Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
May
10
Német nyelv érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon rendes órarend szerinti tanítás
May
9
Angol nyelv érettségi (9:00)
 
May
8
Történelem érettségi (9:00)
 
May
7
Matematika érettségi (9:00)
 
May
7
Alsóbb évfolyamokon délutáni tanítás és 9. évfolyamon országos digitális mérések
május 7–9.
May
6
Magyar nyelv és irodalom érettségi (9:00)
Alsóbb évfolyamokon tanítási szünet
May
6
Erdei iskola 8K
 május 6–10.
May
6
Határtalanul! Délvidéki kirándulás 7K
május 6–10.
May
4
Ballagás
(10:00 óra)
May
3
Végzős évfolyam utolsó tanítási napja
 
May
2
Felvételi döntés visszajelzése az általános iskolás tanulóknak
 
May
1
A munka ünnepe
(tanítási szünet)
Neumannos eredmény a székesfehérvári Világvándor versenyen

2024. április 19-én reggel elindultunk Székesfehérvárra a 15. Világvándor versenyre. A hosszú vonatút alatt mindenki lázasan készült, gyakorolt. Az állomáson már vártak minket a szervezők. A szállás elfoglalása és az ebéd után a hivatalos megnyitóval kezdődött a verseny. Először az Európai Unió, majd a választott országunk – Olaszország – vízrajzával kapcsolatos tesztet kellett kitöltenünk. Ezután közösen vettünk rész egy izgalmas városismereti rejtekhely-vadászaton, amikor a belvárosban szaladgálva égettük az értékes kalóriákat. A feladatban ugyanis nemcsak a helyes megoldást, hanem a gyorsaságot is pontozták. Mivel nagyon megtetszett nekünk a történelmi belváros, délután még sétáltunk itt kicsit egy tölcséres fagyi kíséretében.


Este a házigazda 11. évfolyamos AJTP-s osztály tartott gálaestet, ahol szebbnél-szebb produkciókkal kápráztattak el bennünket. Később minket is bevontak a zenés-táncos programba. A fergeteges buliban úgy kifáradtunk, hogy nagyon hamar elaludtunk.


Szombat délelőtt következett a színpadi előadás. Olaszország képviseletében másodikként kerültünk sorra és mutattuk be – a vizes témát beleszőve – Rómeó és Júlia paródiáját. A zsűritől és a közönségtől is elismerő visszajelzést kaptunk. A zsűri szavaival élve „ Mintha egy teljesen más dimenzióba lettetek volna. Látszott, hogy mennyire éveztétek a szerepeteket”. Ebéd után némi szabadidőt kaptunk a nagy fáradalmak kipihenésére, illetve a város felfedezésére. Este a csapatok által korábban beküldött, vízből készíthető termékek humoros reklámfilmjeit néztünk meg, közösen értékeltük is. Ezután még volt egy kis zenélős dínom-dánom, majd mindenki készülődött a lefekvéshez.


2024. április 21-én, vasárnap délelőtt volt az utolsó versenyszámunk, a diákparlament. Csapatunknak az akkumulátorgyártás fontosságát kellet diplomatikus úton támogatni, majd a többi csapattól kapott kérdésekre megfelelő választ adni. A vitafórum azzal zárult, hogy a szóvivők közül a versenyzők kiválasztották a legrátermettebb képviselőt, aki a legtöbb csapat érdekeit képviselte a versenybizottság előtt.


Nagyon izgultunk, hogy a három napos teljesítményünk alapján a díjkiosztón mikor fogják Eger csapatának nevét mondani. Mikor a 2. helyezetteknek járó oklevelet átvettük, felszabadultan nevettük, hiszen valahogy ez a kettes szám végig kísért minket a verseny alatt. Ebéd után még a diáksegítőink kikísértek minket az állomásra.


Elköszönve tőlük, indultunk haza. Nagyon élménydús volt ez a hétvége, jó volt Székesfehérváron! Köszönjük tanárainknak – Molnár Andrea és Dr. Löveiné Hadnagy Katalin tanárnőknek – a támogatást, felkészítést.


A beszámolót készítette: Gulyás Lilien Erika, Malicsek Csenge, Salgó Veronika (9T), Novák Veronika, Szilvási Norbert (10T)


(A nagyításhoz katt. a képekre!)



Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign