Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Negyedszerre is megnyerte az év kollégiuma címet a Neumann
ÁLLANDÓ SIKERFELELŐSÜNK, A KOLLÉGIUM…

A cím nagyon találó, mert a négy, úgynevezett „házból” álló kollégiumunk diákjai a különböző versenyeken az elmúlt években győzelmet győzelemre halmoztak. Nem volt ez másképpen az idén sem. A kollégiumok közötti vetélkedők alapvetően három nagy csoportra oszthatók, ezért ennek alapján teszünk egy rövid visszatekintést.
1.    NEGYEDSZERRE IS SIKERÜLT. A legtöbb (összesen 13 féle) verseny az „ÉV KOLLÉGIUMA” cím elnyeréséért került megrendezésre szeptembertől áprilisig. Az előző három évben már sikerült ezt a dicsőséget megszerezni magunknak, de most 1-2 lapáttal még rátettek a kollégisták az eddigiekre. A múltbeli sikerek szerencsére egészséges versenyszellemet alakítottak ki diákjainkban, akik évről évre egyre többen vesznek részt a sport-, ügyességi és szellemi küzdelmeken. Ezért minden rendezvényen képviseltetni tudtuk magunkat, amelyeknek eredményeként tanulóinknak összesen 11 első, 6 második és 2 harmadik helyezést sikerült összeszorgoskodniuk. Ez úgy lehetséges a tizenhárom versenyen, hogy több alkalommal egyéni és csapatküzdelmek is voltak, amelyek külön kerültek értékelésre. Az idény végén a versenypontok összegzése alapján kiderült, hogy kettős rekordot sikerült felállítanunk. Egyszer sem sikerült még eddig 211 pontot szerezni, ahogyan 90 pontos előnyre sem tudtunk még szert tenni a második helyezett Szilágyival szemben, mostanra viszont mindkettő összejött.
2.    A „NEUMANN FESZTIVÁL”. 2013. február végén rendezték meg a Heves megyei kollégiumok Kulturális Fesztiválját, amelynek eredményei nem számítanak bele az „Év Kollégiuma” sorozatba. Ennek során a középiskolás diákok több kategóriában (pl. egyéni tánc, csoportos tánc, próza, hangszeres zene, ének stb.) versengnek egymással. Diákjaink itt olyan fergeteges hangulatot teremtettek, hogy már a zsűri és a közönség is „Neumann fesztiválról” beszélt. Ez a végén eredményességben nem teljesen mutatkozott meg (egy első helyezést azért sikerült elérni kunhegyesi néptáncosainknak), de tanulóink nagyon jól érezték magukat, miközben igazi kulturális élményekhez juttattak minden jelenlévőt.
3.    AZ IDÉNY MÉLTÓ BEFEJEZÉSE – A SPARTAKIÁD. Ezt a sportrendezvényt 2013. április 24-én rendezték, szintén az „Év Kollégiuma” sorozattól külön értékelve. Ennek keretein belül a kollégisták többféle egyéni és csapatsportágban mérhették össze tudásukat. Nem is akár milyen szinten tették mindezt, végül ugyanis 11 dobogós helyezést (5 első, 4 második és 2 harmadik) értek el. Ezek eredményeként szintén rekord született, mert még soha nem sikerült 138 pontot szerezni, és 50 ponttal nyerni annak ellenére, hogy összesítésben már az elmúlt két évben itt is a Neumann diadalmaskodott.
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a különböző megmérettetéseken induló diákjaink eredményesen öregbítették intézményünk hírnevét sok-sok dicsőséget szerezve mindannyiunknak, amelyeket jól bizonyítanak a fent említett rekordok, és a lentebbi eredménytáblázat is. Gratulálunk ezúton is az eredményes diákoknak és felkészítő tanáraiknak! Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok! Reméljük, hogy jövőre a sorozatok folytatódhatnak.

 Részletes eredmények:

Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign