Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Tilk Bence a győztes versenyző díjátadás előtt
A 26 éves Neumann János Középiskola és Kollégium egyetlen olyan tanulója, aki hat évig járt az iskolába, pedig az iskola ötéves képzésére iratkozott be. Nem bukott meg, hanem már nyolcadikos korában balassis diákként a Neumann tehetséggondozó informatika szakkörére járt. Ennek is köszönhető, hogy megnyerte a Nemes Tihamér Országos Informatikai Versenyt a programozás kategóriában. Bence nemcsak informatikából volt „jó”, hanem szinte az összes reáltárgy érdekelte, a fizikától a matematikáig. Győztesként érkezett az iskolába.
Középiskolás pályafutása alatt először éppen ezekből a tárgyakból ért el a legkiemelkedőbb országos sikereket: tízedikes diákként megnyerte a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyt, az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny döntőjében pedig 4. helyezést ért el 2010-ben. Természetesen elindult a Nemes Tihamér Országos Informatikai Versenyt programozás és alkalmazói kategóriájában is, melyeken minden évben a döntőbe, és legalább az első 15-be jutott. Az ötéves képzésnek köszönhetően három éven keresztül minden évben OKTV döntős volt informatikából mindkét kategóriában. Míg tavaly az Alkalmazói kategóriában „csak” 11. lett, idén már OKTV győztesnek mondhatja magát. A Programozói kategóriában 20. lett, így részt vehetett a Nemzetközi Diákolimpiai Válogatóversenyen, ahol a 8. helyezést érte el.
Matematika eredményei is egyre jobbak lettek: tavaly 20. lett az OKTV-n, idén pedig az előkelő 5. helyet szerezte meg matematikából. Fizikából tavaly még nem került be az OKTV döntőjébe, de idén a 19. helyen végzett. Versenyezni nagyon szeret Bence, így idén kémiából, földrajzból és angolból is elindult az OKTV-n.
Versenyezni azonban nem csak tanulásban, hanem sportban is lehet. Mindjárt egyszerre háromban is, ha valaki a triatlonra adja a fejét. Bence pedig így tett. Folyamatosan javítva úszástechnikáját, egyre többet biciklizve és heti 60-70 kilométereket futva 2012-ben az Országos Középtávú Triatlon Magyar Bajnokságon korosztályában a harmadik helyet érte el. Az Orfűn megrendezésre kerülő versenyen 1800 méter úszás, 80 km kerékpározás, majd 20 km futás után a dobogó harmadik fokára állhatott. Jellemző Bencére, hogy a verseny előtt és hazafelé utazva is fizika feladatokon elmélkedett. A versenyen erre nem volt lehetősége, a 160-as pulzus ezt nem tette lehetővé.



Szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki informatika szakán folytatja tanulmányait és sportpályafutását. Győztesként érkezett az iskolánkba, és többszörös győztesként távozik.


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign