Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
16
Vakáció! :-)
Vakáció! :-)
Nyertes pedagógiai Projektek a Francia Intézet támogatásában
Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánk támogatást nyert a Francia Intézet által kiírt pedagógiai projekt megvalósítására benyújtott mindhárom pályázatával.
Első körben egy levélíró pályázatot hirdettünk, melyben a francia hagyományoknak megfelelően a Télapónak kellett levelet írni, valamint illusztrációval ellátni. A versenyt két kategóriában, négy egri gimnázium diákjainak részvételével bonyolítottuk: a Neumannon kívül a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, a Dobó István Gimnázium valamint a Pásztorvölgyi Gimnázium diákjai pályáztak. Szép sikerek születtek, a Neumannos, diákok nagyszerűen szerepeltek: a kezdők között Fekete Krisztina Beatrix, 9 E/ny osztályos tanuló az első helyet, a haladók között Kónya Zsófia 12 h osztályos tanuló a második, Tóth Viktória 10 e osztályos tanuló a harmadik helyet szerezte meg. A Francia Intézet könyvjutalmakkal díjazta a helyezetteket.
A második nyertes projekt a Francia nyelv ünnepéhez kapcsolódik. Hagyományosan meghirdetik a Dis-moi dix mots! című rendezvényt, melyben évről évre tíz kiválasztott szó kerül a figyelem központjába. Ezen a tíz szó köré szerveződik az iskolai program is, melynek keretében művészeti pályázatot hirdetünk a diákoknak: a tíz szó valamelyikét kell tetszőleges technikával illusztrálni.
A harmadik projektünkre szintén ezen az ünnepen kerül sor: egy francia nyelvű iskolaújság elkészítését támogatja a Francia Intézet, mely diákjaink szerkesztésében jelenik majd meg. Köszönjük a támogatást!

 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign