Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Apr
22
Föld Napja
 
Apr
22
Fenntarthatósági témahét
(április 22–26.)
Apr
16
Digitális országos mérés a 10. évfolyamon
 (április 16–18.)
Adventi kirándulás Bécsben
December 3-án hajnali 4-kor a Neumann „csipet-csapata” útra kelt Ausztria felé. Álmos de izgatott szemek fogadtak a buszon és a többség úgy döntött, hogy alszik még egy kicsit, mert hosszú és izgalmas nap áll előttünk. Az izgalom a határ átlépése után kezdődött, amikor sűrű hóesésbe keveredtünk. Hirtelen azt hittük, hogy talán Lappföldön vagyunk valahol mikulás hazájában. Először a Schönbrunni- kastélyt tekintettük meg, ahol visszautazhattunk egy kicsit az időben és Mária Terézia illetve Erzsébet királyné egykori szobáikban találhattuk magunkat. Magunk elé képzelhettük az akkori udvari életet, protokolokat, mindennapokat. A kastélyból kilépve máris egy karácsonyi vásárban találhattuk magunkat.
A sok szép portéka között mindenki megtalálta számára a legkedvesebbet, ki ajándékot vásárolt, ki pedig egy punccsal a kezében melegedett. Délután következett a várva várt Christkindlmarkt illetve a belváros. Kis csoportokban elindultunk a felfedező körútra. A kultúra iránt érdeklődőknek a kísérő tanárok megmutatták a Stephansdomot és a belvárost. A többség a karácsonyi vásárra volt kíváncsi. A hangulathoz hozzájárult még, hogy szünet nélkül havazott. Mit sem törődve az időjárással, szívtuk magunkba az élményeket, a látottakat, a forralt bor és a puncs illatát, a sült gesztenye és a sült alma ízét. Sajnos hamar elérkezett a 6 óra, amikor is indultunk vissza. Muszáj volt, mert az út jó esetben is hat óra, hóesésben még több. Élményekkel gazdagon, de fáradtan és átfagyva szálltunk fel a buszra. Hamar jókedv kerekedett, mert mindenki csak mesélt és mesélt és mesélt. Egy idő után aztán ismét elcsendesedett a busz és a többség nyugovóra tért. 0.42 percre érkeztünk meg az iskolához, aminek azért volt jelentősége, mert a fiúk fogadtak egymással az érkezés időpontjában. Így nagy ováció volt, amikor a busz pontosan megállt az iskola hátsó bejárata előtt.

Kellemes napot töltöttünk az osztrák fővárosban és már most azt tervezzük, hogy mit nézünk meg jövőre. Köszönjük a szervező tanároknak és a résztvevőknek ezt a felejthetetlen élményt!


Vielen Dank und frohe Weihnachten!


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign