Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Sep
6
Szülői értekezlet (9/Ny, 9., 10. és 11. évfolyam)
Szülői értekezlet (9/Ny, 9., 10. és 11. évfolyam)
Sep
5
Szülői értekezlet (7., 8. és 12. évfolyam)
Szülői értekezlet (7., 8. és 12. évfolyam)
Sep
3
Osztályfőnöki nap, projektnap (9, 11-12. évfolyam), Bekuckózás (7K)
Osztályfőnöki nap, projektnap (9, 11-12. évfolyam), Bekuckózás (7K)
Sep
2
Első tanítási nap, osztályfőnöki nap
Első tanítási nap, osztályfőnöki nap
Sep
1
Tanévnyitó ünnepség 14:00
Tanévnyitó ünnepség 14:00
Aug
27
Osztályozó és javítóvizsgák (augusztus 26-29.)
Osztályozó és javítóvizsgák (augusztus 26-29.)
Varázstorony vetélkedő
Az egri Eszterházy Károly Főiskola idén is megrendezte a Varázstorony vetélkedőt. A vetélkedő főszervezője Dr. Vida József professzor volt. A természettudományos tantárgyak kedveltségének növelésére létrehozott versenyt immáron negyedik alkalommal rendezték meg. A háromfordulós vetélkedő március 6-án a döntővel zárult. Az első fordulóban több mint 1100 tanuló vett részt. A programban szerepelt a Csillagászati Múzeum tárlatnézése, a Varázsterembeli interaktív kísérletezés, műsor a Planetáriumban, Eger madártávlatból való megtekintése a teraszról és a Camara Obscurán keresztül, valamint távcsöves bemutató. A második fordulóból, amely tesztfeladatokat tartalmazott, a legeredményesebb 40 tanuló jutott a döntőbe. A döntőre egy-egy Naprendszerről szóló poszterrel készültek, amit kitűztek közszemlére a Líceum aulában felállított paravánokra. A döntőben pedig a tudáspróbát a Varázstoronybeli ismeretanyagból állították össze, a tesztek kitöltésénél a feladatlapok kérdései és a kivetített képek közötti asszociáció segítette a tanulókat a jó megoldásokhoz.
 
A tesztek megoldása után könnyedebb programok következtek: Szemerey László bűvész „Bűvészmutatványok kis fizikusoknak” című előadásában a szó szoros értelmében is elkápráztatta a résztvevőket, majd Zoller Gábor mínusz 196 fokos folyékony nitrogénnel végzett látványos kísérleteket.
Díjként a legjobbak csillagászati és földi megfigyelő távcsöveket, fizikai kísérleti eszközöket, értékes természettudományos könyveket, csillagászati atlaszokat vihettek haza. Minden résztvevő csillagtérképet, a Meteor csillagászati évkönyveit, kiadványait, házilag összeállítható napórát, ügyességi játékokat kapott.
Az eredményhirdetés során díjakat adtak át és szóltak az őket küldő szervezetek tevékenységéről: Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára, Dr. Kádár György professzor, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat főtitkárhelyettese és Dr. Sipos István, a Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója.
Iskolánkból négy tanuló jutott a döntőbe, Soós Adrienn 7. K osztályos tanuló negyedik helyezést, Németh Fanni 8. K osztályos tanuló hatodik helyezést ért el. Juhász Anna (7. K) nyolcadik lett, Nagy Edina (8. K) pedig tizenharmadik.

Felkészítő tanáraik: Dr. Löveiné Hadnagy Katalin és Horváth Zita.

Szeretettel gratulálunk!Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign