Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKTantermen kívüli digitális oktatás
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Tantestület
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Aug
31
Vakáció
Vakáció
Aug
25
Javító- és osztályozóvizsgák
Javító- és osztályozóvizsgák
Részvétel az „I. Termosz”-on
Az első természettudományos oktatási szakkiállításon vett részt iskolánk tanára és diákjai (Dr. Virág Diána és Gál Barbara, Kis István, Molnár Flóra és Tóth Zsanett a 12.C osztályból), ahol a 2012/2013-as tanévben „Útravaló” pályázati forrásból* megvalósított kutatási eredményeket, valamint az iskolánkban folyó további kutatási feladatokat, tehetséggondozó programokat  mutatták be az érdeklődő természettudományos tárgyat tanító kollégáknak. Iskolánk a 2013/2014-es tanévtől kezdve Akkreditált Tehetségpont.

A konferencián több mint 50 iskolából, közel 300 résztvevő, négy párhuzamos szekcióban mutatta be előadását. Ezzel párhuzamosan lehetett megtekinteni a posztereken bemutatott eredményeket továbbá az egyes iskolák tehetséggondozó programjait, sikeres szakköröket, kiemelkedő táborokat, kutatási eredményeket összefoglaló kisfilmeket is. Az előadások nagyját kísérleti bemutatókkal színesítették az oktatók. A bemutatott kisfilmünk a „Táplálkozás kockázatnövelő hatásának vizsgálata egyes civilizációs betegségek kialakulásában” című pályázat kutatási eredményeit, valamint a munka során alkalmazott eszközöket, módszereket összegezte.

Eközben az előadók előterében változatos módszerekkel, különböző múzeumok programjaival, érdekességekkel ismerkedhettek meg a résztvevők. Az ELTE TTK Természettudományi Múzeumának fejtörőjét megoldva, a helyes megoldások közül a Neumann egyik résztvevőjét sorsolták ki a nap végén. Jutalma, hogy egész osztályával ingyenes látogatást tehet a múzeumba, mely a tárlatvezetést is magában fogalja.
A szakkiállítás során sok pozitív, elismerő visszajelzéssel, élményekkel, jó ötletekkel gazdagodhattunk, melyért köszönet illeti a szervezőket: Eötvös Loránd Fizikai Társulat (Tanári Szakosztály), Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete, Magyar Kémikusok Egyesülete (Kémia Tanári Szakosztály), Kutató Tanárok Országos Szövetsége. A rendezvény helyszínét a Budapest Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet biztosította.

* A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett TSZ-UT-2012/2013-0013 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.
 Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign