Neumann PortálIskolaKollégiumokNIVÁK;
MENÜ
Az iskoláról
Neumann János
Elérhetőségek
Felvételi
AJTP felvételi információk
Tantestület
Tanév rendje
Hírek
Humán szakmacsoport
Természettudományi szakmacsoport
Idegennyelvi szakmacsoport
Informatikai és közgazdasági szakmacsoport
Művészeti szakmacsoport
Osztályfőnöki csoport
Sport
Könyvtár
Keresés a könyvtárban
Arany János Tehetséggondozó Program
ECDL
Érettségi
Felvételi eljárás
Versenyek
Tanügyi dokumentumok
Közzétételi lista
Eredmények
Pályázatok
Külföld kapcsolatok
Támogatóink
Közbeszerzés
Beszámolók és SZJA 1%
Öko face-k
Galéria Új!
Eseménynaptár
Apr
12
AJTP Vállalkozói Verseny
(április 12–13.)
Apr
8
Neumann Napok, Digitális Témahét
(április 8–12.)
Mar
28
Tavaszi szünet (máricus 28. – április 7.)
(szünet előtti utolsó tanítási nap: március 27, szünet utáni első tanítási nap: április 8.)
Mar
26
Diáknapok (március 26–27.)
 
Mar
20
Ideiglenes felvételi jegyzék közzététele
 
Neumann Verseny Díjátadó 2015
A Neumann versenyt már hosszú évek óta várják az általános iskolai tanulók és tanáraik. Ebben az évben is nagyon sok egri, vidéki és megyénken kívüli tanuló jelentkezett a megmérettetésre. Nem csak az egri Kemény Ferenc, EKF Gyakorló, Hunyadi Mátyás, Balassi Bálint Általános Iskolák tanulói szerepeltek szépen, hanem érkeztek tanulók Hevesről, Noszvajról, Salgótarjánból, Ózdról, Gyöngyösről, Füzesabonyból, Szolnokról, valamint más településekről is. Egyre több azoknak a tanulóknak a száma is, akik már a hatodik és hetedik osztályosoknak szervezett versenyeken is részt vettek, és ebben az évben már régi jó ismerősként üdvözöltük őket iskolánkban.
A tehetséggondozó versenyek kétfordulósak. Egy-egy tárgyból a második szóbeli megmérettetés. Idegen nyelvből pl. egy projektet mutatnak be a diákok a választható témakörök egyikéhez kapcsolódóan, melyet tetszőleges technikával (festés, rajz, számítógépes grafika, szöveg, kollázs) készítenek el. A verseny szóbeli fordulóján beszélgetnek az iskola nyelvtanáraival az ötletről, az elkészítés módjáról, a kiválasztott témáról. Nem csak a megjelenő tanulók számára sikerélmény ez, mi tanárok is nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel hallgatjuk Őket.
Ebben a tanévben a Természettudomány „Csodálatos világunk” elnevezésű megmérettetés új elem a Neumann versenyek történetében. Két környezetvédelmi téma közül választhattak az induló diákok. A második fordulóban mindannyiunk nagy örömére bemutathatták az esszéhez készített tablókat, prezentációkat vagy plakátot. Sok értékes pályamű bizonyítja, hogy a diákok kutatómunkája sikeres volt.
A legkiemelkedőbb eredményeket elért tanulók általános iskolái évek óta együttműködő partnereink a versenyfelkészítésben. Különösen szép eredményeket értek el azok a tanulók, akik  az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolából, az Egri Balassi Bálint Általános Iskolából, az Egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolából, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetből, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium és a Kodály Zoltán Tagiskolából, a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából és a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolából érkeztek a versenyekre. A versenyfelkészítésben azonban közülük is kiemelkedett az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, munkájuk elismeréseképpen dr. Sipos Mihály igazgató úrtól elismerő oklevelünket vehették át.

Kiemelkedő eredmények:


Copyright © 2009   Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
3300 Eger, Rákóczi út 48.
tel.: (36) 536-070
www.nejanet.hu
Powered by: gsonline WebNDesign