Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
27
Olasz nyelv érettségi (8:00)
 
May
23
Francia nyelv érettségi (8:00)
 
May
22
Fizika érettségi (8:00)
 
May
22
Vizuális kultúra érettségi (14:00)
 
May
21
Emelt szintű digitális kultúra érettségi (8:00)
 
May
20
Pünkösd hétfő, tanítási szünet
 
Varázstorony vetélkedő
Az egri Eszterházy Károly Főiskola idén is megrendezte a Varázstorony vetélkedőt. A vetélkedő főszervezője Dr. Vida József professzor volt. A természettudományos tantárgyak kedveltségének növelésére létrehozott versenyt immáron negyedik alkalommal rendezték meg. A háromfordulós vetélkedő március 6-án a döntővel zárult. Az első fordulóban több mint 1100 tanuló vett részt. A programban szerepelt a Csillagászati Múzeum tárlatnézése, a Varázsterembeli interaktív kísérletezés, műsor a Planetáriumban, Eger madártávlatból való megtekintése a teraszról és a Camara Obscurán keresztül, valamint távcsöves bemutató. A második fordulóból, amely tesztfeladatokat tartalmazott, a legeredményesebb 40 tanuló jutott a döntőbe. A döntőre egy-egy Naprendszerről szóló poszterrel készültek, amit kitűztek közszemlére a Líceum aulában felállított paravánokra. A döntőben pedig a tudáspróbát a Varázstoronybeli ismeretanyagból állították össze, a tesztek kitöltésénél a feladatlapok kérdései és a kivetített képek közötti asszociáció segítette a tanulókat a jó megoldásokhoz.
 
A tesztek megoldása után könnyedebb programok következtek: Szemerey László bűvész „Bűvészmutatványok kis fizikusoknak” című előadásában a szó szoros értelmében is elkápráztatta a résztvevőket, majd Zoller Gábor mínusz 196 fokos folyékony nitrogénnel végzett látványos kísérleteket.
Díjként a legjobbak csillagászati és földi megfigyelő távcsöveket, fizikai kísérleti eszközöket, értékes természettudományos könyveket, csillagászati atlaszokat vihettek haza. Minden résztvevő csillagtérképet, a Meteor csillagászati évkönyveit, kiadványait, házilag összeállítható napórát, ügyességi játékokat kapott.
Az eredményhirdetés során díjakat adtak át és szóltak az őket küldő szervezetek tevékenységéről: Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára, Dr. Kádár György professzor, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat főtitkárhelyettese és Dr. Sipos István, a Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója.
Iskolánkból négy tanuló jutott a döntőbe, Soós Adrienn 7. K osztályos tanuló negyedik helyezést, Németh Fanni 8. K osztályos tanuló hatodik helyezést ért el. Juhász Anna (7. K) nyolcadik lett, Nagy Edina (8. K) pedig tizenharmadik.

Felkészítő tanáraik: Dr. Löveiné Hadnagy Katalin és Horváth Zita.

Szeretettel gratulálunk!Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign