Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKTantermen kívüli digitális oktatás
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
23
Beiratkozás (külön beosztás szerint)
Beiratkozás (külön beosztás szerint) június 23-24.
Jun
18
Tanévzárás, bizonyítványosztás (külön beosztás szerint)
Tanévzárás, bizonyítványosztás (külön beosztás szerint), június 18-19.
Jun
17
Az érettségi vizsgák lezárása
Az érettségi vizsgák lezárása
Jun
15
A tanév utolsó tanítási napja
A tanév utolsó tanítási napja
Jun
15
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák (június 15-16.)
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák (június 15-16.)
Jun
11
Osztályozó értekezletek
Osztályozó értekezletek (június 11-12.)
Jun
4
Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák
Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák (június 4-9.)
Jun
2
Érettségi észrevételek benyújtási határideje (16:00)
Érettségi észrevételek benyújtási határideje (16:00)
Jun
1
Pünkösdhétfő, munkaszüneti nap
Pünkösdhétfő, munkaszüneti nap
Az Európai Parlament Nagykövet iskolája lett a Neumann
Ünnepélyes keretek közt, múlt pénteken vette át a Neumann János Gimnázium az Európai Parlament Nagykövet Iskolája kitüntető címet. A plakett átadására Budapesten került sor, ahol a kitüntetés mellett a programban résztvevő diákok hivatalosan is az Európai Parlament Junior Nagykövetei lettek.
A Neumann a megyeszékhely egyedüli középiskolájaként vesz részt a programban, amelyre a meghívást nemzetközi projektekben való részvételével és az Európai Uniós versenyeken elért kiemelkedő eredményeivel érdemelte ki.
Az Európai Unió tagállamaiban elindított oktatási program célja az európai polgári ismeretek és az európai parlamenti demokrácia üzenetének megerősítése a fiatal korosztály körében. Magyarországon először, a 2016/2017-es tanévben huszonöt középfokú oktatási intézmény pedagógusai és diákjai kaptak lehetőséget a programban való részvételre, hogy iskolájuk elnyerje az „Európai Parlament Nagykövet Iskolája” címet.
A cím elnyerésével a Neumann „EU-s tudásközponttá” vált a program során. A pedagógusok - „Szenior Nagykövetek”( Czeglédi Tímea, Kocsis Emese, Tarnóczi Aranka, Karacs Rudolfné, Dr Löveiné Hadnagy Katalin, Kelemen Tünde, Murányi Melinda, Beke Noémi tanárnők)- és a diákok - Junior Nagykövetek -” segítségével az idei tanévben EU-s események, vagy jeles napok apropóján iskolai, és iskolán kívüli programokat, ismeretterjesztő játékokat, vitákat és előadásokat szerveztünk aktuális uniós és európai parlamenti viták vagy döntések témájában.
A Szenior Nagykövetek munkájához a nyolc Junior Nagykövet – Csőke Kitty, Szabó Réka, Török Eszter, Udvari Panna 10 E osztályos tanulók és Lámer Lotti, Susán Hanna, Magyari Bence és Restás Dominik 9 E osztályos tanulók – munkája jelentette az aktív és kitartó segítséget ahhoz, hogy a programban szereplő kritériumoknak az iskola megfeleljen. Ennek egyik fő pillére volt az EU-s Infópont létrehozása és működtetése az iskolában és ők voltak az EU-s témahét szervezői is. Ezek mellett az idei tanévben egy Európai Uniós tanterem kialakítása is megvalósult, illetve a május 9-i Európa napra is megemlékeztünk.
A cím elnyerése azt is jelenti, hogy a jövőben az Európai Uniós ismeretek oktatását a Neumannban egy egészen új digitális tananyag és hozzá kapcsolódó munkafüzetek segítik, amelyek az Uniós tagállamok mindegyikének Nagykövet Iskoláiban egyformák. Ezen kívül a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy különböző uniós témájú előadásokon és versenyeken vegyenek részt. A projekt további fő célkitűzése, hogy az oktatási intézményekben alkalmazott jó gyakorlatok és módszertanok egymással megosztásra kerüljenek. Ezért iskolánkat is felkérték, hogy a jövőben csatlakozni szándékozó iskoláknak legyen a mentora, ehhez mind a szenior mind a junior nagykövetek számára továbbképzési lehetőséget biztosít az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája.
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign