A 12. C-sek csapata (Gál Barbara, Kis István Emil, Molnár Flóra Tamara és Tóth Zsanett Xénia) III. helyezést ért el az országos élelmiszer-tudományi versenyen, mely a diákok élelmiszerekkel kapcsolatos különböző tudományterületekben való jártasságát mérte fel (pl.: élelmiszerbiztonság, élelmiszer-összetevők kémiai-, biológiai- és élettani hatásainak ismerete, fogyasztóvédelmi ismeretek). A verseny házigazdája az Eszterházy Károly Főiskolán működő Egerfood Regionális Tudásközpont. A verseny a TÁMOP-4.2.3.12/1/KONV-2012-0025 pályázat keretén belül valósult meg.
Az ország számos pontjáról nevezett 4 fős csapatok előzetes feladatként egy kisfilmet készítettek, ezzel lehetett nevezni ugyanis a versenyre. A kisfilmünk nagy sikert aratott a zsűri körében, a 13 csapat közül a mi filmünket ítélték legjobbnak, melyet különdíjjal jutalmaztak.
A verseny felkészüléséhez előzetesen kapott ismeretanyagot a csapat tagjai közt elosztva dolgoztuk fel, melyet a verseny során, változatos módon kértek számon a résztvevőktől. Tesztfeladatsor, keresztrejtvény, élelmiszer felirat-elemzés, activity, reklámszövegírás. Csapatunk szoros versenyben, a III. helyen végzett.
A helyezéshez és különdíjhoz is gratulálunk, további sikereket kívánunk!
Felkészítő tanáruk: Dr. Virág Diána
|