Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁKDiákönkormányzat
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Felvételi feladatok
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
EYON Comenius Blog
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
29
Országos kompetenciamérés
Országos kompetenciamérés
May
22
Idegen nyelvi mérés 8K
Idegen nyelvi mérés 8K
May
20
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
Fizika, vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgák
May
17
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
Kémia, földrajz írásbeli érettségi vizsgák
May
16
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
Informatika középszintű gyakorlati érettségi vizsga
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás
May
15
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
Szakmai vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsga
May
14
Biológia írásbeli érettségi vizsga
Biológia írásbeli érettségi vizsga
May
13
Európa Nap
Európa Nap
May
10
Német nyelv érettségi vizsga Rendes tanítási nap
Német nyelv érettségi vizsga
Rendes tanítási nap
May
10
Fogadódélután (15:00 - 17:00) Szülői választmányi ülés (17:00)
Fogadódélután (15:00 - 17:00)
Szülői választmányi ülés (17:00)
Van másik iskola – iskolaválasztó hétvége a Millenárison
November 23-24-én szervezte meg az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Jövő Iskolája és a Kincs Magazin közösen a Van másik iskola kiállítást Budapesten, a Millenáris Parkban. A kiállításon több mint ötven alapítványi és magániskola, óvoda, általános és középiskola, művészeti iskola, tanoda és oktatási műhely vett részt. A rendezvényen iskolánk, a Neumann János Középiskola és Kollégium is bemutatkozott.
A kiállítás célja az volt, hogy megmutassuk, sok olyan független óvoda és iskola van, melynek palettáján szerepel a sokszínűség, a személy-központúság, a differenciált és a kooperatív tanulásszervezés. Ezek az óvodák és iskolák ragaszkodnak saját tanulóik igényei alapján kialakított módszereik, különleges programjuk megtartásához. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosított az intézményeknek. A program részét képezték szakmai műhelyfoglalkozások, szülőknek és pedagógusoknak szóló előadások, színpadi bemutatók, képzőművészeti kiállítások, iskolai, óvodai bemutatkozások.
A rendezvény megnyitója után az iskolavezetők, pedagógusok „Merre haladjon a közoktatás?” címmel, beszélgetésen vettek részt Pokorni Zoltán, a Magyar Országgyűlés Oktatási Bizottsága elnöke, Radó Péter, tanácsadó, oktatáspolitikai elemző (OFI) és Horn György, az AME elnökének részvételével. A pénteki szakmai nap másik, nagy érdeklődés övezte programja pedig a „Miben más az alternatív iskola?” fórum volt, ahol Vekerdy Tamás pszichológussal beszélgetett Horn György az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke.
A kiállítást a különböző profilú iskolák tanulóinak fellépései tették még látványosabbá. Táncosok, zenekarok, énekesek, drámatagozatos diákok, néptáncosok léptek fel, sportbemutatókat, színi előadásokat láthattunk. Iskolánk képviseletében Balázs Sándor, Balázs Tamás már végzett, valamint Balázs Zoltán és Horváth Tamás jelenlegi tanítványunk is fellépett egy nagy sikerű néptánc produkcióval.
Szombaton több szekcióban, workshop-ban kaphattak tájékoztatást az érdeklődő szülők, pedagógusok és diákok az oktatást érintő aktualitásokról, szakmai kérdésekről. Többek között szó volt arról, hogy mitől más, miben nyújthat többet egy alternatív iskola, milyen az idegen nyelvek oktatásának jelene és jövője, milyen a differenciált oktatás, hogyan történik a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció a független iskolákban. Az iskolaválasztás és a felvételi eljárás részleteiről is tájékozódhatott a kiállítás közönsége. A Padlás műhelyben az iskolai kudarcok elkerüléséről és tanulásmódszertanról volt szó, az Ökiland-ben pedig gazdasági modelljátékokat lehetett játszani.
A tartalmas hétvégén, a Millenárison a szakma, az alternatív pedagógia, a speciális oktatási formák megmutathatták magukat és jelenlétükkel demonstrálták, hogy Van más iskola!


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign