Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
A pozsonyi úti kollégium alkotóművészei
A 2012/13-as tanév utolsó versenyét, amely még beletartozik az „Év Kollégiuma” sorozatba, 2013. április 17-én tartották, és ez ráadásul nem is városi, hanem megyei szintű volt. Az Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium által szervezett rendezvény címe „HASZNOSÍTSD ÚJRA” volt, amely egy tárgytervezési versenyt takart.
Az újrahasznosítás legfőbb képen a természet és környezetünk megóvását hivatott elősegíteni. Ebből kiindulva bármilyen anyagot, vagy már nem használt tárgyat fel lehetett használni egy új mű vagy művek elkészítéséhez. Ami a hétköznapi ember számára szemétnek minősül, abból most új értéket lehetett fabrikálni, legyen az régi plakát, papír, PET palack, dugó, befőttesüveg tető, CD vagy bármi, amiről a versenyzők úgy gondoltak, hogy még hasznosítható.
Az intézményünket képviselő csapat összeállítása viszonylag könnyen ment, mert a Pozsonyi úti Kollégiumban Szőke Ferenc tanár úr vezetésével már évek óta nagy sikerrel működik a technika szakkör, ahol sok tehetséges, kreatív diák bontogatja szárnyait. Közülük sikerült a legjobbakat kiválasztani, akiken már a felkészüléseken is látszott, hogy rendkívül lelkesek, odaadóak és ötletgazdagok. Már a próbaalkotások során öröm volt nézni azokat, amiket és ahogyan készítettek. Arra kellett nagyon odafigyelni, hogy a tárgyak elkészítésére éles helyzetben alig több mint 2 óra volt, de a próbák során remekül begyakorolták az egyes munkafolyamatokat.
Az előzetes munkálkodások eredményeként a vetélkedő a lehető legjobban alakult számunkra, mert a Nagy-Kovács Dávid (11. I), Rusznyák Gergő (11. A) és Suba Máté (11. I) alkotta csapat valóságos csodákat alkotott, amelyek minden jelenlévőt lenyűgöztek. A fő mű volt egy műanyag palackokból összeállított fotel, amely akár a mindennapokban is használati tárgynak minősülhetne, mert bárkit elbír. Kiegészítő tárgyként pedig egy üdítős és sörös dobozokból készített repülő jött létre, amelynek mindenki a csodájára járt. A zsűri a végső értékelés során nem győzte dicsérni a fiainkat külön kihangsúlyozva, hogy a többi csapattól eltérően tényleg olyan új értékeket alkottak, amelyek valóban használati tárgyként hasznosíthatók a mindennapok során.
Ezzel pedig csodálatosan fejezték be a tanév versenysorozatát, amely összességében még szebben alakult, mint az előző három év, de a részletesebb elemzéssel még várunk a hivatalos eredményhirdetésig. Addig is szóljon a csapat tagjai számára a szép volt fiúk rigmus, mert nagyon megérdemlik. Tehát szép volt, fiúk, várjuk a folytatást.

 
A csapat tagjai lázas munka közben
 
A „csoda repülő”
 
 
A csapat tagjai a műveikkel balról jobbra haladva: Suba Máté, Szőke Ferenc felkészítő tanár, Rusznyák Gergő, Nagy-Kovács DávidCopyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign