Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Esslingenben jártunk
Mint minden második évben, idén is megszervezte iskolánk az esslingeni cserediák programot. Az eddigi legnagyobb létszámmal jelentkeztünk, 21 fős kis csapat gyűlt össze. Tanáraink, Báder Zita és Csutorás Ferenc gyorsan előkészítették az utazást, és már október 17-én reggel lelkesen gyülekeztünk az egri vasútállomáson. Az egész napos vonatozás nagyon fárasztó volt, ám az esslingeniek kedves, zenés köszöntője mindenkit kárpótolt. Az este további részében megismerkedhettünk cserepartnereinkkel és a vendéglátó családokkal.
Másnap reggel, az igazgató úr, Herr Tanzer köszöntője után, megnéztük Esslingen városának régi épületeit, majd a városházán fogadáson vettünk részt. Később a várból csodálatos kilátás tárult a szemünk elé. A nap további részében cserepartnereinkkel igyekeztünk minél több időt eltölteni. Ki Stuttgartban, ki Esslingenben élvezte a napsütéses délutánt.
Pénteken talán a legmegerőltetőbb, de a legszebb programon vehettünk részt. Ellátogattunk a Schwäbisch Alb-ba, ahol az urachi vízesésben, majd a várból a panorámában gyönyörködhettünk. Szombaton, aki akart a családdal tölthette a hétvégét, de a legtöbben egy ulmi kiránduláson vettünk részt. Ott felmászhattunk a világ legmagasabb templomtornyának mind a 768 lépcsőfokán, és megismerhettünk egy újabb gyönyörű német várost. Este bulin vettünk részt, ahol zene és tánc mellett nagyon jól szórakoztunk a partnereinkkel. Vasárnap számos változatos programot biztosítottak számunkra a vendéglátó családok, a ludwigsburgi tökkiállításra, a Mercedes múzeumba és a Ritter Sport csoki gyárba is elmehettünk.
Hétfőn közös projekteket készítettünk az iskolában, melyeket az esti búcsú buli folyamán előadtunk tanárainknak és a szülőknek. Az estét vacsorával és közös tánccal koronáztunk meg.
Az utolsó együtt töltött napon, egész napos kirándulást tettünk Heidelbergben. Sétáltunk a városban és felmentünk a várba, ahonnan a kilátás lélegzetelállító volt. Aztán elérkezett az utolsó nap, amit hosszú hazautazással töltöttünk. Mindenki fáradtan, de felejthetetlen élményekkel tért haza, és már most alig várjuk, hogy fél év múlva újra viszont láthassuk partnereinket.
 
Rapcsák Dalma, Kovács Martina, Tilk Zsófia
 
 
Kezdődik a városnézés
 
Projekt nap, mindenki együtt
 
Fogadás a városházán
 
Érkezés
 
Münster tornyában
 
Heidelbergben
 
Esslingen a várból
 
Projekt nap
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign