Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Tudni illik, hogy mit illik - Országos illemtan verseny Győrben
A 11. E két tanítási nyelvű osztályból idén is kedvet kaptunk, hogy részt vegyünk az országos etikett és illemtan versenyen, amit a győri Pálffy Miklós Szakközépiskola rendezett meg 12. alkalommal. A csapat tagjai Gyurkó Fruzsina, Urvári Zsófia és Török Lilla voltak.
A legjobb 10 csapatot egy teszt kitöltésével választották ki és hívták meg az országos döntőbe. Miután sikerült bejutnunk, el is kezdtünk készülni a „házi feladatra”, aminek tartalmaznia kellett a városunk, az iskolánk és saját magunk bemutatását. Ezt a döntőben 2,5 perces előadásban kellett ismertetnünk. Győrben, a vizek városában versenyezhettünk. Idén is a belvárosban kaptunk szállást, ahol már szeretettel vártak bennünket.
 

A közös vacsorát a városházán rendezték meg. Itt ismerkedhettünk meg csapattársainkkal. Mi Egert és iskolánkat általunk írt strófákon keresztül mutattuk be. Műsorunkat színesebbé tette a „vízilabdás”, „borász” és „török” öltözékünk is, ami tökéletesen jellemezte a gazdag történelemmel rendelkező Egert. Lehetőségünk volt a két nap alatt személyesen is megismerkedni Dr. Sille Istvánnal is, akinek az Etikett, illemtan könyvéből készültünk a versenyre. A döntőn előadást is tartott nekünk: összefoglalta a napjaink legfontosabb öltözködési szabályait. A vacsora után már csak az alvásra volt idő, hiszen csak másnap jött az igazi megmérettetés. Az öt órás végső versenyben számos feladatot kellett teljesítenünk. A feladatok végeztével pedig az ünnepélyes eredményhirdetés következett. Felkészülésünkben Simkóné Kis Ágnes segített az idén is. Tudtunk javítani a korábbi eredményünkön: a tavalyi 7. hely után, idén az országos illemtan verseny 47 csapata közül 5. helyen végeztünk. Örömmel fogadtuk, hiszen ezáltal tapasztaltabbak és illemtudóbbak lehettünk. Nem kizárt az sem, hogy jövőre ismét megmérettetjük magunkat.

Török Lilla 11. E




Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign