Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
23
Digitális Kultúra OKTV I. kategória (Alkalmazási ismeretek) döntő
 
Mar
23
Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny döntő
 
Mar
22
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Mar
22
A víz világnapja
 
Mar
22
Fogadódélután (15:00–17:00)
 
Mar
21
Kenguru Matematikaverseny
 
Mar
18
Digitális országos kompetenciamérések – 7. és 11. évfolyam (március 18–20.)
 
Tanév Tanára 2021
Tanév Tanára 2021.
 
Iskolánkban hagyomány a kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerése. Az idei év díjazottjairól a Neumann Iskola Alapítvány Kuratóriuma, iskolánk Szülői Választmányának Elnöke, az iskola Érdekvédelmi Csoportjának vezetője, a Diákönkormányzat és intézményünk igazgatója döntött. A Tanév Tanára Díj jelentős megtiszteltetés. A díjazottak mindegyike évek óta elismert tagja a tantestületnek. Ennek a munkának egyik fontos része a diákokkal, a szülőkkel és a tanárokkal való szoros együttműködés és mindenképpen hozzátartozik a kiemelkedő pedagógiai-szakmai teljesítmény, mely akár több évhez is kötődik. 
 
Tanév Tanára 2021.
 
Petrásné Szűcs Eleonóra
Nóri 1997 februárjában kezdett el a Neumann-ban dolgozni. Kezdettől fogva rendkívüli szakmai felkészültséget és alaposságot tanúsított a matematika tantárgy oktatásában, tanítványaival gyorsan kialakította a családias hangulat és a komoly, következetes munka tökéletes összhangját. Tanórái, szakköri foglalkozásai olyan szakmai műhelyekké alakulnak át, ahová a kiemelkedően tehetséges matematikus tanítványok számára rang és elismerés tartozni, és ahol a tantárgyi fejlődés mellett mély értelmet kap az egymáshoz tartozás, a közösség egymás segítése is. Jelenlegi tanítványai azt mondják, ezekben a matematika családokban a közös munka flow élményében már fél szavakból is megértik egymást, a volt tanítványok pedig olyan stabil, alapos és széleskörű felkészítést kapnak, amelynek köszönhetően a legrangosabb műszaki és közgazdasági felsőoktatási intézményekben is a legkiválóbbak között tudnak helyt állni. Az idei tanév egészen rendkívüli eredményeket mutatott szaktanári munkájában, hiszen emelt szinten érettségiző matekos tanítványai sorozatban 90% feletti eredményeket értek el. 
Nóri számára kiemelten fontos az önképzés, tudásának állandó fejlesztése, bővítése. Matematika-kémia szakos diplomája mellé informatika tanári képesítést is szerzett, szakvizsgázott pedagógus mérés-értékelés területen, mesterpedagógus, a pedagógusminősítés és a pedagógus szakmai ellenőrzés szakértője lett. Mindezekből állandó inspirációt, hasznos megoldásokat tud meríteni szakmacsoport vezetői munkájához, amelyet 15 éve végez rendkívüli precizitással és gondos odafigyeléssel. Nem egyszerű feladat a természettudományi szakmacsoport kreatívan gondolkodó, sokszínű csapatának munkáját koordinálni, Nóri másfél évtizede tartja kézben ezt a feladatot, amelyben fontos szerepet kap a türelem, a komoly szakmai munka, a másként gondolkodás és a saját szakmáján túlmenő rálátás a természettudományok hatalmas birodalmára.
Kulcsszereplője az iskolánkban zajló tehetséggondozásnak, ahol pályázati koordinátor, programfelelős, oroszlánrésze van a kollégák beszervezésében, az egész tantestületet átfogó iskolai tehetséggondozó programok megszervezésében és megvalósításában. Elvitathatatlan szerepe van abban, hogy iskolánk Kiválóan Akkreditált Tehetségpontként és Minősített Tehetséggondozó Műhelyként működik évek óta. 
Neumann János gondolatait idézve szeretettel gratulálunk Nórinak “A 2020/21-es tanév tanára” cím elnyeréséhez: “Ha valaki nem hiszi, hogy a matematika egyszerű, az azért van, mert még nem jött rá, hogy milyen bonyolult az élet.” - és kívánjuk, hogy nyugodt, konstruktív munkájával, kiegyensúlyozott személyiségével tovább segítse a természettudományos szakmacsoport és az egész iskola tehetséggondozó tevékenységét. 
 
 
 
Igazgatói Díj 2021
 
Dr. Virág Diána
Dr. Virág Diána tanárnő 2012 óta tanít a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumban biológiát és kémiát. S bár az első pedagóguspályán eltöltött évei az Eszterházy Károly Főiskolához kötődnek, mégsem volt ismeretlen számunkra, mert középiskolába a lila falak közé járt. 
Lelkiismeretes, precíz, pontos munkájával nagyban hozzájárul az iskolánkban folyó magas szintű oktató-nevelő munkához. Sokoldalúan képzett tanáregyéniség, aki mindig keresi a megújulás lehetőségeit, kutatja azokat a módszertani megoldásokat, amelyekkel a kémia és biológia tantárgyak oktatása élményszerűvé tehető a diákok számára.
Elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, környezetvédelemnek, példamutató aktivistája mindannak a tevékenységnek, amely a lila iskola Zöld programjához, az iskola Ökoiskolává válásához kapcsolódik.
Az idei tanév egy rendkívül nehéz évnek mondható a járványügyi helyzet miatt. A tanév elején, még jelenlétben eldöntöttük, hogy az iskolánk pályázni fog az Ökoiskola cím elnyerésére. Sajnos a bekövetkező online oktatás nem kedvezett annak, hogy a feltételeknek széles körben megfeleljünk. Dia volt az a lelkes pedagógus, aki nem adta fel, ötleteivel és azok megvalósításával több tanárkollégát és tanulót megnyert ennek a nemes célnak.
Megszervezte a Fenntarthatósági témahetet, előadásokat tartott, részt vett az Európai Hulladékcsökkentési hét megtartásában, ügyelt a Víz világnapjának, a Föld napjának, a Madarak és fák napjának méltó megünneplésére. Részt vett az iskola ökolábnyomának felmérésében.
A kolléganő nevéhez köthető a Madárbarát Iskola cím elnyerése, az Ökorádió elindítása, a honlapon a környezeti nevelési aloldal, az Ökofészek létrehozása, üzemeltetése.
Számos tv interjúban hirdette az iskola környezeti nevelési tevékenységét. A kolléganő munkájának köszönhetően bővültek, erősödtek kapcsolataink, így például a Magyar Madártani Egyesülettel, a Bükki Nemzeti Parkkal, a Jane Goodall Intézettel, a ME-mel, a BME-mel.
Tanári munkája azonban nem csak ebben a program nyilvánult meg, hanem szaktanári tevékenységét is nagy odafigyeléssel végezte. A tehetséggondozásba is bekapcsolódott, készített tanulókat a Curie emlékversenyre, indult csapatunk a Zöldokos kupán, de megnyert tanulókat a Bisel vizes élőhelyek feltérképezéséhez is.
Az intézmény szellemiségét öregbítő, új hagyományokat teremtő lelkes, elkötelezett munkájának elismeréseként Dr. Virág Diána tanárnő Igazgatói díjban részesül.
Szeretettel gratulálunk!
 
 
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign