Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Van másik iskola – iskolaválasztó hétvége a Millenárison
November 23-24-én szervezte meg az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Jövő Iskolája és a Kincs Magazin közösen a Van másik iskola kiállítást Budapesten, a Millenáris Parkban. A kiállításon több mint ötven alapítványi és magániskola, óvoda, általános és középiskola, művészeti iskola, tanoda és oktatási műhely vett részt. A rendezvényen iskolánk, a Neumann János Középiskola és Kollégium is bemutatkozott.
A kiállítás célja az volt, hogy megmutassuk, sok olyan független óvoda és iskola van, melynek palettáján szerepel a sokszínűség, a személy-központúság, a differenciált és a kooperatív tanulásszervezés. Ezek az óvodák és iskolák ragaszkodnak saját tanulóik igényei alapján kialakított módszereik, különleges programjuk megtartásához. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosított az intézményeknek. A program részét képezték szakmai műhelyfoglalkozások, szülőknek és pedagógusoknak szóló előadások, színpadi bemutatók, képzőművészeti kiállítások, iskolai, óvodai bemutatkozások.
A rendezvény megnyitója után az iskolavezetők, pedagógusok „Merre haladjon a közoktatás?” címmel, beszélgetésen vettek részt Pokorni Zoltán, a Magyar Országgyűlés Oktatási Bizottsága elnöke, Radó Péter, tanácsadó, oktatáspolitikai elemző (OFI) és Horn György, az AME elnökének részvételével. A pénteki szakmai nap másik, nagy érdeklődés övezte programja pedig a „Miben más az alternatív iskola?” fórum volt, ahol Vekerdy Tamás pszichológussal beszélgetett Horn György az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke.
A kiállítást a különböző profilú iskolák tanulóinak fellépései tették még látványosabbá. Táncosok, zenekarok, énekesek, drámatagozatos diákok, néptáncosok léptek fel, sportbemutatókat, színi előadásokat láthattunk. Iskolánk képviseletében Balázs Sándor, Balázs Tamás már végzett, valamint Balázs Zoltán és Horváth Tamás jelenlegi tanítványunk is fellépett egy nagy sikerű néptánc produkcióval.
Szombaton több szekcióban, workshop-ban kaphattak tájékoztatást az érdeklődő szülők, pedagógusok és diákok az oktatást érintő aktualitásokról, szakmai kérdésekről. Többek között szó volt arról, hogy mitől más, miben nyújthat többet egy alternatív iskola, milyen az idegen nyelvek oktatásának jelene és jövője, milyen a differenciált oktatás, hogyan történik a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció a független iskolákban. Az iskolaválasztás és a felvételi eljárás részleteiről is tájékozódhatott a kiállítás közönsége. A Padlás műhelyben az iskolai kudarcok elkerüléséről és tanulásmódszertanról volt szó, az Ökiland-ben pedig gazdasági modelljátékokat lehetett játszani.
A tartalmas hétvégén, a Millenárison a szakma, az alternatív pedagógia, a speciális oktatási formák megmutathatták magukat és jelenlétükkel demonstrálták, hogy Van más iskola!


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign