Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Év Tanára a 2011/2012-es tanévben
AZ ÉV TANÁRA  kitüntető címet iskolánk 1998-ban alapította, és azóta minden évben elismeri vele az intézményben folyó tanulmányi versenyfelkészítést és a példaértékű oktató-nevelő munkát.
Minden évben nehéz a döntés. Nem volt ez másként most sem, hiszen a Neumann Középiskola és Kollégiumban nagyon sok tanár végez értékes, kiemelkedő munkát.
Végül a döntőbizottság a 2011/2012-es tanévben iskolánk két tanárát ismerte el az év tanáraként.

A tanulmányi versenyekre való felkészítés, a tanulók sokszínű motiválása és a versenyeken elért kiemelkedő sikerek miatt a Neumann János Középiskola sokadszorra is az Év Tanára címmel tünteti ki Király Sándor tanár urat.

A sokoldalúan képzett kolléga igen jelentős érdemeket szerzett abban, hogy iskolánkat az elmúlt 13 tanévben a Heves Megyei Pedagógiai Intézet a megye legeredményesebb iskolája kitüntető címmel jutalmazta, az Oktatási Hivatal ranglistája között pedig az ország legeredményesebb 12 iskolája között szerepel a Neumann Középiskola és Kollégium.
Sikerei ebben a tanévben:
  •  A Szakmai Érettségi Tantárgyak Tanulmányi Versenyén a Közgazdasági Szakmacsoportban az elméleti gazdaságtan területén megrendezett versenyben az országos 6. 7. 8. 10. 11. 13. 19. 21. és 28. helyezést hozták el tanítványai.
  • Felkészítő munkájának köszönhetően az országos döntőbe jutottak tanulóink az OKTV-n informatikából az I. és a II. kategóriában. Helyezések alkalmazás kategóriában: 12. és 13. hely. Programozás kategóriában: 16. helyezés. A Nemes Tihamér Verseny Alkalmazás Kategóriában 1. , 5.  és 6. helyezés, további 9 tanuló jutott a döntőbe, programozás kategóriában 1. hely.
  • Bejutott két tanítványa a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia Válogató versenyre és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Válogatóversenyre is, megszerezve a 10. 13. 14. és 17. helyet.
  • Az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola biTrió informatika megyei versenyén elindított csapata újra elhozta az első helyezést.
  • A Magyar Nemzeti Bank Monetary elnevezésű pénzügyi versenyén tanítványai az országos 4. helyen végeztek.
A tanár úr januárban a Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Érem kitüntetettje lett, nemrégiben pedig átvehette a Heves Megyei Kormányhivatal által az idén alapított az Év Tehetséggondozó Pedagógusa Díjat.
Kiemelkedő népszerűsége és személyes példaadása a sport és az egészséges életmód területén is. 1. és 2. helyet szerzett korcsoportjában Triatlon Országos Középtávú Bajnokságon, az Ironman hosszú távú országos bajnokságon pedig korcsoportja 2. helyezettje.
Gratulálunk Király Sándor tanár úrnak az elismeréshez!

Tanítványaink oktatásában és nevelésében végzett lelkiismeretes és példaértékű munkája, az intézmény iránti elkötelezettsége és áldozatvállalása miatt a Neumann János Középiskola és Kollégium az Év Tanára címmel tünteti ki Hadnagyné Kovács Judit tanárnőt.
Hadnagyné tanárnő kimagasló szakmai munkát végez a Neumann Középiskolában, a tanulók motiválása, az elért szakmai sikerek elismerést érdemlőek. Eredményesen készíti fel tanítványait közép-és emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalom és angol nyelv tantárgyból. Anyanyelvünk iránti szeretete és tisztelete valamennyiünknek példát mutat. Évek óta vezeti az iskolában a Szép magyar beszéd szakkört, mely nyelvünk ápolásának olyan műhelyévé vált, ahonnan kikerülő tanítványai az Édes Anyanyelvünk verseny 2. helyét, és az Országos Szépkiejtési verseny Kazinczy érmét szerezték meg. Tanítványai versmondó és helyesírási versenyek rendszeres résztvevői, díjazottjai, a tavalyi tanévben tanítványa az OKTV országos döntőjébe jutott magyar nyelvből. Angol nyelvből tanítványa a városi szépkiejtési verseny ezüstérmese lett.
Az iskola iránti elkötelezettség és lojalitás jellemző munkájára a megindítóan szép, tartalmas iskolai műsorok megszervezésében. Az idei, 25. jubileumi tanév rendezvénysorozatán is érezhettük gondoskodását.
Évek óta kiemelkedően fontos az a tevékenység, amelyet az iskolai évkönyv szerkesztésében vállal. Keze nyomán olyan színes antológia kerül kiadásra, amely nemcsak dokumentálja az egymás után eltelt iskolaéveket, de élvezetes olvasmány és a későbbi korok számára komoly forrásmunka is.
A tanárnő az idei tanévben egyszerre két osztályától búcsúzik. Lelkiismeretes osztályfőnöki munkáját mutatja, hogy mind a szétváló tizedikes osztállyal, mind a most érettségiző Arany János Programban tanuló diákokkal bensőséges emberi kapcsolatot, szoros kötődést alakított ki.
A tantestületi érdekvédelmi csoport vezetőjeként kiemelt szerepe van az iskolavezetés és a tantestület közötti folyamatos párbeszéd fenntartásában. Munkáját az építő kritika, a megoldáskeresés, a tanári és tanulói érdekérvényesítés jellemzi. Aktív szerepet vállal a tantestületi kirándulások megszervezésében, melyek a hazai és az európai kultúra iránti érdeklődéséről tanúskodnak.
Nagyon sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez!


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign