Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Kazinczy-díjas lett Nagy Szandra 12. E osztályos tanuló
A Neumann fennállásának eltelt huszonkét évében igen sok országos, megyei és területi sikert könyvelhettünk el minden tantárggyal kapcsolatban, s most a humán szakterületen is büszkélkedhet az iskolánk az ország egyik legjobb tanulójával, Nagy Szandra 12.  E osztályos diáktársunk személyében.
Szandi ebben az évben- az iskolánk történetében elsőként - Kazinczy-érmet hozott el Győrből a Szép Magyar Beszéd Verseny országos fordulójáról, ahol a szakközépiskolások közül a tizenöt legeredményesebb diák közé sorolta a zsűri.


 

 
Tanulótársam sikertörténete két éve kezdődött, mikor az első országos megmérettetés után (ahol még a középmezőnybe sorolták), Hadnagyné Kovács Judit tanárnő meghirdette a „Szép Magyar Beszéd” szakkört. A szakkör legfőbb célja a tudatos készülődés, felkészítés volt a következő évi szép kiejtési versenyre, s mindemellett a nyelvi játékoktól kezdve, a szavalásig mindennel foglalkoztunk. Szakköreink mindig családias, vidám hangulatban teltek, s telnek a mai napig is az iskolánk erre legalkalmasabb helyiségében, a könyvtárban.
 
 
Szandra tehetsége azonban máshol is megmutatkozik, hiszen nem rég tett sikeres szakmai nyelvvizsgát angol nyelvből, zenekarban énekel, s egyben az iskolai floorball csapat oszlopos tagja is.
 
Amikor megismertem őt, egy szeleburdi lány állt velem szemben, aki a hétköznapi életben néha kapkodva beszél, mert annyi mondanivalója van, s mindezt egyszerre szeretné elmondania másodperc töredéke alatt. El sem tudtam képzelni, hogyan is léphet fel egy versenyen, ám amikor először megszólalt egy „komoly” szöveggel, szinte zene volt füleimnek a magyar nyelv. Beleborzongok azt hallgatván, ahogyan artikulál, hangsúlyoz, ahogyan felolvas.
 

Minden évben megrendezik ezt a versenyt: először iskolai keretek között, majd a megyei fordulón mérethette meg magát Szandi, ahonnan a szakközépiskolai kategóriában egy másik társával jutott tovább Győrbe, az országos fordulóra. Ott három napig tartott a küzdelem az ország minden tájáról érkezett diáktársaival, s végül magáénak tudhatja ezt a fantasztikus díjat az a lány, akinek én is figyelemmel kísérhettem a felkészülését, s így nyomon követhettem a sikertörténetét. Nagyon büszkék vagyunk rád Szandi!

Tar Dorina
11.H




 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign