Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
10
Német nyelv érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon rendes órarend szerinti tanítás
May
9
Angol nyelv érettségi (9:00)
 
May
8
Történelem érettségi (9:00)
 
May
7
Matematika érettségi (9:00)
 
May
7
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás és 9. évfolyamon országos digitális mérések
május 7–9.
May
6
Magyar nyelv és irodalom érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
May
6
Erdei iskola 8K
 május 6–10.
May
6
Határtalanul! Délvidéki kirándulás 7K
május 6–10.
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
AJTP-hétvége 2024. április 19–20.

A várva várt áprilisi hétvégénk péntek délután azzal kezdődött, hogy mi, a fiúk ebédelés után elindultunk a Mátyás király úti kollégiumba, szobánkat elfoglalni. Nem sokkal a berendezkedést követően az Agria Mozi felé vettük irányt, hogy megnézzük a 15:30-kor kezdődő Kung Fu Panda című animációs film negyedik részét. Véleményem szerint az alkotás kiváló volt, az osztály jelentős része is remekül fogadta a részletgazdag történetet.


A filmet követően elindultunk vissza a Mátyás király úti kollégiumba átvenni vacsoránkat, amit a Király Pizza étteremtől rendeltünk. Ezt a kollégium társalgójában egy kis zenei aláfestés kíséretében fogyasztottuk el. Vacsora után egy rövid tájékoztatót kaptunk az elkövetkezendő hétvégék programterveiről, mint például az átalakított májusi és a júniusi hétvégékről, majd mindenki elindulhatott a betervezett választható programjára. Voltak, akik társasjátékot játszottak, voltak, akik elővették a tanulnivalót, illetve voltak, akik a társalgóban zenét hallgatva pingpongoztak. Én is ezekhez csatlakoztam. Mindenki jól érezte magát. Este kilenctől készültünk a takarodóra, majd 22:00-kor bekövetkezett a villanyoltás.


Szombat reggel 6:20-kor Bocsi Sándor tanár úr ébresztett minket és gyorsan elmondta, hogy mi a reggeli menetrend. 6:55-re mindenki készen állt az indulásra és a Kék Lagúna étteremben megkaptuk a reggelit, ami bundáskenyér volt. Az étel finom volt, és mindenki jól lakva megkapta a rántotthúsos szendvicseket is, az aznapi hideg ebédet. Ezután tettünk egy kis sétát a Tompa utcai buszmegálló felé, ahol egy kis idő elteltével buszra szálltunk.


A röpke fél órás út gyorsan eltelt, 8:30-kor már ott voltunk Füzesabony Pusztaszikszó nevezetű településrészén a paintball pályánál. Egy gyorstalpaló és a védőöltözékek felvétele után elkezdődött a festéklövészet. Az első két meccs az ellenfél játékosinak lelövöldözéséről szólt. Majd egy kis szünet után a „Capture the flag” nevezetű játékmód következett, majd bombahatástalanításra váltottunk, természetesen minden játszma után térfélcserével. Végezetül egy területszerzős játékkal zártunk, ahol mindenki újjáéledhetett, amíg volt lőszere. Sokan előálltak különböző stratégiákkal, mint például a tapasztalt Tanár úr gyors legyőzése, majd a játék megnyerése. Mindenki kiválóan érezte magát, én is, de volt, hogy egy picit megijedtem. Elmondhatom, hogy jót játszottunk és boldogan távoztunk.


Ez egy kellemes hétvége volt rövidsége ellenére, remélem a következőről is hasonló mindannyian hasonló elégedettséggel mehetünk haza a végén.


Csicsák István 11.T


(A nagyításhoz katt. a képekre!)



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign