Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKTantermen kívüli digitális oktatás
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
23
Beiratkozás (külön beosztás szerint)
Beiratkozás (külön beosztás szerint) június 23-24.
Jun
18
Tanévzárás, bizonyítványosztás (külön beosztás szerint)
Tanévzárás, bizonyítványosztás (külön beosztás szerint), június 18-19.
Jun
17
Az érettségi vizsgák lezárása
Az érettségi vizsgák lezárása
Jun
15
A tanév utolsó tanítási napja
A tanév utolsó tanítási napja
Jun
15
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák (június 15-16.)
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák (június 15-16.)
Jun
11
Osztályozó értekezletek
Osztályozó értekezletek (június 11-12.)
Jun
4
Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák
Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák (június 4-9.)
Jun
2
Érettségi észrevételek benyújtási határideje (16:00)
Érettségi észrevételek benyújtási határideje (16:00)
Jun
1
Pünkösdhétfő, munkaszüneti nap
Pünkösdhétfő, munkaszüneti nap
Tilk Bence a győztes versenyző díjátadás előtt
A 26 éves Neumann János Középiskola és Kollégium egyetlen olyan tanulója, aki hat évig járt az iskolába, pedig az iskola ötéves képzésére iratkozott be. Nem bukott meg, hanem már nyolcadikos korában balassis diákként a Neumann tehetséggondozó informatika szakkörére járt. Ennek is köszönhető, hogy megnyerte a Nemes Tihamér Országos Informatikai Versenyt a programozás kategóriában. Bence nemcsak informatikából volt „jó”, hanem szinte az összes reáltárgy érdekelte, a fizikától a matematikáig. Győztesként érkezett az iskolába.
Középiskolás pályafutása alatt először éppen ezekből a tárgyakból ért el a legkiemelkedőbb országos sikereket: tízedikes diákként megnyerte a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyt, az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny döntőjében pedig 4. helyezést ért el 2010-ben. Természetesen elindult a Nemes Tihamér Országos Informatikai Versenyt programozás és alkalmazói kategóriájában is, melyeken minden évben a döntőbe, és legalább az első 15-be jutott. Az ötéves képzésnek köszönhetően három éven keresztül minden évben OKTV döntős volt informatikából mindkét kategóriában. Míg tavaly az Alkalmazói kategóriában „csak” 11. lett, idén már OKTV győztesnek mondhatja magát. A Programozói kategóriában 20. lett, így részt vehetett a Nemzetközi Diákolimpiai Válogatóversenyen, ahol a 8. helyezést érte el.
Matematika eredményei is egyre jobbak lettek: tavaly 20. lett az OKTV-n, idén pedig az előkelő 5. helyet szerezte meg matematikából. Fizikából tavaly még nem került be az OKTV döntőjébe, de idén a 19. helyen végzett. Versenyezni nagyon szeret Bence, így idén kémiából, földrajzból és angolból is elindult az OKTV-n.
Versenyezni azonban nem csak tanulásban, hanem sportban is lehet. Mindjárt egyszerre háromban is, ha valaki a triatlonra adja a fejét. Bence pedig így tett. Folyamatosan javítva úszástechnikáját, egyre többet biciklizve és heti 60-70 kilométereket futva 2012-ben az Országos Középtávú Triatlon Magyar Bajnokságon korosztályában a harmadik helyet érte el. Az Orfűn megrendezésre kerülő versenyen 1800 méter úszás, 80 km kerékpározás, majd 20 km futás után a dobogó harmadik fokára állhatott. Jellemző Bencére, hogy a verseny előtt és hazafelé utazva is fizika feladatokon elmélkedett. A versenyen erre nem volt lehetősége, a 160-as pulzus ezt nem tette lehetővé.Szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki informatika szakán folytatja tanulmányait és sportpályafutását. Győztesként érkezett az iskolánkba, és többszörös győztesként távozik.


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign