Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Jun
16
Vakáció! :-)
Vakáció! :-)
Neumannos diákok nemzetközi találkozón Kölnben
Az EYON Comenius Pályázat nyerteseként iskolánk egy nemzetközi blog-magazin létrehozásába kapcsolódott be. A projektmunka az „Egész életen át tartó tanulás” Comenius program keretein belül valósul meg, a magazint januártól olvashatjuk iskolánk és projektpartnerei- tizenöt másik európai középiskola honlapján. A 10. E osztály hat tanulója vett részt a múlt héten a németországi Kölnben azon a nemzetközi diáktalálkozón és műhelymunkán, mely az internetes blog-magazin kiadását előzi meg.
 
 
Pajtók Odett, Ayman Jázmin, Nagy Zsuzsanna, Szalai Kinga, Bernáth Lúcia és Bánhegyi Hanna, a két tanítási nyelvű 10. E osztály tanulói, az Europaschule Köln vendégszeretetét élvezték november 13-17-ig, miközben nyolcvan európai társukkal keményen dolgoztak az EYON (European Youth Online Network) című magazin előkészítésén.
 

A diákok a kölni tanulmányút során alapos felkészítést kaptak a leendő magazin szerkesztéséhez. Ez az internetes újság tizenéves korosztálynak szól majd, így fontos volt kideríteni, mi érdekli elsősorban az európai tinédzsereket. A résztvevő partneriskolák több mint nyolcszáz tanulója töltötte ki azt az internetes kérdőívet, melyet a neumannos diákok szeptemberben állítottak össze korosztályuk médiahasználati szokásairól, alapvető érdeklődési területeiről, az őket érintő és foglalkoztató problémákról.

A felmérés eredményeinek értékelésére Kölnben került sor, a leendő magazin arculatának megtervezésével egyidejűleg. A diáktalálkozó és műhelymunka kiemelt feladata volt az etikus újságírói magatartás megismerése, valamint az európai tizenéves korosztály érdeklődésének felkeltése a kulturális és természeti értékek iránt. A résztvevő középiskolák (német, lengyel, finn, olasz, spanyol) tanulói jövőre Varsóban; 2013-ban, a projekt lezárásának évében pedig Treviso-ban  találkoznak majd újra.
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign