Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Honismereti verseny - 2011

2011 májusában történelem órán Murányi Dénes tanár úr meghirdetett osztályunkban egy honismereti témájú versenyt, melynek keretében egy heves megyei kastélyt, illetve kúriát kellett részleteiben prezentálni. Háromfős csapatunk: Rajkó Viktória, Szalmási Anita, illetve én, Názon Dóra úgy gondoltuk, próbára tesszük magunkat, és elindulunk a versenyen. Mivel a megmérettetés idén októberben volt, már a nyár folyamán igen keményen elkezdtük a felkészülést. Mindez legelőször egy nem mindennapi - tanár úr által szervezett-, bükki kirándulás keretében zajlott; melyen amellett, hogy próbáltunk a versenyre, mindnyájan remekül éreztük magunkat a friss levegő nyújtotta környezetben. 

Bemutatónk témájául a Tarnamérai Almásy-kastélyt választottuk, hiszen nemcsak a kastély, hanem maga Tarnaméra is csodás történettel rendelkezik. A felkészülésben Murányi tanár úr segített nekünk, mind könyvekkel, mind a rímfaragással – ugyanis munkánk egy különleges formában, mégpedig rímes formában készült el! Miután összeállítottuk a szöveges anyagokat és fényképeket, összeültünk mind a négyen, hogy közösen megszerkesszük számítógépes előadásunkat. Ez voltaképpen négy részből állt: egy közös bemutatás Tarnaméráról, majd pedig egyenként a kastély régi funkcióját, illetve az iskolához, valamint a rendőrmúzeumhoz kapcsolódó történetét ismertettük.

Ezek után, valamint az iskolai számos felkészítő próba után, elérkezett végre a verseny – a megyei forduló. Mondhatni, hogy egy rendkívül jól szervezett, színvonalas vetélkedő volt, hiszen látszott, hogy minden csapat komolyan felkészült és ennek köszönhetően igényes, nívós produkciókat adtak elő. Ám mégis –a zsűri elnökét idézve-: „egy csapat mindenki közül kimagasló teljesítményt nyújtott” – s mint egy pár órával később kiderült, a mi Neumannos csapatunk lett ez a csapat, aki ezt a versenyt megnyerte! 
 



Rajkó Viktória, Názon Dóra, Szalmási Anita 12. J


Mindannyian nagyon örültünk, hiszen büszkén konstatáltuk, hogy egyedi előadásmódunk sikert aratott. A sok dicsérő szó után sor került az oklevelek, valamint könyvek átadására. Pozitívumként emelhető ki, hogy senki sem távozott üres kézzel, hiszen a verseny szervezősége mindenkit egy-egy ajándékkönyvvel jutalmazott meg. Mi pedig, mint a győztes csapat, folytatjuk utunkat az országos döntőbe, ami nem több mint egy hónap múlva lesz, mégpedig Szekszárdon! 

     Végezetül a csapat nevében szeretném megköszönni Murányi tanár úrnak a nagyszerű és szakszerű felkészítést, hiszen az ő segítsége nélkül nem érhettünk volna el hasonló sikereket.


Eger, 2011. október 11.        


Názon Dóra 
12.J
 



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign