Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Nagyszerű kollégiumi idénykezdet - sikerek az „Eged-futáson”

Még három hét sem telt el a 2012/13-as tanévből, máris megindultak a városi kollégiumok közötti megmérettetések, amelyek közül az első ezúttal is a Wigner Jenő Középiskola Kollégiuma által lebonyolított „Eged-futás” volt. Ez az a versengés, amelyre általában nagyon nehéz felkészülni egyrészt az idő rövidsége miatt, másrészt pedig, hogy a diákok jelentős része nyáron sokszor elkényelmesedik, és nehéz őket újra munkára bírni.
Ez az utóbbi tényező az idén induló fiúkra szerencsére nem volt jellemző, mert már az első tanítási nap délutánján energiáikat nem kímélve álltak munkába Murányi tanár úr vezetésével, aki a megterhelő tréningeket igyekezett mindig valamivel fűszerezni, például az edzés végi közös szőlőfogyasztásokkal. Az elvégzett munka alapján sejteni lehetett, hogy szép eredmények várhatók, ha semmilyen sérülés vagy betegség nem jön közbe.
A rövid, de kemény munka meghozta gyümölcsét, mert a fiúk teljesen feszültségmentesen, szinte élvezettel futottak a szeptember 19-én megrendezett versenyen, amelynek eredményeként minden idők legjobb szereplését produkálták saját kategóriáikban. A háromfős csapatba Papp Alex (11/T), Suba Máté (11/I) és Pilinyi László (11/B) tudta beverekedni magát a „válogatón”, míg egyéniben Kis István (11/I) és Gembiczky Dávid (9/A) indulhatott, de az egyéni versenybe beleszámítottak a csapattagok egyénenként elért eredményei is.
A többi kollégium részéről is elismerést váltott ki, hogy az első 5 beérkezett fiú versenyző közül 4 neumannos diák volt, így született meg az „Eged-futóversenyek” legsikeresebb egyéni fiúszereplése. Kis István második, Papp Alex harmadik, Suba Máté negyedik, Pilinyi László ötödik helyen ért célba kiváló időeredményekkel a népes mezőnyben, mindannyian megjavítva korábbi legjobb eredményüket, Gembiczky Dávid pedig első versenyén szintén a mezőny első felében ért célba dicséretes módon. Ezek után nem lehet kérdéses, hogy a csapatversenyt hatalmas fölénnyel intézményünk csapata nyerte Papp Alex, Suba Máté és Pilinyi László nevével fémjelezve.

Meg kell emlékeznünk a lányok teljesítményéről is, akik mindannyian első tanévüket kezdték a Neumannban, és máris vállalták, hogy ezen a nagy hagyományú rendezvényen képviselnek bennünket. A Horváth Zsuzsanna, Kubriczky Zsófia és Szalontai Petra (valamennyien 9/B osztályos tanulók) alkotta csapat tisztességesen teljesítette a távot, és végül szintén dicséretet érdemelve a negyedik helyen végzett csapatszinten.

Külön elismerés illeti Dudás Zita tanárnőt is, aki a lányok kísérőjeként Murányi tanár úrhoz hasonlóan teljesítette a tanuló ifjúsággal a versenytávot, személyesen mutatva ezzel példát kitartásból és küzdeni tudásból egyaránt.


Összességében elmondható, hogy a lehető legjobban indult számunkra az idény az „ÉV KOLLÉGIUMA” címért való versengésben, amelynek végéig bár hosszú még az út, de ezek a szép sikerek reményt és erőt adnak a (remélhetőleg hasonlóan eredményes) folytatáshoz. Soha rosszabb idénykezdetet, gratuláció és köszönet mindenkinek, aki tett érte, hogy ez összejöhessen.

 

A résztvevők

 Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign