Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
A Pozsonyi útról jelentjük…
A naptári év vége felé közelítve több versenyt is rendeztek az elmúlt három hétben városunk középiskolai kollégiumai között az „Év kollégiuma” címért folytatott versenysorozat keretein belül. Ezeken kollégistáink szenzációsan szerepeltek, közülük is különösen a „Pozsonyisok” tettek ki magukért.
 
November 22-én intézményünk és az Agria Park Szabadidő és Sport Egyesület közösen rendezte meg az úgynevezett Reversi ügyességi játékversenyt, amelyen a tavalyi sikerkovácsok elballagása után újjászerveződő csapatunk az értékes második helyet szerezte meg. Ennek tagjai Gelei Márkó (11/B), Megyesi Tibor (11/I), Simon Viktor (9/T) és Vincze Ádám (11/I) voltak, mindannyian Pozsonyi úti kollégisták.
 
    A hagyományos „Mikulás-kupa” elnevezésű teremlabdarúgó tornát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tornatermében rendezték december 4-én, ahol kollégiumunk története legnagyobb teremfoci sikerét aratta. A Bartók Dániel (12/I), Varga Márton (11/A), Barabás Patrik (12/B), Fodor Martin (11/H), Tóth Tibor (11/T), Hanzl Patrik (11/T), Simon Máté (11/T), Kocsis Ricardó (11/T), Verebélyi Máté (12/C), Koós Milán (12/A), Kis István (11/I) és Szabó Márton (11/I) alkotta társaság imponáló magabiztossággal (24:5-ös összgólaránnyal) minden meccsét megnyerte, így teljesen megérdemelten végzett az élen. A 12 fiúból tízen ebből a csapatból is Pozsonyisok, csak Kis István és Szabó Márton lakik a Mátyás király úti házban.
    A szintén hagyományos Sakkversenyt a Szilágyi Erzsébet Gimnázium Kollégiuma szervezte az Agria Park Szabadidő és Sport Egyesülettel, amelyen kettős, sőt hármas Neumannos siker született a fiú kategóriában, amire eddig szintén nem volt még példa kollégiumunk történelmében. A csapaversenyt az Ipacs Patrik (12/I), Verebélyi Máté (12/C), Kovács Dávid István (12/H) és Megyesi Tibor (11/I) nevével fémjelzett, teljes egészében Pozsonyisokból álló alakulat nyerte, akik közül az egyéniben Ipacs Patrik az első, Verebélyi Máté pedig a második helyen végzett.   

Szívből gratulálunk az itt felsorolt minden egyes diákunknak, mert az advent időszakában a karácsony felé közeledve már mostanra igazi ünneppé varázsolták nekünk az év végét ezekkel a csodálatos sikerekkel. Összességében pedig elmondhatjuk, hogy a versenyeredmények tekintetében a naptári évet nézve is kiváló szezont zártunk, mert amellett, hogy az előző tanév végén ismét elhódítottuk az év kollégiuma címet, továbbra is remény van arra, hogy ezt a tavaszra is megismételjük.

    Köszönjük mindenkinek, aki 2012-ben is elindult valamilyen kollégiumi versenyen (eredménytől függetlenül), és a segítő tanáraiknak is az áldozatos munkát, várjuk a remélhetőleg hasonlóan sikeres folytatást, addig viszont áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!



Murányi Dénes
kollégiumi nevelőtanár



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign