Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Nemzetközi projekttalálkozó a Neumannban
Sok neumannos diák várta már március első napjait, hiszen iskolánk a Comenius-EYON nemzetközi projekttalálkozó házigazdája volt. A több mint száz résztvevő két éve dolgozik együtt a Comenius Egész életen át tartó tanulás program, Iskolák közötti együttműködés alprogramjában.  Izgatottak voltunk, vártuk, hogy találkozzunk külföldi barátainkkal, bár tudtuk, hogy nagy lesz a felelősség rajtunk.
A partnerintézmények tanulói rendszeresen írnak és publikálnak  cikkeket egy közös internetes blog magazinban, mely az EYON (European Youth Online Network) International Online Magazine címet viseli. A cikkek témái nagyon változatosak, de mindegyik közvetlenül kapcsolódik a fiatalok jövőjéhez  és érdeklődési területeihez: a zenéhez, a divathoz, a szerelemhez, a politikai élethez, a tudományokhoz, a környezetvédelemhez.
Február 28-án a spanyol, német, olasz, finn és lengyel diákok leszálltak a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren tanáraikkal, és elindultak Egerbe.  Estére a Welcome Party-ra mindenki szerencsésen megérkezett. A hivatalos megnyitó ünnepség  másnap reggel a sajtó figyelmének kereszttüzében zajlott. Dr. Sipos Mihály igazgató úr elmondta, hogy iskolánk 1987-es megalapítása óta fontos szerep jut a nemzetközi kapcsolatoknak.  A mostani, egri munka során a diákok színekkel jelölt csapatokra bontva dolgoztak. Mindegyik szerkesztőségben volt újságíró, fotós, videós.  Próbáltuk érdekessé tenni külföldi vendégeink egri napjait, megismertettük őket a város nevezetességeivel, elmentünk a Szemfényvesztés kiállításra, a tanárok pedig diákvetélkedőt szerveztek, ahol a pirosak, kékek, sárgák és zöldek összecsaphattak egymással.  Vasárnap a csapatok bemutatták, hogy mit készítettek a három nap alatt. Nagyokat nevettünk a videókon, interjúkon. Utolsó este pedig a Szépasszony völgybe kísértük le a vendégeket, ahol egy magyaros menüt kóstolhattak végig. 
A projekttalálkozó öt napja hihetetlenül jó hangulatban telt mind a diákok, mind tanáraik számára.  Ebben a pár napban megtapasztalhattuk, hogy milyen egy ilyen találkozón vendéglátónak lenni.  Teljesen más, mint amikor mi mentünk Kölnbe és Varsóba hasonló találkozókra. Több felelősség, mégis ugyanolyan jól érzed magad, hogy segíthetsz a barátaidnak.  Miután visszautazott mindenki saját hazájába, kedves visszajelzéseket kaptunk tőlük, amiben leírták, hogy felejthetetlen élményekben volt részük Egerben. 
 
Pajtók Odett, 11.E osztály
A „Sárga csapat” koordinátora
 









 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign