Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Advent Bécsben
Az idei évben is ellátogattunk Bécsbe a schönbrunni kastélyba és a karácsonyi vásárra. December 8-án kora hajnalban sok „neumannos diák” szállt buszra és indult Bécs felé, hogy az adventi időszakot egy felejthetetlen élménnyel gazdagítsák. Miután elindultunk, szinte mindenki gyorsan mély álomba merült és csak a második pihenő után kezdtek éledezni az álmos szemek. Miután megérkeztünk a kastélyhoz és leszálltunk a buszról, a kapun belépve egy mesebeli karácsonyi kisvárosban érezhettük magunkat.
A karácsonyi hangulatot a látványon túl a forralt bor és a puncs, a sült gesztenye illata illetve a karácsonyi zene fokozta. A kastélyban betekintést nyerhettünk a Habsburgok, legfőképpen Ferenc József és Sisi császári pár életére, szokásaira. A kastélylátogatás után sétálhattunk a kastélyparkban felállított karácsonyi vásárban és megcsodálhattuk azt az ezernyi gyönyörű portékát, melyeket kézművesek készítettek hosszú fáradtságos munkával és közben szürcsölhettünk valami finom ínycsiklandozó forró italt, mely a nem túl barátságos időben egy kicsit felmelegített. Miután beteltünk a látvánnyal, a belváros felé vettük az irányt. A városháza előtti téren lévő forgatagot be sem tudta fogadni a szemünk.
Sokan belevetették magukat a bódék közé, de voltak, akik először kulturális szomjukat elégítették ki és besétáltak a Stephansdomig és útközben megcsodálták a Hofburgot is. Még az eső sem szegte kedvünket, amely egyre jobban esett és ki jobban, ki kevésbé, de megázott. Hazafelé a buszon szárítkoztunk és büszkén mutogattuk a kis vásárfiákat, melyekkel az itthon maradt szeretteinknek akartunk örömet okozni. A késői érkezés ellenére sem lankadt a hangulat, sőt egyre fokozódott. Sokan már a következő évi utat tervezték és így búcsúztak: „Tanárnő! Mi jövőre is jövünk. Tessék már most felírni!
 


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign