Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
27
Olasz nyelv érettségi (8:00)
 
May
23
Francia nyelv érettségi (8:00)
 
May
22
Fizika érettségi (8:00)
 
May
22
Vizuális kultúra érettségi (14:00)
 
May
21
Emelt szintű digitális kultúra érettségi (8:00)
 
May
20
Pünkösd hétfő, tanítási szünet
 
May
17
Gazdasági ismeretek (emelt szint) érettségi (14:00)
 
May
16
Földrajz érettségi (14:00)
 
May
16
Online fogadódélután (16:00–18:00)
 
May
14
Biológia érettségi (8:00)
 
May
13
Középszintű digitális kultúra érettségi (8:00)
 
May
10
Német nyelv érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon rendes órarend szerinti tanítás
May
9
Angol nyelv érettségi (9:00)
 
May
8
Történelem érettségi (9:00)
 
May
7
Matematika érettségi (9:00)
 
May
7
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás és 9. évfolyamon országos digitális mérések
május 7–9.
May
6
Magyar nyelv és irodalom érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
Negyedszerre is megnyerte az év kollégiuma címet a Neumann
ÁLLANDÓ SIKERFELELŐSÜNK, A KOLLÉGIUM…

A cím nagyon találó, mert a négy, úgynevezett „házból” álló kollégiumunk diákjai a különböző versenyeken az elmúlt években győzelmet győzelemre halmoztak. Nem volt ez másképpen az idén sem. A kollégiumok közötti vetélkedők alapvetően három nagy csoportra oszthatók, ezért ennek alapján teszünk egy rövid visszatekintést.
1.    NEGYEDSZERRE IS SIKERÜLT. A legtöbb (összesen 13 féle) verseny az „ÉV KOLLÉGIUMA” cím elnyeréséért került megrendezésre szeptembertől áprilisig. Az előző három évben már sikerült ezt a dicsőséget megszerezni magunknak, de most 1-2 lapáttal még rátettek a kollégisták az eddigiekre. A múltbeli sikerek szerencsére egészséges versenyszellemet alakítottak ki diákjainkban, akik évről évre egyre többen vesznek részt a sport-, ügyességi és szellemi küzdelmeken. Ezért minden rendezvényen képviseltetni tudtuk magunkat, amelyeknek eredményeként tanulóinknak összesen 11 első, 6 második és 2 harmadik helyezést sikerült összeszorgoskodniuk. Ez úgy lehetséges a tizenhárom versenyen, hogy több alkalommal egyéni és csapatküzdelmek is voltak, amelyek külön kerültek értékelésre. Az idény végén a versenypontok összegzése alapján kiderült, hogy kettős rekordot sikerült felállítanunk. Egyszer sem sikerült még eddig 211 pontot szerezni, ahogyan 90 pontos előnyre sem tudtunk még szert tenni a második helyezett Szilágyival szemben, mostanra viszont mindkettő összejött.
2.    A „NEUMANN FESZTIVÁL”. 2013. február végén rendezték meg a Heves megyei kollégiumok Kulturális Fesztiválját, amelynek eredményei nem számítanak bele az „Év Kollégiuma” sorozatba. Ennek során a középiskolás diákok több kategóriában (pl. egyéni tánc, csoportos tánc, próza, hangszeres zene, ének stb.) versengnek egymással. Diákjaink itt olyan fergeteges hangulatot teremtettek, hogy már a zsűri és a közönség is „Neumann fesztiválról” beszélt. Ez a végén eredményességben nem teljesen mutatkozott meg (egy első helyezést azért sikerült elérni kunhegyesi néptáncosainknak), de tanulóink nagyon jól érezték magukat, miközben igazi kulturális élményekhez juttattak minden jelenlévőt.
3.    AZ IDÉNY MÉLTÓ BEFEJEZÉSE – A SPARTAKIÁD. Ezt a sportrendezvényt 2013. április 24-én rendezték, szintén az „Év Kollégiuma” sorozattól külön értékelve. Ennek keretein belül a kollégisták többféle egyéni és csapatsportágban mérhették össze tudásukat. Nem is akár milyen szinten tették mindezt, végül ugyanis 11 dobogós helyezést (5 első, 4 második és 2 harmadik) értek el. Ezek eredményeként szintén rekord született, mert még soha nem sikerült 138 pontot szerezni, és 50 ponttal nyerni annak ellenére, hogy összesítésben már az elmúlt két évben itt is a Neumann diadalmaskodott.
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a különböző megmérettetéseken induló diákjaink eredményesen öregbítették intézményünk hírnevét sok-sok dicsőséget szerezve mindannyiunknak, amelyeket jól bizonyítanak a fent említett rekordok, és a lentebbi eredménytáblázat is. Gratulálunk ezúton is az eredményes diákoknak és felkészítő tanáraiknak! Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok! Reméljük, hogy jövőre a sorozatok folytatódhatnak.

 Részletes eredmények:

Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign