jövőben. Egy kis szünet után az eredményhirdetésen megtudtuk, hogy a csapatunk ötlete elnyerte a “Legnagyobb Társadalmi Hasznosság” díjat, aminek nagyon örültünk. Ez egy óriási élmény és tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra.

A csapattagok: Imricsik Nóra, Hegedűs Hédi, Kovács Orsolya, Balogh Noel, Farkas Áron (10E). Köszönjük Murányi Melinda tanárnőnek és Beke Noémi tanárnőnek a felkészítést!

Imricsik Nóra 10ECopyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign