Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
Sep
6
Szülői értekezlet (9/Ny, 9., 10. és 11. évfolyam)
Szülői értekezlet (9/Ny, 9., 10. és 11. évfolyam)
Sep
5
Szülői értekezlet (7., 8. és 12. évfolyam)
Szülői értekezlet (7., 8. és 12. évfolyam)
Sep
3
Osztályfőnöki nap, projektnap (9, 11-12. évfolyam), Bekuckózás (7K)
Osztályfőnöki nap, projektnap (9, 11-12. évfolyam), Bekuckózás (7K)
Sep
2
Első tanítási nap, osztályfőnöki nap
Első tanítási nap, osztályfőnöki nap
Sep
1
Tanévnyitó ünnepség 14:00
Tanévnyitó ünnepség 14:00
Aug
27
Osztályozó és javítóvizsgák (augusztus 26-29.)
Osztályozó és javítóvizsgák (augusztus 26-29.)
Nemzetközi projekttalálkozó a Neumannban
Sok neumannos diák várta már március első napjait, hiszen iskolánk a Comenius-EYON nemzetközi projekttalálkozó házigazdája volt. A több mint száz résztvevő két éve dolgozik együtt a Comenius Egész életen át tartó tanulás program, Iskolák közötti együttműködés alprogramjában.  Izgatottak voltunk, vártuk, hogy találkozzunk külföldi barátainkkal, bár tudtuk, hogy nagy lesz a felelősség rajtunk.
A partnerintézmények tanulói rendszeresen írnak és publikálnak  cikkeket egy közös internetes blog magazinban, mely az EYON (European Youth Online Network) International Online Magazine címet viseli. A cikkek témái nagyon változatosak, de mindegyik közvetlenül kapcsolódik a fiatalok jövőjéhez  és érdeklődési területeihez: a zenéhez, a divathoz, a szerelemhez, a politikai élethez, a tudományokhoz, a környezetvédelemhez.
Február 28-án a spanyol, német, olasz, finn és lengyel diákok leszálltak a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren tanáraikkal, és elindultak Egerbe.  Estére a Welcome Party-ra mindenki szerencsésen megérkezett. A hivatalos megnyitó ünnepség  másnap reggel a sajtó figyelmének kereszttüzében zajlott. Dr. Sipos Mihály igazgató úr elmondta, hogy iskolánk 1987-es megalapítása óta fontos szerep jut a nemzetközi kapcsolatoknak.  A mostani, egri munka során a diákok színekkel jelölt csapatokra bontva dolgoztak. Mindegyik szerkesztőségben volt újságíró, fotós, videós.  Próbáltuk érdekessé tenni külföldi vendégeink egri napjait, megismertettük őket a város nevezetességeivel, elmentünk a Szemfényvesztés kiállításra, a tanárok pedig diákvetélkedőt szerveztek, ahol a pirosak, kékek, sárgák és zöldek összecsaphattak egymással.  Vasárnap a csapatok bemutatták, hogy mit készítettek a három nap alatt. Nagyokat nevettünk a videókon, interjúkon. Utolsó este pedig a Szépasszony völgybe kísértük le a vendégeket, ahol egy magyaros menüt kóstolhattak végig. 
A projekttalálkozó öt napja hihetetlenül jó hangulatban telt mind a diákok, mind tanáraik számára.  Ebben a pár napban megtapasztalhattuk, hogy milyen egy ilyen találkozón vendéglátónak lenni.  Teljesen más, mint amikor mi mentünk Kölnbe és Varsóba hasonló találkozókra. Több felelősség, mégis ugyanolyan jól érzed magad, hogy segíthetsz a barátaidnak.  Miután visszautazott mindenki saját hazájába, kedves visszajelzéseket kaptunk tőlük, amiben leírták, hogy felejthetetlen élményekben volt részük Egerben. 
 
Pajtók Odett, 11.E osztály
A „Sárga csapat” koordinátora
 

 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign